Οι 10 εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στον κόσμο

Οι εργαζόμενοί τους εξελίσσονται πιο γρήγορα, κερδίζουν περισσότερα χρήματα και έχουν περισσότερες παροχές.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 12 Φεβρουαρίου 2024

Σε γενικές γραμμές, οι μικρότερες εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεγάλους μισθούς ή πλούσιες παροχές στους υπαλλήλους τους. Οι μικρές επιχειρήσεις εγγυώνται στενότερες σχέσεις και μια ορισμένη ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά συχνά έχουν χαμηλό επίπεδο παραγωγικότητας και, κατά συνέπεια, οι μισθοί είναι χαμηλοί. Αντίθετα, οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που ανταγωνίζονται σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορούν να πληρώσουν καλύτερα και, κατά συνέπεια, να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς, οι καλύτερες εταιρείες στον κόσμο για να εργαστεί κανείς, δηλαδή οι εταιρείες που προσφέρουν υψηλότερους μισθούς, ευκαιρίες σταδιοδρομίας, παροχές και συνεχή εκπαίδευση, είναι εκείνες με τις πιο σταθερές παροχές και δεν είναι τυχαίο ότι όλες είναι "μεγάλες".

Οι παροχές των μεγάλων εταιρειών

Εταιρείες όπως η Google και η Meta έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για τις παροχές που χορηγούν στους υπαλλήλους τους: μεγαλύτερες περίοδοι μητρότητας και πατρότητας, περισσότερα μπόνους παραγωγικότητας, αλλά και πληρωμένη παιδική φροντίδα και ασφάλιση υγείας.

Τα άλματα καριέρας, βέβαια, είναι δυνατά μόνο σε δομημένες εταιρείες, όπου τα "κλιμακούμενα" επίπεδα είναι διάφορα. Αλλά οι εταιρείες σήμερα που είναι εύρωστες και χαίρουν ανάπτυξης, όπως αυτές του τεχνολογικού τομέα, είναι σίγουρα οι καλύτερες για να βρει κάποιος δουλειά.

Η κατάταξη με τις καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς

Η κατάταξη των εταιρειών που προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας δεν αλλάζει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εταιρείες είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Στην κορυφή, για παράδειγμα, βρίσκονται σχεδόν πάντα η DHL, η Cisco, η Microsoft και η Accenture. Και αυτό δεν είναι τυχαίο: είναι όλες μεγάλες εταιρείες με υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης, πολύ υψηλή παραγωγικότητα και πολύ καλές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παροχές.

Ας δούμε, λοιπόν, τις 10 κορυφαίες εταιρείες με βάση τις συνθήκες εργασίας που προσφέρουν:

  1. Hilton
  2. DHL Express
  3. Cisco
  4. AbbVie
  5. Teleperformance
  6. Deloitte
  7. Salesforce
  8. Stryker
  9. Cadence
  10. Accenture

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας