Η Άμβυξ ενισχύει το τμήμα Oenothèque

Στο χαρτοφυλάκιό της, τα Κτήματα Παλυβού και Κοκοτoύ.

Γράφει: Esquire Editors 21 Οκτωβρίου 2022

Η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοινώνει την προσθήκη των Κτημάτων Παλυβού και Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της. Οι συνεργασίες αυτές έρχονται να ενδυναμώσουν το τμήμα Oenothèque της εταιρίας η οποία πιστή στη βάση της στρατηγικής που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και με συνεργασίες που αφορούν τον Ελληνικό αμπελώνα. Η συνεργασία με το Κτήμα Παλυβού θα ξεκινήσει την 1/11/2022 και  περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ του Κτήματος ενώ κάτω από το ίδιο πρίσμα θα ξεκινήσει και η συνεργασία με το Κτήμα Κοκοτού την 1/1/2023.

Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο, ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε μια νέα, άκρως δυναμική εποχή του με το πάθος, την γνώση και τα σύγχρονα μηχανήματα να συντελούν μέρος της επίτευξης του στόχου για  την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Με γνώμονα την οικολογική καλλιέργεια και την βιωσιμότητα, το Κτήμα Παλυβού είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την εταιρία COSMOCERT. Σε έκταση 400 στρεμμάτων, στην περιοχής της Νεμέας, καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sangiovese και Syrah, καθώς και οι λευκές, Ασύρτικο  Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Albarinio, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc.

Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής περιστοιχίζεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οι οποίοι έχουν βιολογική πιστοποίηση και είναι φυτεμένοι σε επικλινή εδάφη σε υψόμετρο 450 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, όπως και οι ελληνικές ποικιλίες, Ασύρτικο και Σαββατιανό, ενώ παράλληλα προμηθεύονται από επιλεγμένους συνεργαζόμενους αμπελουργούς Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Αγιωργήτικο. Η γκάμα των κρασιών του Κτήματος Κοκοτού απαρτίζεται σήμερα από 12 διαφορετικές ετικέτες οι οποίες απέσπασαν διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς, όπως Balkans International Wine Competition, 50 Great Greek Wines και Thessaloniki International Wine & Spirits Competition.

Ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: "Με χαρά καλωσορίζουμε τo Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ. Με την προσθήκη των συγκεκριμένων κτημάτων πλέον η Άμβυξ ενισχύει την γεωγραφική κάλυψη των πιο χαρακτηριστικών αμπελοοινικών ζωνών της Αττικής, της Πελοποννήσου αλλά και της Βορείου Ελλάδας ενδυναμώνοντας την παρουσία της μέσα από λαμπρά δείγματα του Ελληνικού Αμπελώνα. Υλοποιούμε έτσι τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, που είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά προσφέροντας στους πελάτες μας και το καταναλωτικό κοινό μιας ευρείας γκάμας ελληνικών και διεθνών οινικών επιλογών".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις