
The Lost Explorer mezcal, τo 'μυστικό' συστατικό για διαχρονικά cocktails
Τρεις all time classic συνταγές στην premium εκδοχή τους με άρωμα αγαύης.

Το premium mezcal The Lost Explorer, επιστρέφει έπειτα από μια καλοκαιρινή περιήγηση σε αχαρτογράφητα μονοπάτια γεύσης και αρωμάτων, μυώντας όσους είχαν την περιέργεια να το ανακαλύψουν στην ξεχωριστή του φιλοσοφία, "Sip Curiously”. Νότες εσπεριδοειδών, βοτανική έκφραση και μια γλυκιά χροιά καπνού, παρέμειναν χαραγμένα στους ουρανίσκους μας, σ’ ένα ταξίδι εξερεύνησης του mezcal στα βάθη του Μεξικού.
To The Lost Explorer mezcal μας προτρέπει να ενισχύουμε την έμφυτη περιέργειά μας και να μη σταματάμε ν’ ανακαλύπτουμε. Μέσα από τον μυστηριώδη χαρακτήρα του, το premium mezcal μάς προσκαλεί να συνθέσουμε μαζί του και να απογειώσουμε αγαπημένα classic serves, απολαμβάνοντας ξεχωριστές και ατμοσφαιρικές στιγμές με τους αγαπημένους μας.
Hi Honey
Μια παραλλαγή του διαχρονικού cocktail, που ξεχωρίζει για την γλυκόξινη γεύση του και την έντονη αίσθηση μελιού. Προτείνεται με ένα ανατρεπτικό twist με mezcal.
Συστατικά
45 ml The Lost Explorer Espadín
10 ml σιρόπι με χαμομήλι & μέλι
1 ψέκασμα νερού από άνθη πορτοκαλιάς
Γαρνίρετε προαιρετικά με μία φέτα λεμόνι και ένα κομμάτι κηρύθρας.
Μέθοδος
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι double old fashioned μαζί με πάγο. Αναδεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μια φέτα ή φλούδα λεμονιού και προαιρετικά με ένα κομμάτι κηρύθρας.
The Curious Margarita
To cocktail που αποτελεί σταθερή επιλογή για τους λάτρεις της τεκίλα σε μια πρωτότυπη σύνθεση με premium mezcal.
Συστατικά
45 ml The Lost Explorer Espadín
20 ml triple sec
20 ml χυμός μοσχολέμονου
Γαρνίρετε με μία σφήνα μοσχολέμονου.
Μέθοδος
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker μαζί με πάγο. Ανακινούμε καλά. Περνάμε το χείλος ενός Old Fashioned ποτηριού με μείγμα Tajín (chili & αλάτι). Σουρώνουμε αφού έχουμε προσθέσει πάγο. Γαρνίρουμε με μία σφήνα lime.
The Earthy Paloma
Το πιο hot cocktail των τελευταίων ετών απογειώνεται σ’ έναν απροσδόκητο συνδυασμό με mezcal.
Συστατικά
45 ml The Lost Explorer Espadín
7.5 ml χυμός μοσχολέμονου
Top up με Pink Grapefruit Soda
Γαρνίρετε με ηφαιστειακό αλάτι και μία φέτα grapefruit.
Μέθοδος
Μουσκεύουμε τα χείλη του ποτηριού με χυμό μοσχολέμονου και το περνάμε πάνω από ηφαιστειακό αλάτι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα high ball ποτήρι, μαζί με πάγο. Αναδεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μία φέτα ροζ γκρέιπφρουτ.
Το The Lost Explorer αναδεικνύει την αγαύη μέσα από την απαλή Espadín, την ισορροπημένη Tobalá και την εκλεπτυσμένη γεύση της Salmiana, τρεις ποικιλίες που μας μυούν στον ξεχωριστό κόσμο του mezcal.
Πληροφορίες
Αν επιθυμείτε να ανακαλύψετε περισσότερες πτυχές του The Lost Explorer mezcal μέσα από εντυπωσιακά serves, μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω μαγαζιά:
Κλουβί (Πετράλωνα)
Μπελ Ρεϋ (Κουκάκι)
Spiti Bar (Χαλάνδρι)
Oh Mama (Γλυφάδα)
Barsol (Νέα Φιλαδέλφεια)
Cinco de Mayo (Νέα Φιλαδέλφεια)
CHE Cocina y Barra Sudamericana (Πειραιάς)
The art of bragi (Πειραιάς)
Chillangos (Χολαργός)
Bebidas (Χαλάνδρι)
Cornell (Χολαργός)
Six dogs (Μοναστηράκι)
Vogatsikou 3 (Θεσσαλονίκη)
Elefantas (Γλυκά Νερά)
Lobby Athens (Σύνταγμα)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες