Mukesh Ambani, ο Ινδός μεγιστάνας που συγκέντρωσε την ελίτ των πλουσίων για τον γάμο του γιου του

Όλοι μιλούν για τον επικείμενο γάμο του Anant Ambani και τους πασίγνωστους και πάμπλουτους καλεσμένους στον τριήμερο εορτασμό του.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε στο Γκουτζαράτ της Ινδίας, ο θεαματικός τριήμερος εορτασμός του γάμου του Anant Ambani, του νεότερου γιου του Mukesh Ambani, του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία και ενός από τους πλουσιότερους στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην οικογένεια από την Ινδία, καθώς την τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, διασημοτήτων και πολιτικών. Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις με επίκεντρο την επισημοποίηση της σχέσης του Anant και της Radhika Merchant, απογόνου οικογενείας με μεγάλη επιρροή στον κλάδο της υγείας και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ήταν γεμάτες αίγλη και χλιδή. Στο κύριο πάρτι τραγούδησε η Rihanna έναντι 6,3 εκατ. δολαρίων -στα σόσιαλ μίντια έγινε χαμός- ενώ η λίστα των καλεσμένων περιελάμβανε μεταξύ άλλων τους Mark Zuckerberg, Bill GatesIvanka Trump, Jared Kushner, τLarry Fink και Sundar Pichai. 

Ποιος είναι όμως ο Ινδός μεγιστάνας;

Ο 66χρονος Mukesh Ambani είναι πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Reliance Industries, μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Ινδίας με συμφέροντα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πετροχημικών, των τηλεπικοινωνιών, του λιανικού εμπορίου και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τα τρία παιδιά του συμμετέχουν σε ορισμένες από τις εταιρείες του επιχειρηματικού ομίλου, με τον Anant Ambani να είναι ο τελευταίος που εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο τον Αύγουστο του 2023.

Γεννημένος στην Υεμένη, ο Ambani μεγάλωσε στην Ινδία. Ο πατέρας του, Dhirubhai Ambani, ίδρυσε τη Reliance το 1966 ως μια μικρή εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας και ο Mukesh, ένα από τα τέσσερα παιδιά του, είδε την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας. Μέσω της κηδεμονίας του πατέρα του, έμαθε την αξία της σκληρής δουλειάς και τη σημασία της εμπειρίας έναντι της επίσημης εκπαίδευσης.

Αφού σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Βομβάης, ο Αμπάνι ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ωστόσο, εγκατέλειψε τις σπουδές του για να επιστρέψει στην Ινδία και να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην οικογενειακή επιχείρηση, ακολουθώντας την αρχή του πατέρα του ότι η πραγματική μάθηση αποκτάται στην πράξη.

Πίσω στην Ινδία τη δεκαετία του 1980, ο Ambani έπαιξε βασικό ρόλο στην επέκταση της Reliance σε τομείς όπως τα πετροχημικά, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τις τηλεπικοινωνίες. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2002, ενεπλάκη σε μια διαμάχη με τον μικρότερο αδερφό του Ανίλ για τον έλεγχο της οικογενειακής αυτοκρατορίας, η οποία τελικά χωρίστηκε στα δύο.

Στη δεκαετία του 2010, η Ambani ίδρυσε την Jio Platforms, μια θυγατρική της Reliance αφιερωμένη στις τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η εταιρεία γνώρισε εκρηκτική ανάπτυξη και έχει γίνει κυρίαρχος παίκτης στην ινδική αγορά τηλεπικοινωνιών. Πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2023, η Jio Financial Services, ο χρηματοοικονομικός βραχίονας του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, εισήλθε στο χρηματιστήριο, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του Ambani ως μία από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες στον επιχειρηματικό κόσμο της Ινδίας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα