Η σημασία του να περπατάς με τον δικό σου τρόπο

Διαρκής εξέλιξη, καινοτομία και πίστη στη δύναμη του εαυτού σου. Ο φημισμένος Περιπατητής του Johnnie Walker, πηγή έμπνευσης 3 δημιουργών, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων περιπλάνησης στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Πώς μπορεί κάτι να χαρακτηριστεί εμβληματικό; Είναι η διάρκεια στο χρόνο; Η πίστη στις αξίες; Η ικανότητα να προσαρμόζεσαι και να ξεχωρίζεις, ανεξαρτήτως εποχής; Ο τρόπος με τον οποίο πορεύεσαι; Είναι όλα αυτά μαζί; Κάποιοι φαίνονται να γνωρίζουν πολύ καλά τις απαντήσεις, γιατί συνεχίζουν να βαδίζουν σε έναν δρόμο που χάραξαν άλλοι για πάνω από δύο αιώνες. Όπως το περίφημο scotch blend Johnnie Walker. Το πιο δημοφιλές σκωτσέζικο ουίσκι στον κόσμο γιορτάζει τα 200 χρόνια από την χρονιά που ο ιδρυτής του, John Walker ξεκίνησε το ταξίδι του από τις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας για να φτάσει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Οι τρεις νέες συλλεκτικές φιάλες περιέχουν -πέρα από το εκλεκτό απόσταγμα- τη σοφία αυτών των 200 ετών καθώς και τις αξίες που εκπροσωπεί το brand, την ίδια στιγμή που το design τους τις κάνει να ξεχωρίζουν. Ο εντυπωσιακός, μοντέρνος σχεδιασμός και των τριών φιαλών, με την ανανεωμένη αποτύπωση της φράσης-ορόσημο "Keep Walking” αποδίδει φόρο τιμής στον εμβληματικό πρώτο Περιπατητή και ιδρυτή του Johnnie Walker. Ο pop σχεδιασμός τους, με τα έντονα χρώματα και τις έντονες γραμματοσειρές, τις καθιστά πραγματικά στολίδια.

Το ταξίδι του ο John Walker το ξεκίνησε μόνος του, χαράσσοντας την πορεία που επέλεξε ο ίδιος. Όλα αυτά τα χρόνια όμως κατάλαβα πως μπορεί μόνος να φτάνεις πιο γρήγορα αλλά με τους κατάλληλους συνοδοιπόρους πας πιο μακριά. Η περιπλάνηση δεν σταματά ποτέ και άπαντες το καταλαβαίνουν κάθε φορά που μοιράζονται ένα σερβίρισμα Johnnie Walker, καθισμένοι γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Η έννοια της συντροφικότητας (tοgetherness) για το εμβληματικό Johnnie Walker, είχε πάντοτε τεράστια σημασία, εμπνέοντας με διαφορετικό τρόπο τον καθένα, κάθε φορά. Το ίδιο κάνει και τώρα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να φιλοτεχνήσουν τα αγαλματίδια του Περιπατητή.

Μιχάλης Γκούμας

Μόνο χαρά μου δίνει και μόνο θετική θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην πρόταση του Johnnie Walker για την καλλιτεχνική επιμέλεια της ιστορικής φιγούρας του Σκωτσέζου περιπατητή.

Η σημασία του να περπατάς με τον δικό σου τρόπο

Η βάση της τέχνης μου παραπέμπει σ ’εποχές περασμένων αιώνων. Λίγο κλασική, λίγο αυστηρή, λίγο γκόθικ. Αγαπά το θέατρο, τη μόδα, και τα βαριά χρώματα όπως το μαύρο, το πορφυρό και το χρυσό. Όλα αυτά όμως σκεπάζονται με μια σύγχρονη στρώση όπου εύκολα ένα έργο μπορεί να θεωρηθεί μοντέρνο και ταυτόχρονα παλιό. Όπως ακριβώς και το Johnnie Walker. Κρατάει όλα αυτά τα κλασσικά και αυστηρά στοιχεία της 200 ετών ιστορίας του και παράλληλα τα εμπλουτίζει με πινελιές του σήμερα και του αύριο.

JW 4

Έχει ποιότητα, κύρος, ενώ καθένας από μας - είτε τον αφορά είτε όχι- έχει εικόνες από τη ζωή του όπου στο φόντο υπάρχει -κάπου, κάπως, κάποτε- ένα Johnnie Walker. Είτε στην κάβα που έχουμε στο σπίτι ως ένα κλασικό και διαχρονικό σκωτσέζικο ουίσκι που προσφέρουμε σε καλεσμένους, είτε ως μια διαχρονική επιλογή δώρου για αγαπημένα πρόσωπα.

Roza Salim

Για μένα ήταν μεγάλη μου τιμή το να είμαι μέρος και να συνεργαστώ με ένα iconic brand, όπως το Johnnie Walker, και ειδικά όταν αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το μότο: ''Keep Walking Together''- "Συνεχίζουμε να Περπατάμε Μαζί".

ΡΟΖΑ ΣΑΛΙΜ 1

Μία φράση, που όταν την ακούει κάποιος το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του είναι η ελπίδα και η δύναμη του να ξεπερνάμε όλες τις προκλήσεις που συναντάμε και να προχωράμε πάντα μπροστά.

Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τότε που ο ιδρυτής του brand John Walker ξεκίνησε το ταξίδι του από τις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, το Johnnie Walker μας παρακινεί να υιοθετήσουμε και εμείς αυτή τη στάση και να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με αγαπημένους και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. 

ΡΟΖΑ ΣΑΛΙΜ 2

Νιώθω πολύ τυχερή που μέσα από αυτή τη συνεργασία, μου δόθηκε η ευκαιρία μέσω της τέχνης μου να αναδείξω ένα τόσο όμορφο μήνυμα και τη φιλοσοφία του "Keep Walking Together”. 

Γιάννης Σολωμόζης

Δε θα μπορούσα παρά να είμαι χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία, με ένα iconic brand όπως αυτό του Johnnie Walker, και ειδικά για μια τόσο σημαντική επέτειο. Πριν 200 χρόνια, ο πρώτος Περιπατητής ξεκίνησε το ταξίδι του από μια μικρή πόλη της Σκωτίας, προς τις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

ΣΟΛΩΜΟΖΗΣ 1

Η καινοτομία, η διαρκής εξέλιξη και το να συνεχίζεις να προχωράς μπροστά παρά τις όποιες συνθήκες μαζί με την ομάδα σου, είναι αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο της SØLØ.

Με ένα από τα πιο iconic brand figures ως καμβά, και εργαλείο μου το απόλυτο celebration symbol βουτηγμένο σε ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα, ο Περιπατητής μου δε θα μπορούσε παρά να πρεσβεύει το 'No Days Off'.

ΣΟΛΩΜΟΖΗΣ 2

Αυτό είναι το μότο που χαρακτηρίζει τη δουλειά μου, καθώς για μένα είναι απαραίτητο να προχωράς συνέχεια μπροστά χωρίς να κάνεις OFF από τα πράγματα που αγαπάς - in other words Keep Walking.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr