Μπαρ στην Βρετανία θέλει να γίνει εκκλησία για να νικήσει το lockdown

Από ό,τι φαίνεται, λύσεις υπάρχουν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Δεκεμβρίου 2020

Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, τα μπαρ παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού. Πολλά από αυτά έχουν διαφοροποιήσει τη λειτουργία τους, πουλώντας take away και delivery ποτά. Κανένα όμως δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι πιο ουσιαστικό και ιντριγκαδόρικο όπως το tequila bar 400 Rabbits στο Νότιγχαμ της Αγγλίας.

Τι ακριβώς σκέφτηκαν οι άνθρωποί του; Να κάνουν αίτηση στις αρμόδιες αρχές ώστε να αλλάξουν την άδειά του από μπαρ σε χώρο λατρείας. Κοινώς, να μετατραπεί σε εκκλησία.

Σκοπεύει μάλιστα να αλλάξει και το όνομά του σε The Church of 400 Rabbits προκειμένου να γίνει πιο πειστικό το όλο εγχείρημα. Το lockdown στην Αγγλία όσον αφορά επιχειρήσεις εστίασης, εμπορικά καταστήματα και χώρους λατρείας περιλαμβάνει κάποιες βαθμίδες.

Αυτή τη στιγμή και μετά από την τελευταία χαλάρωση στα μέτρα, τα μπαρ εντάσσονται στο tier 3, που δεν τους επιτρέπει να υποδεχθούν κόσμο. Στους χώρους λατρείας όμως μπορεί να συμβεί αυτό, έστω και με μειωμένο αριθμό ατόμων εντός τους. 

Ουσιαστικά λοιπόν, εξερευνάται ένα παραθυράκι ή ένα μεγαλύτερο κενό στο νόμο. Όσο αξιόπιστη κι αν μοιάζει σε εμάς τους λάτρεις του ποτού και του μπαρ η πρωτοβουλία του 400 Rabbits, κάτι μας λέει πως δεν θα έχουν την ίδια άποψη εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά στα χρονικά του κορονοϊού που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρει η Guardian, ένα γυμναστήριο στην Πολωνία, το Atlantic Sports and Fitness Club στην Κρακοβία, είχε επιχειρήσει ένα παρόμοιο τρικ τον περασμένο μήνα, καταθέτοντας παρεμφερή αίτηση και αλλαγή ονόματος σε Church of the Healthy Body.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα κρασιά του Πάσχα

Οι ιδανικότερες οινικές επιλογές για τις ημέρες που ακολουθούν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Tom Collins

Το κλασικό gin cocktail που είναι φρέσκο, δροσερό και πανεύκολο στην παρασκευή του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Tomas Estes ήταν ένας πραγματικός θρύλος της τεκίλας

Ο δημιουργός της τεκίλα Ocho έφυγε από τη ζωή, αφήνει όμως πίσω του ένα σημαντικό legacy.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φαγητό και ποτό την Μεγάλη Εβδομάδα

Επιλογές και προτάσεις για κάθε γούστο και περίσταση.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cocktails για Όσκαρ

Έξοχες αλκοολικές επιλογές που θα σε συντροφεύσουν την σπουδαία κινηματογραφική βραδιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας