Η ζωή στο γραφείο και τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα

Οι πιο κλασικές μουσαντένιες ατάκες του αφεντικού σου και πώς να τις μεταφράσεις.

Γράφει: Esquire Editors 07 Νοεμβρίου 2021

Όπως κάθε σχέση εξάρτησης, έτσι κι αυτή με το 'αφεντικό' -είτε πρόκειται για τον προϊστάμενό σου, είτε για τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει η εταιρεία- είναι μια σχέση άνιση, που πολλές φορές εμπεριέχει και το ψεύδος. Ιδού τα πιο συνηθισμένα ψέματα που μπορεί να ακούσεις στον χώρο εργασίας από τα πλέον 'αρμόδια χείλη' και πώς στ' αλήθεια αυτά 'μεταφράζονται'.

Δεν μπορούμε να σε πληρώνουμε παραπάνω

Μην απατάσαι. Επειδή η αύξηση στον μισθό κανενός υπαλλήλου, σε καμιά δουλειά ποτέ δεν αποτέλεσε (και, μεταξύ μας, δεν προβλέπεται ποτέ να αποτελέσει στο μέλλον) προτεραιότητα, η φράση 'δεν μπορούμε να σε πληρώνουμε παραπάνω' και όλες αυτές που έχουν παρόμοιο νόημα, στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε 'δεν θέλω να σε πληρώσω παραπάνω'. Λάβε υπόψη ότι, πολλές φορές, η φράση αυτή ίσως και να αποτελεί προπομπό κακών μαντάτων. Βλέπεις, δεν είναι λίγοι οι εργοδότες/προϊστάμενοι που, αν ο υπάλληλος που ζητάει δεν πιάσει το υπονοούμενο και εξακολουθήσει να γυρεύει παραπάνω χρήματα χαλώντας 'το κλίμα της εταιρείας' (sic), 'σταμπάρουν' τον υπάλληλο αυτό εν όψει μελλοντικών περικοπών στο προσωπικό.

Η συνέχεια στο: gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ασκήσεις για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Το επιθυμητό six-pack γίνεται πιο εφικτό δουλεύοντας δυο μόνο ασκήσεις με ένα kettlebell στα χέρια.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα newsletters που θέλεις -οπωσδήποτε- στο mail σου

Κι όμως, υπάρχουν κάποια που αξίζει να τα διαβάζεις συστηματικά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη