Τι κοινό έχει έχει το Bitcoin με το καζίνο;

Μία νέα σχετική είδηση, δίνει την απάντηση.

Η πρόσφατη έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) του Bitcoin έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, αυτή η προσβασιμότητα δε μεταφράζεται απαραίτητα στο ότι το Bitcoin είναι μια υγιής επένδυση. Παρά την ευκολία διαπραγμάτευσης του Bitcoin μέσω ETFs, η επένδυση σε αυτό παραμένει επισφαλής, όπως προειδοποιεί η χλιαρή στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Κάποιοι παραμένουν επιφυλακτικοί

Ενώ η έγκριση έντεκα Βitcoin ETFs σηματοδοτεί ένα επίπεδο αποδοχής, υπολείπεται της πλήρους έγκρισης. Μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Vanguard, παραμένουν επιφυλακτικοί, περιορίζοντας την πρόσβαση σε Bitcoin ETFs για πελάτες με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η απροθυμία πηγάζει από το ευμετάβλητο ιστορικό του Bitcoin και την απουσία εσωτερικής αξίας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler, ο οποίος υπογράμμισε τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα του και τη σύνδεσή του με παράνομες δραστηριότητες.

Οι διακυμάνσεις των τιμών του Bitcoin, από τα υψηλά επίπεδα μέχρι τις δραστικές πτώσεις, υπογραμμίζουν τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του. Παρά τις πρόσφατες αυξήσεις, η αξία του παραμένει άπιαστη, καθοδηγούμενη κυρίως από το συναίσθημα και όχι από απτά περιουσιακά στοιχεία. Η απουσία θεμελιώδους αξίας οδηγεί σε συγκρίσεις με κάποιο κερδοσκοπικό στοίχημα και όχι με μια σταθερή επένδυση.

Η ασταθής φύση του

Οι επενδυτές που εξετάζουν το ενδεχόμενο των Bitcoin ETFs θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τον επιφυλακτικό τόνο των ρυθμιστικών αρχών και των ηγετών του κλάδου, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που συνδέονται με την ασταθή φύση του και τις κερδοσκοπικές τάσεις του κρυπτονομίσματος.

Στην ουσία, ενώ τα Bitcoin ETFs παρέχουν ευκολία και εποπτεύονται από ρυθμιστικές αρχές -εν αντιθέσει με τις απευθείας αγορές Bitcoin-, δεν μετριάζουν τους εγγενείς κινδύνους. Καθώς η έγκριση της SEC συνοδεύεται από προειδοποιήσεις και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιδεικνύουν προσοχή, οι επενδυτές πρέπει να προσεγγίζουν τα Bitcoin ETFs προσεκτικά, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο σημαντικών απωλειών.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος