Πώς ο Usher 'έχτισε' την τιτανοτεράστια περιουσία του

Από τα πρώτα του βήματα στη μουσική, μέχρι την είσοδό του στη βιομηχανία του θεάματος και του αθλητισμού, πολύς κόσμος τον ξαναθυμήθηκε εξαιτίας του Super Bowl.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 13 Φεβρουαρίου 2024

Από τις πρώτες του μέρες στη μουσική μέχρι την εμφάνισή του στο Super Bowl 2024, η καριέρα του Usher υπήρξε ένα εντυπωσιακό ταξίδι γεμάτο επιτυχίες, προκλήσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο πολυσυζητημένο ημίχρονο και δεδομένου του ότι όλοι μιλούν για αυτόν, εμείς αποφασίσαμε να τσεκάρουμε πώς "έχτισε" τη διόλου ευκαταφρόνητη "αυτοκρατορία" του.

Η εντυπωσιακή περιουσία και οι επιχειρήσεις του Usher

Γεννημένος στο Ντάλας του Τέξας το 1978, ο Usher αγάπησε τη μουσική σε νεαρή ηλικία, διαπρέποντας στη χορωδία της τοπικής εκκλησίας. Το έμφυτο ταλέντο του τον οδήγησε να υπογράψει συμβόλαιο με τον διάσημο τραγουδοποιό και μουσικό παραγωγό, L.A. Reid, το 1994, κυκλοφορώντας το πρώτο του ομώνυμο άλμπουμ, Usher. Έκτοτε, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη και πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της σύγχρονης R&B, δίπλα σε ονόματα όπως η Alicia Keys, η Mariah Carey και η Beyoncé.

Πώς ο Usher 'έχτισε' την τιτανοτεράστια περιουσία του TIMOTHY A. CLARY/AFP via Getty Images
O Usher και η Alicia Keys στο Super Bowl 2024

Αλλά η ιστορία του Usher εκτείνεται πέρα από τη μουσική. Ο ίδιος έχει ασχοληθεί με διάφορα εγχειρήματα, από τη μουσική παραγωγή μέχρι την επένδυση σε αθλητικές ομάδες. Το έντονο επιχειρηματικό του δαιμόνιο είναι εμφανές, καθώς έχει ασχοληθεί με το Tidal, την υπηρεσία streaming μουσικής, στην οποία συμμετείχε ως αρχικός συνιδιοκτήτης, ενώ έχει επενδύσει και στην ομάδα του NBA, Κλίβελαντ Καβαλίερς. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα της επιχειρηματικής του δεινότητας.

Οι επιτυχίες του στη βιομηχανία του θεάματος

Με 23,5 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ και 9,5 εκατομμύρια σε ψηφιακά singles, ο Usher είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Επιπλέον, οι παγκόσμιες περιοδείες του, όπως το Truth Tour και το OMG Tour, έχουν αποφέρει αστρονομικά έσοδα, που έφτασαν τα 75 εκατομμύρια δολάρια. Οι διαμονές στο Λας Βέγκας υπήρξαν επίσης μια προσοδοφόρα πηγή εσόδων για τον τραγουδιστή, με την εμφάνισή του στο Caesars Palace να αποφέρει 12,9 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 14 παραστάσεις.

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική, συμμετέχοντας σε ταινίες όπως οι Moesha, The Faculty και In the Mix. Ίδρυσε επίσης τη δισκογραφική εταιρεία Raymond Braun Media Group μαζί με τον Scooter Braun, προωθώντας νεαρά ταλέντα, όπως ο Justin Bieber, στο προσκήνιο.

Πόση είναι η περιουσία του Usher;

Η περιουσία του Usher, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Celebrity Networth, αποτελεί απόδειξη του ταλέντου, της σκληρής δουλειάς και της επιχειρηματικής του οξυδέρκειας. Η ικανότητά του να κινείται με επιτυχία τόσο στον κόσμο της μουσικής, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο τον καθιστά αξιοθαύμαστη προσωπικότητα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα