World Class 2021: Η δωδεκάδα του ελληνικού τελικού

Ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία οι ημιτελικοί του World Class 2021, σε virtual περιβάλλον.

Γράφει: 11 Μαρτίου 2021

Οι δώδεκα bartenders που ξεχώρισαν και πρόκειται να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του ‘Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021 είναι οι ακόλουθοι, με αλφαβητική σειρά, ενώ ακολουθούν και οι δύο runner up:

 1. Βαβαδάκης Γιάννης (Ηράκλειο, Κρήτη)
 2. Γερασίματος Χριστόφορος (Κεφαλλονιά)
 3. Γινάργυρος Νίκος (Παξοί)
 4. Θεοδοσόπουλος Γιάννης (Τρίπολη)
 5. Καραφουλίδης Αναστάσης (Αθήνα-Μύκονος)
 6. Ματιάτος Κωνσταντίνος (Αθήνα)
 7. Μιγκλής Παναγιώτης (Αθήνα)
 8. Πενίκης Βαγγέλης (Θεσσαλονίκη)
 9. Σιδέρης Αθανάσιος (Λάρισα)
 10. Ταράσης Χρήστος (Κέρκυρα)
 11. Φιλίππου Δημήτρης (Ηράκλειο, Κρήτη)
 12. Χόνδρος Παύλος (Θεσσαλονίκη)
 13. Φλώρος Γιώργος (Θεσσαλονίκη, πρώτος runner up)
 14. Νταμπούδης Νίκος (Μύκονος, δεύτερος runner up)

Οι ημιτελικοί του World Class Annual Competition πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Μαρτίου, για πρώτη φορά σε virtual περιβάλλον, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας και αναμεταδόθηκαν μέσω livestreaming. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να στείλουν τα προς αξιολόγηση ποτά τους, κατάλληλα συσκευασμένα, σε κενό αέρος και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την έμπνευσή τους από τον φυσικό τους χώρο, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Για το 2021, το World Class Greece σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών καθώς 130 bartenders από 32 πόλεις της Ελλάδας, έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού υποβάλλοντας την πρωτότυπη συνταγή τους.

Από τις έξι διαγωνιστικές θεματικές ενότητες, Ketel One Vodka Sweet Spot, Tanqueray No. TEN Heart of Gold, Don Julio Blanco Tequila Underground Agriculture, Roe & Co Irish Whiskey Batched & Ready to Go, Cardhu 12 yrs Single Malt Scotch Whisky The Rule of Three και Zacapa Solera 23 Rum from Cask to Cocktail, κυριάρχησαν τεχνικές όπως η ανθράκωση, η φυσική ζύμωση, η επανάχρηση συστατικών και η αξιοποίηση της εντοπιότητας, με κάθε διαγωνιζόμενο να έχει στην διάθεσή του μόλις 10’ για να παρουσιάσει μέσω live zoom την συνταγή του, διεκδικώντας μια θέση στην τελική δωδεκάδα.

Οι κριτές της διαδικασίας Σπύρος Πατσιαλός, Spirits Editor & Instructor, και ο Φώτης Βαλλάτος, Travel, Food & Bars Editor και αξιολογητής των World’s 50 Best Bars & Restaurants, αξιολόγησαν με μεγάλη προσοχή τις συνταγές των διαγωνιζόμενων, ενώ μοιράστηκαν πολύτιμα σχόλια με τους συμμετέχοντες.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, παρόντες ήταν και ο Diageo Reserve Brand Ambassador Γιώτης Αγγελίδης μαζί με την Diageo Bar Institute Trainer Χρυσάνθη Μπίζιου, σε ρόλο Avatar bartenders που επιμελήθηκαν το σερβίρισμα τις δημιουργιών των διαγωνιζομένων καθώς και η επικεφαλής του World Class Greece, Άντζελα Μαριδάκη με την Diageo activator Νέλλη Μπούρσαλη που συντόνισαν τη συνολική διοργάνωση.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ και η σαμπάνια KRUG

Ο Οίκος Krug, ανταποκρινόμενος στη φήμη του ως του πρώτου και μοναδικού "Champagne House", δημιουργεί υψηλού κύρους σαμπάνιες, κάθε χρόνο από την ίδρυση του.

5 cocktails για το Cinco de Mayo

Τα ποτά που θα συντροφεύσουν ​​guacamole, nachos και burritos, σε μία από τις σημαντικότερες μεξικάνικες γιορτές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα κρασιά του Πάσχα

Οι ιδανικότερες οινικές επιλογές για τις ημέρες που ακολουθούν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Tom Collins

Το κλασικό gin cocktail που είναι φρέσκο, δροσερό και πανεύκολο στην παρασκευή του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Tomas Estes ήταν ένας πραγματικός θρύλος της τεκίλας

Ο δημιουργός της τεκίλα Ocho έφυγε από τη ζωή, αφήνει όμως πίσω του ένα σημαντικό legacy.

Γραφει Μπαμπης Δουκας