
The Lost Explorer mezcal, τo 'μυστικό' συστατικό για διαχρονικά cocktails
Τρεις all time classic συνταγές στην premium εκδοχή τους με άρωμα αγαύης.

Το premium mezcal The Lost Explorer, επιστρέφει έπειτα από μια καλοκαιρινή περιήγηση σε αχαρτογράφητα μονοπάτια γεύσης και αρωμάτων, μυώντας όσους είχαν την περιέργεια να το ανακαλύψουν στην ξεχωριστή του φιλοσοφία, "Sip Curiously”. Νότες εσπεριδοειδών, βοτανική έκφραση και μια γλυκιά χροιά καπνού, παρέμειναν χαραγμένα στους ουρανίσκους μας, σ’ ένα ταξίδι εξερεύνησης του mezcal στα βάθη του Μεξικού.
To The Lost Explorer mezcal μας προτρέπει να ενισχύουμε την έμφυτη περιέργειά μας και να μη σταματάμε ν’ ανακαλύπτουμε. Μέσα από τον μυστηριώδη χαρακτήρα του, το premium mezcal μάς προσκαλεί να συνθέσουμε μαζί του και να απογειώσουμε αγαπημένα classic serves, απολαμβάνοντας ξεχωριστές και ατμοσφαιρικές στιγμές με τους αγαπημένους μας.
Hi Honey
Μια παραλλαγή του διαχρονικού cocktail, που ξεχωρίζει για την γλυκόξινη γεύση του και την έντονη αίσθηση μελιού. Προτείνεται με ένα ανατρεπτικό twist με mezcal.
Συστατικά
45 ml The Lost Explorer Espadín
10 ml σιρόπι με χαμομήλι & μέλι
1 ψέκασμα νερού από άνθη πορτοκαλιάς
Γαρνίρετε προαιρετικά με μία φέτα λεμόνι και ένα κομμάτι κηρύθρας.
Μέθοδος
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι double old fashioned μαζί με πάγο. Αναδεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μια φέτα ή φλούδα λεμονιού και προαιρετικά με ένα κομμάτι κηρύθρας.
The Curious Margarita
To cocktail που αποτελεί σταθερή επιλογή για τους λάτρεις της τεκίλα σε μια πρωτότυπη σύνθεση με premium mezcal.
Συστατικά
45 ml The Lost Explorer Espadín
20 ml triple sec
20 ml χυμός μοσχολέμονου
Γαρνίρετε με μία σφήνα μοσχολέμονου.
Μέθοδος
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker μαζί με πάγο. Ανακινούμε καλά. Περνάμε το χείλος ενός Old Fashioned ποτηριού με μείγμα Tajín (chili & αλάτι). Σουρώνουμε αφού έχουμε προσθέσει πάγο. Γαρνίρουμε με μία σφήνα lime.
The Earthy Paloma
Το πιο hot cocktail των τελευταίων ετών απογειώνεται σ’ έναν απροσδόκητο συνδυασμό με mezcal.
Συστατικά
45 ml The Lost Explorer Espadín
7.5 ml χυμός μοσχολέμονου
Top up με Pink Grapefruit Soda
Γαρνίρετε με ηφαιστειακό αλάτι και μία φέτα grapefruit.
Μέθοδος
Μουσκεύουμε τα χείλη του ποτηριού με χυμό μοσχολέμονου και το περνάμε πάνω από ηφαιστειακό αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα high ball ποτήρι, μαζί με πάγο. Αναδεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ.
Το The Lost Explorer αναδεικνύει την αγαύη μέσα από την απαλή Espadín, την ισορροπημένη Tobalá και την εκλεπτυσμένη γεύση της Salmiana, τρεις ποικιλίες που μας μυούν στον ξεχωριστό κόσμο του mezcal.
Πληροφορίες
Αν επιθυμείτε να ανακαλύψετε περισσότερες πτυχές του The Lost Explorer mezcal μέσα από εντυπωσιακά serves, μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω μαγαζιά:
Κλουβί (Πετράλωνα)
Μπελ Ρεϋ (Κουκάκι)
Spiti Bar (Χαλάνδρι)
Oh Mama (Γλυφάδα)
Barsol (Νέα Φιλαδέλφεια)
Cinco de Mayo (Νέα Φιλαδέλφεια)
CHE Cocina y Barra Sudamericana (Πειραιάς)
The art of bragi (Πειραιάς)
Chillangos (Χολαργός)
Bebidas (Χαλάνδρι)
Cornell (Χολαργός)
Six dogs (Μοναστηράκι)
Vogatsikou 3 (Θεσσαλονίκη)
Elefantas (Γλυκά Νερά)
Lobby Athens (Σύνταγμα)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας