Οι 10 εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στον κόσμο

Οι εργαζόμενοί τους εξελίσσονται πιο γρήγορα, κερδίζουν περισσότερα χρήματα και έχουν περισσότερες παροχές.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 12 Φεβρουαρίου 2024

Σε γενικές γραμμές, οι μικρότερες εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεγάλους μισθούς ή πλούσιες παροχές στους υπαλλήλους τους. Οι μικρές επιχειρήσεις εγγυώνται στενότερες σχέσεις και μια ορισμένη ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά συχνά έχουν χαμηλό επίπεδο παραγωγικότητας και, κατά συνέπεια, οι μισθοί είναι χαμηλοί. Αντίθετα, οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που ανταγωνίζονται σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορούν να πληρώσουν καλύτερα και, κατά συνέπεια, να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς, οι καλύτερες εταιρείες στον κόσμο για να εργαστεί κανείς, δηλαδή οι εταιρείες που προσφέρουν υψηλότερους μισθούς, ευκαιρίες σταδιοδρομίας, παροχές και συνεχή εκπαίδευση, είναι εκείνες με τις πιο σταθερές παροχές και δεν είναι τυχαίο ότι όλες είναι "μεγάλες".

Οι παροχές των μεγάλων εταιρειών

Εταιρείες όπως η Google και η Meta έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για τις παροχές που χορηγούν στους υπαλλήλους τους: μεγαλύτερες περίοδοι μητρότητας και πατρότητας, περισσότερα μπόνους παραγωγικότητας, αλλά και πληρωμένη παιδική φροντίδα και ασφάλιση υγείας.

Τα άλματα καριέρας, βέβαια, είναι δυνατά μόνο σε δομημένες εταιρείες, όπου τα "κλιμακούμενα" επίπεδα είναι διάφορα. Αλλά οι εταιρείες σήμερα που είναι εύρωστες και χαίρουν ανάπτυξης, όπως αυτές του τεχνολογικού τομέα, είναι σίγουρα οι καλύτερες για να βρει κάποιος δουλειά.

Η κατάταξη με τις καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς

Η κατάταξη των εταιρειών που προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας δεν αλλάζει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εταιρείες είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Στην κορυφή, για παράδειγμα, βρίσκονται σχεδόν πάντα η DHL, η Cisco, η Microsoft και η Accenture. Και αυτό δεν είναι τυχαίο: είναι όλες μεγάλες εταιρείες με υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης, πολύ υψηλή παραγωγικότητα και πολύ καλές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παροχές.

Ας δούμε, λοιπόν, τις 10 κορυφαίες εταιρείες με βάση τις συνθήκες εργασίας που προσφέρουν:

  1. Hilton
  2. DHL Express
  3. Cisco
  4. AbbVie
  5. Teleperformance
  6. Deloitte
  7. Salesforce
  8. Stryker
  9. Cadence
  10. Accenture

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear