
Αγιονέρι -The Last Barrel Series 2022: Η παράδοση συνεχίζεται με μϊα συλλεκτική έκδοση
Tο τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς ανοίγει και η παράδοση του συλλεκτικού The Last Barrel συνεχίζετα

Η παράδοση του Αγιονέρι - The Last Barrel συνεχίζεται με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή, και την ομάδα του, να μοιράζονται με το κοινό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια συλλεκτική έκδοση από το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού του έτους.

Από το τελευταίο δρύινο βαρέλι του 2022 δημιουργήθηκαν 555 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες, φιάλες, που έρχονται σε ειδική εορταστική συσκευασία.
Το σχέδιο που "ντύνει" τη φετινή εορταστική κασετίνα, είναι εμπνευσμένο από το αμπέλι. Πρόκειται για τη δημιουργική απεικόνιση μίας ρόγας σταφυλιού μεγεθυμένης κατά 40 φορές με ιδιαίτερη απόδοση χρωμάτων (polarized). Παράλληλα, τη φιάλη συνοδεύει και μια επίσης συλλεκτική καρτ ποστάλ με μέρος του ευφάνταστου έργου.
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel. Μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Η αποσφράγιση του τελευταίου βαρελιού της χρονιάς, με Αγιονέρι ήταν, πάντα για εμάς, μια αγαπημένη συνήθεια που την απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει, με το πέρασμα των χρόνων, και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel. Η φετινή συσκευασία δε, έχει φιλοτεχνηθεί με έμπνευση τη μεγάλη μας αγάπη, το αμπέλι, από εκεί που ξεκινούν όλα." δηλώνει ο Κώστας Τσιλιλής.
Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές – το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του – χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.
Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2022, θα διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops. Το προϊόν διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες