Κι αν οι καλύτερες μπίρες φτιάχνονται στα ελληνικά νησιά;

Ζύθος και θεάματα στα ελληνικά νησιά.

Γράφει: Esquire Editors 29 Ιουνίου 2021

Σε πολλά πανέμορφα ελληνικά νησιά δεν είναι μόνο ο τουρισμός η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα. Οικογένειες και φίλοι στήνουν μικρές ζυθοποιίες οι οποίες αναπτύσσονται δυναμικά και κατακτούν την ελληνική (και μερικές φορές την ξένη) αγορά, τίτλους και διακρίσεις. Η ευλογημένη ελληνική γη, το θαλασσινό αεράκι και το πάθος των δημιουργών, συμβάλλει στις μοναδικές γεύσεις που συντροφεύουν τις καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Κάνε τα πιο δροσερά σου ταξίδια με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τη Let’s Ferry και συνδύασε γευσιγνωσία με διακοπές. Οι καλύτερες μπίρες, στα καλύτερα νησιά.

Μικροζυθοποιία Πάρου

Η Πάρος ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει καλοπέραση, γι’ αυτό και παραμένει κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός εδώ και χρόνια. Η μπίρα 56 isles που παράγει η μικροζυθοποιία στο κοσμικό νησί των Κυκλάδων, είναι πολυταξιδεμένη και βραβευμένη.

  • Pilsner Beer: Ελαφριά, ξανθιά, έλαβε το 2017 ένα αστέρι, το 2018 δύο και το 2019 άλλα δύο, από τη βρετανική διοργάνωση Great Taste Awards. Είναι η πρώτη ετικέτα που έλαβε ποτέ διάκριση στο συγκεκριμένο θεσμό.
  • Aegean Wit: Πλούσια γεύση από το σιτάρι της Πάρου με αρώματα από εσπεριδοειδή και μπαχαρικά. Η συγκεκριμένη κέρδισε την ανώτερη διάκριση το 2018 στα Great Taste Awards, δηλαδή 3 αστέρια! Βραβεύτηκε ξανά το 2019 με ένα.

Όλη η μαγεία συμβαίνει στη Νάουσα της Πάρου και για να μαθαίνεις περισσότερα νέα, κάνε κλικ στο 56islesbeer.gr.

Κι αν οι καλύτερες μπίρες φτιάχνονται στα ελληνικά νησιά;

Syra Beer

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει και αυτή τη δική της ετικέτα, που γεννήθηκε μόλις το 2021. Η Syra Beer ανήκει στην κατηγορία με τις lager μπίρες και είναι χρυσαφένια, με αρώματα από βότανα και ελαφρές πικρές τανίνες στο τελείωμά της. Συνόδευσε τις λιχουδιές στα ταβερνάκια της Άνω Σύρου τσουγκρίζοντας την ελαφριά αυτή μπίρα (5% αλκοόλ) και χαζεύοντας τη θέα από ψηλά προς το λιμάνι. Πολύ κοντά στην Ερμούπολη της Σύρου, στον οικισμό της Αζόλημνου, βρίσκεται η ζυθοποιία. Κλείσε το ραντεβού σου για γευσιγνωσία στο syrabeer.gr.

Valsamo – Σάμος

Μια μπίρα… βάλσαμο έρχεται από τη Σάμο που εκτός από το ούζο και το κρασί, πρωτοστατεί και στη ζυθοποιία. Η Valsamo Ale έχει χρυσαφένιο χρώμα και αρώματα από μέλι, πορτοκάλι και κόλιανδρο. Μπες στην ιστοσελίδα της και μάθε πώς να φτιάχνεις πεντανόστιμο χοιρινό κότσι λουσμένο με μπίρα Σάμου.

ΜΠΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΑΜΟΣ

Ελληνική Ζυθοποιία Ρόδου

Το νησί των Ιπποτών παράγει τη Magnus Magister, με μεράκι και αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Οι μπίρες εξάγονται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Οι ποικιλίες είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

  • Magnus Lager: Χρυσόξανθη με ελαφριά γεύση.
  • Magnus Junior: Λιγότεροι βαθμοί αλκοόλ από τις υπόλοιπες lager μπίρες, ιδανική για να σε δροσίσει μέσα στη μέρα.
  • Knights’ Beer of Rodos: Ανήκει στην κατηγορία pilsner, με μέτρια πικρή γεύση

Συνδύασε την επίσκεψή σου στη Ρόδο για να γνωρίσεις όλα τα προϊόντα της εταιρείας στο magnusmagister.gr.

Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Το καταπράσινο δίδυμο του Ιονίου έχει τη δική του μονάδα παραγωγής στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς. Οι βόλτες στο Μύρτο, το Φισκάρδο και το Κιόνι της Ιθάκης, έχουν την πιο δροσιστική παρέα, την Kefalonian Beer.

  • Premium Lager, χρυσαφένια με ελαφριά πικράδα και αρώματα από κίτρο.
  • Red Ale, κατακόκκινη, από τρεις διαφορετικές κατηγορίες λυκίσκων.

Μάθε όσα χρειάζεσαι στο www.kefalonianbeer.com και ενημερώσου για επισκέψεις στη μονάδα παραγωγής ή το Tap Room.

ΜΠΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΑΣΟΣ

Πολλοί υποστηρίζουν πως το ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο είναι πιο πλούσιο και πιο πορτοκαλί από της Σαντορίνης. Κάνε το δικό σου crash test και ταξίδεψε στον αγαπημένο σου προορισμό με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω της Let’s Ferry.

Κερκυραϊκή Ζυθοποιία

Εκτός από το κουμ κουάτ, το νησί των Φαιάκων παράγει τη δική του μπίρα από το 2006. Οι ποικιλίες της Corfu Beer είναι όλες φρέσκες και αρωματικές, αποκλειστικά για το ψυγείο. Θα λατρέψεις τις:

  • Red Ale Special: Κατακόκκινη, με άρωμα από κίτρο, καραμέλα και λουλούδια.
  • Lager: Χρυσή, ελαφριά, με 4 διαφορετικές βύνες κριθαριού.
  • Dark Ale: Σκούρα με αρώματα από σοκολάτα, καφέ και καραμέλα.
  • Amorosa Weiss: Μπανάνα, γαρύφαλλο και βανίλια συνθέτουν μια ιδιαίτερα γευστική μπίρα.

Η ζυθοποιία της Κέρκυρας παράγει επίσης τα Royal Ionian, δροσιστικά, μη αλκοολούχα ποτά με ξεχωριστή γεύση. Αν θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα την Corfu Beer, κλείσε ραντεβού για επίσκεψη στο τοπικό ζυθοποιείο.

ΜΠΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης

Το μυστηριώδες νησί του Βορείου Αιγαίου εκτός από τη συγκλονιστική φύση του, τα αρχαία μυστήρια και τα αγριοκάτσικα που είναι 15 φορές περισσότερα από τους κατοίκους (!) , προσφέρει και χειροποίητες μπίρες. Εμπνευσμένη από τον διάσημο καταρράκτη της Σαμοθράκης, η μπίρα Φονέας υπόσχεται να σε συντροφεύσει στο οδοιπορικό σου σε έναν προορισμό γεμάτο αντιθέσεις.

ΜΠΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η μεγάλη της καινοτομία είναι ότι στις συσκευασίες αναγράφονται το όνομα και ο τύπος κάθε μπίρας με το σύστημα Braille.

  • Fonias Pale Ale 6,2 abv: Απαστερίωτη, με αρώματα από ροδάκινο και εσπεριδοειδή.
  • Fonias Golden Ale Limited Edition 5,5 abv: Από τέσσερα διαφορετικά άνθη λυκίσκου, με αρώματα από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα όπως πεπόνι και ανανά.

Επισκέψου τη ζυθοποιία για να ξεναγηθείς και να δοκιμάσεις την μπίρα της Σαμοθράκης. Πληροφορίες στο www.samothrakibeer.gr.

Brink’s - Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία

Στο Ρέθυμνο η Brink’s αποτελεί μια πρωτοπορία καθώς είναι η πρώτη βιολογική μπίρα στην Ελλάδα. Ο λυκίσκος που χρησιμοποιείται είναι βιολογικής καλλιέργειας. Οι ποικιλίες είναι δύο, αφιλτράριστες και ακαταμάχητες: Η Brink’s Μαύρη και η Brink’s Ξανθιά θα ταιριάξουν απόλυτα με τις νοστιμιές της κρητικής κουζίνας.

ΜΠΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ταξίδεψε σε όλα τα λιμάνια της Κρήτης για να δεις τις ομορφιές της, με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τη Let’s Ferry.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.