
Δημιουργώντας το signature martini του Oppenheimer
Το Martini του J. Robert Oppenheimer το λες και "επιστήμη".
Έφτιαχνε τα πιο δροσιστικά και γευστικότατα Martinis κάποια στιγμή εξομολογήθηκε η Pat Sherr, γυναίκα του θεωρητικού φυσικού J. Robert Oppenheimer, σύμφωνα με το Los Alamos National Laboratory.
Μέχρι τη σημερινή πρεμιέρα της ταινίας Oppenheimer στη χώρα μας, πιστεύουμε πως θα έχουμε μάθει μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φορούσε ο αινιγματικός εφευρέτης και δημιουργός της πρώτης ατομικής βόμβας. Ωστόσο, έχουμε καιρό μέχρι τότε. Προς το παρόν, θα εστιάσουμε στα drinking habits, όπως λένε και στο χωριό μας, του J. Robert Oppenheimer.
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του Manhattan Project, του άκρως απορρήτου αγγλο-αμερικανικού προγράμματος παραγωγής πυρηνικών όπλων (1942-1946) στο Los Alamos του Νέου Μεξικού, ο J. Robert Oppenheimer, επικεφαλής του project, έβρισκε πάντα την ευκαιρία να στήνει πάρτι και κοινωνικές συγκεντρώσεις στο σπίτι του. Πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο Oppenheimer δε δίσταζε να μοιραστεί την αγάπη του για το Martini με τους καλεσμένους του και μάλιστα έφτιαχνε για όλους το δικό του signature κοκτέιλ, shaken και όχι stirred. Και όπως φαίνεται ήταν πολύ δυνατό.
'Μετά από το δείπνο, με δυσκολία σηκωνόμασταν από το τραπέζι για να πάμε στο σπίτι' γράφει ο βρετανός φυσικός Sir Rudolph Peierls στα απομνομονεύματά του με τίτλο 'Bird of Passage: Recollections of a Physicist'. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επισκέφτηκε με τη γυναίκα του τον Oppenheimer στο Los Alamos και ένιωσε για τα καλά το Martini του αμερικανού επιστήμονα.
Η περίφημη συνταγή για ένα Martini Oppenheimer
Όσο για τη συνταγή; Δεν είναι τόσο μυστική σαν το Manhattan Project: Πρόσθετε τέσσερα μέρη τζιν και μια δόση βερμούτ σε ένα παγωμένο ποτήρι, ενώ ένα συνηθισμένο Martini περιέχει 2 με 2.5 μέρη τζιν ή βότκα. Το χείλος του ποτηριού ήταν βουτηγμένο σε ένα μείγμα μελιού και χυμού λάιμ. Πώς να μην κάνουν 'κεφάλι' οι καλεσμένοι;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες