
Η Άμβυξ ενισχύει το τμήμα Oenothèque
Στο χαρτοφυλάκιό της, τα Κτήματα Παλυβού και Κοκοτoύ.
Η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοινώνει την προσθήκη των Κτημάτων Παλυβού και Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της. Οι συνεργασίες αυτές έρχονται να ενδυναμώσουν το τμήμα Oenothèque της εταιρίας η οποία πιστή στη βάση της στρατηγικής που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και με συνεργασίες που αφορούν τον Ελληνικό αμπελώνα. Η συνεργασία με το Κτήμα Παλυβού θα ξεκινήσει την 1/11/2022 και περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ του Κτήματος ενώ κάτω από το ίδιο πρίσμα θα ξεκινήσει και η συνεργασία με το Κτήμα Κοκοτού την 1/1/2023.
Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο, ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε μια νέα, άκρως δυναμική εποχή του με το πάθος, την γνώση και τα σύγχρονα μηχανήματα να συντελούν μέρος της επίτευξης του στόχου για την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Με γνώμονα την οικολογική καλλιέργεια και την βιωσιμότητα, το Κτήμα Παλυβού είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την εταιρία COSMOCERT. Σε έκταση 400 στρεμμάτων, στην περιοχής της Νεμέας, καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sangiovese και Syrah, καθώς και οι λευκές, Ασύρτικο Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Albarinio, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc.
Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής περιστοιχίζεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οι οποίοι έχουν βιολογική πιστοποίηση και είναι φυτεμένοι σε επικλινή εδάφη σε υψόμετρο 450 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, όπως και οι ελληνικές ποικιλίες, Ασύρτικο και Σαββατιανό, ενώ παράλληλα προμηθεύονται από επιλεγμένους συνεργαζόμενους αμπελουργούς Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Αγιωργήτικο. Η γκάμα των κρασιών του Κτήματος Κοκοτού απαρτίζεται σήμερα από 12 διαφορετικές ετικέτες οι οποίες απέσπασαν διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς, όπως Balkans International Wine Competition, 50 Great Greek Wines και Thessaloniki International Wine & Spirits Competition.
Ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: "Με χαρά καλωσορίζουμε τo Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ. Με την προσθήκη των συγκεκριμένων κτημάτων πλέον η Άμβυξ ενισχύει την γεωγραφική κάλυψη των πιο χαρακτηριστικών αμπελοοινικών ζωνών της Αττικής, της Πελοποννήσου αλλά και της Βορείου Ελλάδας ενδυναμώνοντας την παρουσία της μέσα από λαμπρά δείγματα του Ελληνικού Αμπελώνα. Υλοποιούμε έτσι τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, που είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά προσφέροντας στους πελάτες μας και το καταναλωτικό κοινό μιας ευρείας γκάμας ελληνικών και διεθνών οινικών επιλογών".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας