Το ροζέ κρασί του καλοκαιριού

Υψηλής ποιότητας, με αρωματική πολυπλοκότητα και γευστική αρτιότητα, το ξινόμαυρο Dianthos Boutari επιβεβαιώνει ότι το terroir της Νάουσας μπορεί να δώσει ένα εξαίσιο ροζέ.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιουλίου 2020

Ο μύθος μιλάει για ζήλια και η ζήλια κάποιες φορές γεννάει θαύματα. Ο λόγος για το δίανθο, το γαρίφαλο που φύτρωσε από τον κεραυνό που έριξε ο Δίας στη γη θέλοντας να δημιουργήσει ένα λουλούδι αντάξιο του κρίνου, που ανήκε στην Ήρα. Αποτέλεσμα ενός "κεραυνού" δημιουργικής οινοποιίας αποτελεί και το νέο ροζέ ξινόμαυρο Dianthos Boutari.

Το ροζέ κρασί του καλοκαιριού

Απαιτήθηκαν τέσσερα χρόνια πειραματισμών από τον οινολόγο Βασίλη Γεωργίου και μια εις βάθος προσέγγιση των διαφορετικών στυλ του ροζέ κρασιού για να προκύψει αυτό το εξαιρετικό ροζέ από 100% ξινόμαυρο από τους αμπελώνες της Νάουσας. Χρειάστηκε να επιλεγούν σταφύλια από διαφορετικές υποπεριοχές της ζώνης και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν τόσο η μέθοδος saignée όσο και διαφορετικές χρονικά κρυοεκχυλίσεις για να δημιουργήσουν δύο διαφορετικά στυλ κρασιού, που συνδυάστηκαν αρμονικά σε ένα ροζέ με ισχυρή προσωπικότητα.

Boutari

Δροσερό και φίνο, με γλυκές νότες λουλουδιών, ώριμης φράουλας και εξωτικών φρούτων, όπως το lychee, ο Dianthos είναι ένα κρασί ζωηρό στην οξύτητα, ενώ χαρακτηρίζεται από αρμονία και φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.

Dianthos Boutari

Για την οινοποιία Μπουτάρη το ξινόμαυρο αποτελεί τμήμα του DNA της, αφού αφήνει την έντονη προσωπικότητά του και στις ροζέ οινοποιήσεις γοητεύοντας ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Aperol Spritz, τώρα και σε RTD

Το πιο δημοφιλές ιταλικό Aperitivo καταφθάνει (και) εμφιαλωμένο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ και η σαμπάνια KRUG

Ο Οίκος Krug, ανταποκρινόμενος στη φήμη του ως του πρώτου και μοναδικού "Champagne House", δημιουργεί υψηλού κύρους σαμπάνιες, κάθε χρόνο από την ίδρυση του.

5 cocktails για το Cinco de Mayo

Τα ποτά που θα συντροφεύσουν ​​guacamole, nachos και burritos, σε μία από τις σημαντικότερες μεξικάνικες γιορτές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα κρασιά του Πάσχα

Οι ιδανικότερες οινικές επιλογές για τις ημέρες που ακολουθούν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας