Το νέο Instagram του Αλέξανδρου Γκικόπουλου μας φτιάχνει τη διάθεση (κάτι είναι κι αυτό)

Με αφορμή το @kati_einai_kai_auto, το Madame Figaro μίλησε με τον bartender για τα μέρη που αγαπάει στην Αθήνα, τι του φτιάχνει τη διάθεση και το αγαπημένο του ποτό στην καραντίνα.

Γράφει: Esquire Editors 11 Νοεμβρίου 2020

Τι έχει τελικά νόημα σε αυτή την καραντίνα; Να ερχόμαστε πιο κοντά μεταξύ μας και να γελάμε. Και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος βρήκε τον πιο ασφαλή τρόπο για να το κάνει. Κάτι είναι και αυτό. Όσοι τον έχουν συναντήσει πίσω από την μπάρα των πιο γνωστών μπαρ της Αθήνας θα μιλήσουν για έναν τύπο με αστείρευτη δημιουργικότητα και άρτια τεχνική σε κάθε κοκτέιλ που ετοιμάζει. Και φυσικά χιούμορ. Αυτό είναι διάχυτο στον λογαριασμό του και αν έχει τύχει να τον ακολουθήσεις στο Instagram θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

Τώρα μας συστήνει έναν ακόμη λογαριασμό για τα σχετικά, τα άσχετα, τα ενδιαφέροντα. Μια σελίδα χωρίς λόγο και κάποιο βαθύτερο νόημα που στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε για να μας φτιάξει τη διάθεση. Με αφορμή το @kati_einai_kai_auto μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο για τα μέρη που αγαπάει στην Αθήνα, τι του φτιάχνει τη διάθεση και το αγαπημένο του ποτό στην καραντίνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γνέψτε Παντού. ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΩΣ. #katieinaikaiauto

A post shared by Κάτι Είναι Και Αυτό (@kati_einai_kai_auto) on

 

 

Είσαι πάντα αυτός ο φαν τύπος; Τι σου φτιάχνει τη διάθεση ώστε να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με τους followers σου;

Νομίζω πως πραγματικά είμαι αυτός ο φαν τύπος, ψάχνω ακόμα και στις "άσχημες" στιγμές να βρίσκω την πτυχή του χιούμορ που θα υπάρχει μέσα, γιατί σίγουρα κάποιος μας κάνει πλάκα ή έτσι περνάει σε εμένα τουλάχιστον. Εάν δώσεις στην καθημερινότητα υπόσταση, είναι σαν να σου λέει "Σήμερα φιλενάδε, θα παίξω μαζί σου", όποτε γιατί να μην το μοιραστείς αυτό με τον κόσμο με μια όμορφη και κάποιες φορές ακραία νότα;

Πώς προέκυψε το "Κάτι Είναι Και Αυτό";

Το τελευταίο διάστημα που για όλους τα πράγματα πηγαίνουν σχεδόν, όχι έτσι όπως τα είχαν φανταστεί, αναλύοντας την άσχημη πλευρά πάντα έσκαγε στο βάθος (σαν ένα τρένο που το βλέπεις να έρχεται αργά αργά) και κάτι θετικό. Όποτε εξωτερικεύτηκε το θετικό και ονοματίστηκε "κάτι είναι και αυτό" και δημιουργήθηκε μια σελίδα χωρίς λόγο ύπαρξης, μια σελίδα παρότρυνσης, μια σελίδα ανάλυσης, μια σελίδα διανθισμένη με χιούμορ.

Πέρα από την πλάκα είσαι ένας καταξιωμένος bartender. Τι σου δίνει ευχαρίστηση στη δουλειά σου;

Ευχαρίστηση πάντα μου έδινε η χαρά της δημιουργίας αλλά εκεί που έφτανα στην πραγματική έκσταση ήταν η επαφή με τον κόσμο. Ένα συναίσθημα και μια συνθήκη που πραγματικά για μένα ήταν το κάτι άλλο. Είναι αυτή η συνθήκη που ενδόμυχα έχει εκβιάσει την μοίρα ώστε να μου αρέσει αυτή η δουλειά.

Πώς μπορούμε να στηρίξουμε τα bars της Αθήνας;

Σίγουρα το take away και το delivery αποτελεί μια λύση την οποία την έχουμε όλοι καταλάβει και την στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε, αλλά κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε ακούει στο όνομα Μέτρον Άριστον. Η πρώτη αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία της οποίας μέλη είναι bartenders, και που σκοπός της είναι να προάγει την υπευθυνότητα στον χώρο της εστίασης και φυσικά να υποστηρίζει τον ίδιο τον χώρο.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.