Αγιονέρι -The Last Barrel Series 2022: Η παράδοση συνεχίζεται με μϊα συλλεκτική έκδοση

Tο τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς ανοίγει και η παράδοση του συλλεκτικού The Last Barrel συνεχίζετα

Γράφει: Esquire Editors 07 Δεκεμβρίου 2022

Η παράδοση του Αγιονέρι - The Last Barrel συνεχίζεται με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή, και την ομάδα του, να μοιράζονται με το κοινό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια συλλεκτική έκδοση από το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού του έτους.

Αγιονέρι -The Last Barrel Series 2022: Η παράδοση συνεχίζεται με μϊα συλλεκτική έκδοση

Από το τελευταίο δρύινο βαρέλι του 2022 δημιουργήθηκαν 555 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες, φιάλες, που έρχονται σε ειδική εορταστική συσκευασία.

Το σχέδιο που "ντύνει" τη φετινή εορταστική κασετίνα, είναι εμπνευσμένο από το αμπέλι. Πρόκειται για τη δημιουργική απεικόνιση μίας ρόγας σταφυλιού μεγεθυμένης κατά 40 φορές με ιδιαίτερη απόδοση χρωμάτων (polarized). Παράλληλα, τη φιάλη συνοδεύει και μια επίσης συλλεκτική καρτ ποστάλ με μέρος του ευφάνταστου έργου.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel. Μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Η αποσφράγιση του τελευταίου βαρελιού της χρονιάς, με Αγιονέρι ήταν, πάντα για εμάς, μια αγαπημένη συνήθεια που την απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει, με το πέρασμα των χρόνων, και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel. Η φετινή συσκευασία δε, έχει φιλοτεχνηθεί με έμπνευση τη μεγάλη μας αγάπη, το αμπέλι, από εκεί που ξεκινούν όλα." δηλώνει ο Κώστας Τσιλιλής.

Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές – το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του – χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2022, θα διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops. Το προϊόν διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Μια αξέχαστη βραδιά στο Saskeptism Festival με τον Saske, κορυφαίους καλλιτέχνες και Bacardi & Cola να δίνουν τον παλμό. Ρυθμός, αυθεντικότητα και high energy σε μια εμπειρία "10 με Τόνο".

Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam

Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.

Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.

Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη

Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

MONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.

Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;

Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;

Γραφει Νικη Κοντομηνα