Τραγική η σχέση των millennials με το φιλοδώρημα

Νέα έρευνα δείχνει πώς ένας στους δέκα δεν αφήνει καθόλου tip.

Άλλο ένα χτύπημα στο πρεστίζ των millennials είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με νέα έρευνα η γενιά που έχει χλευαστεί όσο καμία άλλη, είναι χάλια σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της κοινωνικής ζωής: το φιλοδώρημα.

Το CreditCards.com, αφού ρώτησε 1000 διαφορετικούς ανθρώπους, κατέληξε στατιστικά πώς περίπου το 10% στις ηλικίες 18-37 δεν αφήνουν φιλοδώρημα. Αλλά ακόμα κι όταν το κάνουν, δεν τους λες και ανοιχτοχέρηδες, αφού δε δίνουν περισσότερο από 15%, πολύ λιγότερο από όλες τις μεγαλύτερες ηλικίες δηλαδή.

Τώρα πριν αρχίσουμε τη σκληρή κριτική, να τονίσουμε πώς η έρευνα κατέληξε πώς δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά καθαρά θέμα χρημάτων. Για να στο πούμε πολύ απλά: οι millennials βγάζουν λιγότερα λεφτά από ότι οι διευθυντές τους που έχουν πατήσει τα 40 τους χρόνια.

Έτσι ή αλλιώς, το φιλοδώρημα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο service. Σε αυτό βασίζονται για να καλύψουν το μισθολογικό κενό που δημιουργούν οι -συνήθως- κάκιστες απολαβές που έχουν για την, συνήθως, αρκετά κουραστική δουλειά που κάνουν. Για αυτό και τελικά αυτή η τάση των millennials, που σίγουρα έχει ελαφρυντικά, ίσως να δείχνει μια έλλειψη εργασιακής αλληλεγγύης.

Τέλος, σε άλλα νέα, η ίδια έρευνα κατέληξε πώς οι γυναίκες συνήθως αφήνουν μεγαλύτερο φιλοδώρημα από ότι οι άντρες, ενώ η ηλικιακή ομάδα που αφήνει πιο εύκολα λεφτά στο τραπέζι είναι εκείνη της τρίτης ηλικίας. Βλέπεις υπάρχει και η συνήθεια με το χαρτζιλίκι για τα εγγόνια που είναι η καλύτερη προπόνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλό είναι να αφήνουμε φιλοδώρημα στα παιδιά που δουλεύουν στο service, αφού δεν είναι δύσκολο αύριο, μεθαύριο να βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους -σε μια δουλειά που τα tips θα είναι ένα σημαντικό μηνιαίο εισόδημα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η τελευταία συνέντευξη του Robin Williams

Πάλευε ήδη με μια άγνωστη τότε ασθένεια και τίποτα δεν θύμιζε τον παλιό εαυτό του.

Αυτή η Ferrari F40 Competizione αναζητά ιδιοκτήτη

Το μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της Ferrari, σε μία εκδοχή με μεγαλύτερη από τη διπλάσια ισχύ της βασικής έκδοσης, βγαίνει στο σφυρί.

Γραφει TopGear

Η τέταρτη γενιά αναδιπλούμενων smartphones είναι εδώ

Η Samsung παρουσιάζει τα Samsung Galaxy Z Flip4 και Z Fold4 που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

O Brad Pitt έχει τη δική του 'μαύρη λίστα'

Έχει λίστα με όλους τους ηθοποιούς με τους οποίους δεν θέλει να συνεργαστεί.