Οδηγός για το τέλειο homemade κοκτέιλ

Μαγικά cocktail κουτιά μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σου στο πιο τέλειο στέκι για τους φίλους σου.

Κι επιτέλους, ο καιρός άνοιξε και είναι ευκαιρία να διοργανώσεις τα καλύτερα πάρτι, να καλέσεις όλη την παρέα και να φτιάξεις άπειρα κοκτέιλ, τα οποία θα πίνετε μέχρι το ξημέρωμα. Στο σπίτι σου, φυσικά, και με τις πιο ψαγμένες συνταγές που θα τις έχεις φτιάξει μόνος σου. Γιατί τέτοιες βραδιές, δημιουργούν τις καλύτερες αναμνήσεις, απο τις οποίες ωστόσο, θα θυμάστε μόνο τα ποτά που πίνατε.      

Γι’ αυτό, μην προσφέρεις κάτι συνηθισμένο, ούτε κάτι έτοιμο. Ο καλεσμένος εκτιμάει την προσπάθεια και ό,τι φτιάχνεται μπροστά του με μεράκι και… λίγα κόλπα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κουραστείς ή να ψάξεις περίεργες συνταγές που θα καταλήξουν σε αποτυχία. Σκέψου έξυπνα και αποτελεσματικά. Η όλη διαδικασία απαιτεί να την απολαύσεις κι εσύ ο ίδιος με κάτι δοκιμασμένο και ταυτόχρονα, εντυπωσιακό, όπως τα ειδικά κουτιά που κυκλοφορούν και περιλαμβάνουν μέσα ότι θα χρειαστείς, από ποτά και σιρόπια μέχρι τη μεζούρα και τη συνταγή, για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα κοκτέιλ που θα συνοδέψουν την περίσταση.      

Σε μια τόσο special βραδιά, έχεις ανάγκη να εμπιστευτείς ανθρώπους που γνωρίζουν την τέχνη του ποτού, όπως πολύ καλά γνωρίζει η ελληνική εταιρεία εισαγωγής premium ποτών, Sky Spirits, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε τα cocktail boxes που σε ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους και συμπεριλαμβάνουν μέσα τους, κυριολεκτικά, τα πάντα. Εσύ θα πρέπει να βάλεις μόνο τον πάγο.   

Cocktail party at home

Οδηγός για το τέλειο homemade κοκτέιλ

…κι ένα, ή δύο ή πολλά κοκτέιλ που θα ανάψουν το κέφι. Και προτιμάνε το Peach & Rose, παρακαλώ. Γιατί είναι πιο δροσερό, πιο κεφάτο και πιο παιχνιδιάρικο. Ντελικάτα ποτά και πικάντικες συζητήσεις δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό, ο οποίος θα οδηγήσει μόνο σε ένα πράγμα, ατέλειωτο χορό μέχρι το πρωί. Ένα Peach and roses Spritz σε ποτήρι κρασιού γεμάτο πάγο, με βάση το gin και όλα του τα συστατικά και τη μαγική συνταγή, κλεισμένα σε ένα μαγικό, το οποίο υπόσχεται να βγάλει μέχρι και 15 ποτά που θα τους κρατήσουν όλους ξύπνιους μέχρι το πρωί. 

Βρες το cocktail box Peach & Rose Spritz, εδώ. 

After work drinks 

κοκτέιλ

Σε καταλαβαίνουμε απολύτως. Τελείωσες τη δουλειά και η μόνη σου σκέψη είναι "χρειάζομαι ένα κοκτέιλ”. Λοιπόν, μην το πιεις μόνος σου και μην το πιεις έξω, αρκετή φασαρία αντιμετώπισεις σήμερα και τώρα, χρειάζεσαι λίγες στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι. Κάλεσε δυο φίλους σου για after work drinks φτιαγμένα από τα χέρια σου, στο σαλόνι του σπιτιού σου και άσε τα πολύβουα μπαρ για τους υπόλοιπους. Η βραδιά είναι exclusive και χωράει μόνο λίγους και καλούς. Θα συνοδεύεται από premium ποτά και κοκτέιλ φτιαγμένα ειδικά για τέτοιες στιγμές, όπως το Fruit Daiquiri της Sky Spirits με βάση το ρούμι και τις δροσιστικές φρουτένιες νότες. Θα το φτιάξεις μόνος σου, και δεν κουραστείς καθόλου, γιατί μέσα στην ειδική συσκευασία θα βρεις μέχρι και τη μεζούρα για να φτιάξεις το cocktail που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Ενημερώστε μόνο τα αφεντικά σας ότι την επόμενη μέρα, ίσως και να λείπετε.        

Βρες το cocktail box Fruit Daquiri Passion, εδώ. 

Για κάτι πιο special 

κοκτέιλ

Mία special βραδιά είναι εκείνη στην οποία ακούγονται διηγήσεις, κατορθώματα κι άλλα πιο "προσωπικά” δεδομένα. Ξεκινάει από το σπίτι με ξεχωριστά κοκτέιλ φτιαγμένα από τους ίδιους και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Και μία τέτοια βραδιά δε μπορεί παρά να συνοδευτεί με ένα Nikka Sidecar, που ιδανικό για όσους ξέρουν να αναγνωρίζουν ένα καλό ουίσκι.

Βρες το cocktail box Nikka Sidecar, εδώ. 

Drinks for 2

κοκτέιλ

Και τώρα έφτασε η στιγμή του πραγματικού εντυπωσιασμού. Γιατί έχεις καλέσει το άλλο σου μισό για ένα ποτό στο σπίτι και δε θέλεις να φανείς ανίδεος, ούτε να προσφέρεις κάτι συνηθισμένο. Θέλεις κάτι έντονο και δυνατό, σαν τον χαρακτήρα σου, με ένα twist που θα ξαφνιάσει, όπως το καπνιστό στοιχείο.

Δοκίμασε λοιπόν, να φτιάξεις μια margarita λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες με μεσκάλ αντί για τεκίλα, δροσερό λεμόνι και ζάχαρη στο τελείωμα, για να γλυκάνεις τον επισκέπτη σου και να τον κάνεις να ζητάει κι άλλο. Μελέτησε τη συνταγή που θα βρεις στο κοκτειλ κιτ και παίξ’το έμπειρος, ετοιμάζοντας ένα ποτό… όνειρο στον πιο "ειδικό” καλεσμένο σου. Καλή σας απόλαυση.   

Βρες το cocktail box Mezcal Margarita, εδώ.

Κι επειδή όλες αυτές τις μέρες ξεσήκωσες τη γειτονιά με τα πάρτι που διοργάνωσες και προκάλεσες τρομερή αναστάτωση στον αγαπημένο σου γείτονα, οφείλεις να ζητήσεις μια έμπρακτη συγγνώμη. Μπορεί να μην τον κάλεσες στις cocktail βραδιές, ωστόσο, φύλαξες γι’ αυτόν ένα πολύ ιδιαίτερο μπουκάλι Don Papa, το οποίο αξίζουν ελάχιστοι και το εκτιμούν όλοι. Του ανήκει, μαζί με τη συγγνώμη και το ευχαριστώ που δεν κάλεσε την αστυνομία. Βλέπεις, η ποιότητα πάντα σε σώζει στις δύσκολες καταστάσεις.   

Βρες το δώρο Don Papa Rum, Super Premium Tri pack, εδώ. 

κοκτέιλ

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr