Έτσι θα εξυπηρετείσαι γρήγορα στο μπαρ

Tips για να πάρεις γρήγορα το ποτό σου χωρίς να συγχρωτιστείς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο αγαπημένο σου μπαρ, ειδικά τις δημοφιλείς ημέρες της εβδομάδας: η κίνηση. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πολυκοσμία και συνωστισμό, σπρώξιμο και ταλαιπωρία, απλά και μόνο για να παραγγείλεις ένα ποτό. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν να πάρεις το πολυπόθητο ποτήρι με το υγρό νέκταρ στα χέρια σου, χωρίς να περάσει μια αιωνιότητα και μια μέρα και χωρίς -πολύ σημαντικό στις μέρες μας- να συγχρωτιστείς.

Και είναι αυτά που ακολουθούν:

Positioning

Αρχικά, ακολουθείς τη λογική. Όσο πιο κοντά καθίσεις στο σημείο που ο bartender φτιάχνει τα ποτά, τόσο πιο γρήγορα θα παραλάβεις την παραγγελία σου. Η απόσταση μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ή μικρότερη αναμονή.

Προετοιμασία

Το χρήμα πάντοτε ανοίγει πόρτες όπως γνωρίζεις και ναι, το να κρατάς ήδη τα χρήματα στο χέρι σου για να πληρώσεις κατευθείαν, θα σου γλιτώσει χρόνο. 

Έτσι θα εξυπηρετείσαι γρήγορα στο μπαρ

Αντιπερισπασμός

Το να βάλεις μπροστά την κοπέλα σου ή κάποια φίλη στον δρόμο προς το μπαρ, μπορεί να ακούγεται φθηνό έως και ύπουλο. Θα διευκολύνει όμως την κατάσταση - όλοι κάνουν χώρο για να περάσει μια κυρία.

Παρατηρητικότητα

Ok, μπορεί να ακουστεί τραβηγμένο, αλλά το να παρατηρήσεις σε ποια σημεία κοιτάζει πιο συχνά ο bartender ίσως σε βοηθήσει. Και τότε ανατρέχεις στο positioning που διάβασες πιο πριν. 

ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡ 1

Κρυφός κυνηγός

Ξέρεις τι άλλο μπορείς να κάνεις εκτός από το να σταθείς στην ουρά περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά σου; Να κάτσεις απλά κάπου αλλού κοντά στο μπαρ, περιμένοντας εκείνο το ένα βλέμμα του barman και ξέροντας ήδη τι θέλεις. Σε κοιτάει, του λες αμέσως, πίνεις σε δύο λεπτά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου

Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί όλοι πίνουν ουίσκι τον χειμώνα

Ρωτήσαμε τρεις καθ' ύλην αρμόδιους για το πώς σχετίζεται ο βασιλιάς των ποτών, το ουίσκι, με τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η απάντηση στο κρύο λέγεται Hot Buttered Rum

Είναι ό,τι λέει το όνομά του και μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό έπειτα από μία παγωμένη ημέρα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα pairings του Negroni

Τι να φας μαζί με το πιο δημοφιλές cocktail του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η καπνιστή αναβάθμιση της Margarita

Το μυστικό παραμένει πάντοτε το ίδιο: μία πραγματικά καλή τεκίλα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλοι πίνουν Negroni

Η λίστα με τα best-selling classic cocktails για το 2022 έφερε την αποκαθήλωση του Old Fashioned από την κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας