Ένα ιδιαίτερο negroni για τους λάτρεις του είδους

Το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Β restaurant του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιουλίου 2022

Mία ιδιαίτερη βραδιά, αφιερωμένη στους λάτρεις του Negroni διοργάνωσε το Bombay Sapphire premium Gin στο Β restaurant του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου o Γιάννης Κέδες, καταξιωμένος mixologist και ιδιοκτήτης του Vogatsikou|3, παρουσίασε για πρώτη φορά το limited edition Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II.

Ένα ιδιαίτερο negroni για τους λάτρεις του είδους
Ο Γιάννης Κέδες με το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II και το Bombay Sapphire 

Ο επιδραστικός bartender μαζί με την ομάδα του, υποδέχτηκε στο Β Restaurant,τους εκλεκτούς καλεσμένους, δίνοντας τους την ευκαιρία, σε συνεργασία με το Bombay Sapphire, να ζήσουν ένα ξεχωριστό tasting experience και να εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίον διαμορφώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αρώματα του Ultimate Barrel Aged Negroni Batch IΙ.

Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο κοκτέιλ πλούσιο σε γεύση, δυνατό και με μεγάλη επίγευση. Προκύπτοντας μέσα από τη διαρκή αναζήτηση και τον πειραματισμό, το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II του Γιάννη Κέδε και της δημιουργικής ομάδας του Vogatsikou | 3, είναι μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με βάση το Bombay Sapphire premium gin (43%) αναμειγμένο με ένα πικρό, αλλά αρκετά βοτανικό Martini bitter κι ένα μίγμα από γλυκά βερμούτ.

Στη συνέχεια έγινε παλαίωση του μίγματος στο οινοποιείο Τέχνη Οίνου μέσα σε βαρέλι βελανιδιάς, χωρητικότητας 225 λίτρων, στο οποίο πριν είχε φιλοξενηθεί κρασί Chardonnay, και παραμένοντας σε συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας για δέκα ολόκληρους μήνες, το μίγμα ανέδειξε αρώματα ανανά, passion fruit και λίτσι.

Το limited edition Barrel Aged Negroni με βάση το Bombay Sapphire premium gin απόλαυσαν -για πρώτη φορά μετά το άνοιγμα του βαρελιού- οι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού, κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Σωκράτης Δημητριάδης και γνωστοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του Vogatsikou|3.

bombay
Νικόλαος Ζεïμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης), Σωκράτης Δημητριάδης (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης), Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας)

Το Β Restaurant, διακοσμήθηκε και μεταμορφώθηκε σε μια πολυτελή όαση και στο τέλος της βραδιάς οι καλεσμένοι έλαβαν, μαζί με το limited edition crafted Negroni, μια ιδιαίτερη customized σύνθεση με λεβάντες και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρώματα που δένουν απόλυτα με την ιδιαίτερη γεύση αυτού του κοκτέιλ. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο γνωστός DJ Κωστής Ζαρταλούδης, ο οποίος δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα cocktail party απογειώνοντας την εμπειρία της βραδιάς. 

bombay
Tammy Jones, Πετιούλα Κατσάρκα

 

bombay
Σοφία Σταγκίκα, Λήδα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Λυμπεροπούλου

 

Tο Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II με βάση το Bombay Sapphire premium gin μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων στο απόλυτο spot bar της Θεσσαλονίκης, Vogatsikou|3.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μία γιορτή του Gin στο Λοκάλι

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών

Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Stoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα

Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.

5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day

Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας