World Class 2021: Η δωδεκάδα του ελληνικού τελικού
Ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία οι ημιτελικοί του World Class 2021, σε virtual περιβάλλον.

Οι δώδεκα bartenders που ξεχώρισαν και πρόκειται να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του ‘Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021 είναι οι ακόλουθοι, με αλφαβητική σειρά, ενώ ακολουθούν και οι δύο runner up:
- Βαβαδάκης Γιάννης (Ηράκλειο, Κρήτη)
- Γερασίματος Χριστόφορος (Κεφαλλονιά)
- Γινάργυρος Νίκος (Παξοί)
- Θεοδοσόπουλος Γιάννης (Τρίπολη)
- Καραφουλίδης Αναστάσης (Αθήνα-Μύκονος)
- Ματιάτος Κωνσταντίνος (Αθήνα)
- Μιγκλής Παναγιώτης (Αθήνα)
- Πενίκης Βαγγέλης (Θεσσαλονίκη)
- Σιδέρης Αθανάσιος (Λάρισα)
- Ταράσης Χρήστος (Κέρκυρα)
- Φιλίππου Δημήτρης (Ηράκλειο, Κρήτη)
- Χόνδρος Παύλος (Θεσσαλονίκη)
- Φλώρος Γιώργος (Θεσσαλονίκη, πρώτος runner up)
- Νταμπούδης Νίκος (Μύκονος, δεύτερος runner up)
Οι ημιτελικοί του World Class Annual Competition πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Μαρτίου, για πρώτη φορά σε virtual περιβάλλον, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας και αναμεταδόθηκαν μέσω livestreaming. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να στείλουν τα προς αξιολόγηση ποτά τους, κατάλληλα συσκευασμένα, σε κενό αέρος και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την έμπνευσή τους από τον φυσικό τους χώρο, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.
Για το 2021, το World Class Greece σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών καθώς 130 bartenders από 32 πόλεις της Ελλάδας, έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού υποβάλλοντας την πρωτότυπη συνταγή τους.
Από τις έξι διαγωνιστικές θεματικές ενότητες, Ketel One Vodka Sweet Spot, Tanqueray No. TEN Heart of Gold, Don Julio Blanco Tequila Underground Agriculture, Roe & Co Irish Whiskey Batched & Ready to Go, Cardhu 12 yrs Single Malt Scotch Whisky The Rule of Three και Zacapa Solera 23 Rum from Cask to Cocktail, κυριάρχησαν τεχνικές όπως η ανθράκωση, η φυσική ζύμωση, η επανάχρηση συστατικών και η αξιοποίηση της εντοπιότητας, με κάθε διαγωνιζόμενο να έχει στην διάθεσή του μόλις 10’ για να παρουσιάσει μέσω live zoom την συνταγή του, διεκδικώντας μια θέση στην τελική δωδεκάδα.
Οι κριτές της διαδικασίας Σπύρος Πατσιαλός, Spirits Editor & Instructor, και ο Φώτης Βαλλάτος, Travel, Food & Bars Editor και αξιολογητής των World’s 50 Best Bars & Restaurants, αξιολόγησαν με μεγάλη προσοχή τις συνταγές των διαγωνιζόμενων, ενώ μοιράστηκαν πολύτιμα σχόλια με τους συμμετέχοντες.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, παρόντες ήταν και ο Diageo Reserve Brand Ambassador Γιώτης Αγγελίδης μαζί με την Diageo Bar Institute Trainer Χρυσάνθη Μπίζιου, σε ρόλο Avatar bartenders που επιμελήθηκαν το σερβίρισμα τις δημιουργιών των διαγωνιζομένων καθώς και η επικεφαλής του World Class Greece, Άντζελα Μαριδάκη με την Diageo activator Νέλλη Μπούρσαλη που συντόνισαν τη συνολική διοργάνωση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες