
Έτσι θα εξυπηρετείσαι γρήγορα στο μπαρ
Tips για να πάρεις γρήγορα το ποτό σου χωρίς να συγχρωτιστείς.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο αγαπημένο σου μπαρ, ειδικά τις δημοφιλείς ημέρες της εβδομάδας: η κίνηση. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πολυκοσμία και συνωστισμό, σπρώξιμο και ταλαιπωρία, απλά και μόνο για να παραγγείλεις ένα ποτό. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν να πάρεις το πολυπόθητο ποτήρι με το υγρό νέκταρ στα χέρια σου, χωρίς να περάσει μια αιωνιότητα και μια μέρα και χωρίς -πολύ σημαντικό στις μέρες μας- να συγχρωτιστείς.
Και είναι αυτά που ακολουθούν:
Positioning
Αρχικά, ακολουθείς τη λογική. Όσο πιο κοντά καθίσεις στο σημείο που ο bartender φτιάχνει τα ποτά, τόσο πιο γρήγορα θα παραλάβεις την παραγγελία σου. Η απόσταση μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ή μικρότερη αναμονή.
Προετοιμασία
Το χρήμα πάντοτε ανοίγει πόρτες όπως γνωρίζεις και ναι, το να κρατάς ήδη τα χρήματα στο χέρι σου για να πληρώσεις κατευθείαν, θα σου γλιτώσει χρόνο.

Αντιπερισπασμός
Το να βάλεις μπροστά την κοπέλα σου ή κάποια φίλη στον δρόμο προς το μπαρ, μπορεί να ακούγεται φθηνό έως και ύπουλο. Θα διευκολύνει όμως την κατάσταση - όλοι κάνουν χώρο για να περάσει μια κυρία.
Παρατηρητικότητα
Ok, μπορεί να ακουστεί τραβηγμένο, αλλά το να παρατηρήσεις σε ποια σημεία κοιτάζει πιο συχνά ο bartender ίσως σε βοηθήσει. Και τότε ανατρέχεις στο positioning που διάβασες πιο πριν.

Κρυφός κυνηγός
Ξέρεις τι άλλο μπορείς να κάνεις εκτός από το να σταθείς στην ουρά περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά σου; Να κάτσεις απλά κάπου αλλού κοντά στο μπαρ, περιμένοντας εκείνο το ένα βλέμμα του barman και ξέροντας ήδη τι θέλεις. Σε κοιτάει, του λες αμέσως, πίνεις σε δύο λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες