Τα fitness trends της νέας δεκαετίας

Τα μεγαλύτερα γυμναστήρια του πλανήτη δείχνουν τις νέες τάσεις προπόνησης.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 22 Ιανουαρίου 2020

Από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Από το ολιστικό fitness μέχρι το spinning και την cardio εκγύμναση. Τα μεγαλύτερα γυμναστήρια στον κόσμο έχουν εντάξει ήδη στο πρόγραμμά τους τις νέες τάσεις προπόνησης που ξεχωρίζουν και όπως όλα δείχνουν θα ορίσουν το πώς θα γυμναζόμαστε τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια. 

Equinox: ύπνος, το τελικό σύνορο

Τα fitness trends της νέας δεκαετίας

Όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα του ύπνου και της αποθεραπείας για καλύτερες επιδόσεις στην άσκηση. Όλα τα δωμάτια του καινούριου Equinox Hotel στη Νέα Υόρκη είναι ηχομονωμένα, με υπερσύγχρονα συστήματα κλιματισμού και ήπιο φωτισμό, ώστε να δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα ύπνου. Δύο ακόμη ξενοδοχεία είναι στα σκαριά σε Σιάτλ και Λος Άντζελες υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Frank Gehry. Ταυτόχρονα, τα γυμναστήρια Equinox στην οδό Κένσινγκτον και στη Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου προσφέρουν στους πελάτες τους σεμινάρια ύπνου χρησιμοποιώντας ιατρικά πιστοποιημένες μεθόδους.

Third Space: το εναλλακτικό γυμναστήριο

ΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η δημιουργία χώρων που ανταποκρίνονται στη σωματική και την πνευματική ευεξία ταυτόχρονα υπήρξε ανέκαθεν το κλειδί-στόχος για τη βιομηχανία του fitness. Το γυμναστήριο Third Space στο Ίσλινγκτον του Λονδίνου προσφέρει καθοδηγούμενες συνεδρίες διαλογισμού μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, που θυμίζουν ησυχαστήρια, με σκοπό τη χαλάρωση και την αποθεραπεία. Το γυμναστήριο διαθέτει επίσης το Little Space, μια αίθουσα αποκλειστικά σχεδιασμένη για παιδιά, όπου μπορούν να ακολουθήσουν κατάλληλα για την ηλικία τους ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, ποδοσφαίρου και πολεμικών τεχνών.

BXR London: το fitness της απόδρασης

ΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρόκειται για μια σειρά εβδομαδιαίων προγραμμάτων που εγκαινίασε το λονδρέζικο fitness club, φημισμένο για την αποκλειστική ειδίκευσή του στις προπονήσεις πυγμαχίας, με σκοπό να ταξιδεύει όσους πελάτες επιθυμούν σε τόπους διακοπών συνδυάζοντας απόδραση και γυμναστική. Ο Anthony Joshua, ιδιοκτήτης του BRX, σε συνεργασία με την ελληνική ξενοδοχειακή μονάδα Daios Cove Luxury Resort & Villas στην Κρήτη δημιούργησαν το πρώτο πρόγραμμα fitness retreat δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βελτιώσουν τη δύναμη και την αντοχή τους σε ένα ηλιόλουστο μεσογειακό περιβάλλον.

Boom Cycle: feel-good fitness

ΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Όσο η ψυχική υγεία ακουμπά όλο και περισσότερους νέους πελάτες γυμναστηρίων, τόσο αναπτύσσονται υπηρεσίες και προγράμματα κομμένα και ραμμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες για περισσότερη θετική ενέργεια. Στην αλυσίδα γυμναστηρίων Boom Cycle του Λονδίνου όλες οι προπονήσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προάγουν την ψυχοσωματική ευεξία μέσα από προγράμματα υψηλής ενέργειας, που απελευθερώνουν ενδορφίνες και ανεβάζουν τη διάθεση. Επίκεντρο των περισσότερων προπονήσεων είναι το spinning, δηλαδή η ποδηλασία εσωτερικού χώρου, σήμα κατατεθέν της αλυσίδας. Τη νέα χρονιά οι προπονητές των Boom Cycle θα συνεργαστούν με το φιλανθρωπικό οργανισμό Campaign Against Living Miserably με σκοπό την πρόληψη των αυτοκτονιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Blok London: οι τάξεις ολιστικού fitness

ΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το συγκεκριμένο γυμναστήριο στο Κλάπτον του Λονδίνου φημίζεται για τα πρωτοποριακά προγράμματα CrossFit που εισήγαγε στην αγγλική αγορά fitness. Αυτός είναι και ο λόγος που λανσάρει αυτή τη χρονιά το νέο σύστημα Blok-Move, το οποίο βασίζεται σε ρουτίνες λιγότερο εξαντλητικές και περισσότερο ολιστικές προσφέροντας μια σφαιρική αντίληψη της σωματικής και της πνευματικής ευεξίας. Κύριος στόχος του Blok-Move είναι η προσέλευση νέων πελατών στο γυμναστήριο Blok London, οι οποίοι μέχρι σήμερα αδυνατούσαν να ασκηθούν είτε λόγω ηλικίας είτε εξαιτίας μακράς αποχής από κάθε σωματική δραστηριότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου