Η Οινοποιία Παπαντώνη φέρνει την επιτομή της αρμονίας στο ποτήρι μας

Όλα σε αρμονία, τίποτα σε υπερβολή και μία ξεχωριστή γεύση, ιδανική για τα λουκούλλεια γεύματα των γιορτινών ημερών.

Γράφει: Esquire Editors 09 Δεκεμβρίου 2022

Όλα σε αρμονία, τίποτα σε υπερβολή, παρά μόνο μία ξεχωριστή γεύση, ιδανική για τα λουκούλλεια γεύματα των γιορτινών ημερών, έχουν τα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη.

Η Οινοποιία Παπαντώνη φέρνει την επιτομή της αρμονίας στο ποτήρι μας

Συγκεκριμένα, το "Μηδέν Άγαν” και το "Μέτρον Άριστον” είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα κρασιά, ενδεικτικά της βασικής φιλοσοφίας της Οινοποιίας που επικεντρώνεται στην αναζήτηση της χρυσής τομής και της ισορροπίας στη γεύση.

Μηδέν Άγαν

Παπαντώνη

Το Μηδέν Άγαν πήρε το όνομα του από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό που είναι χαραγμένο στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει "τίποτα σε υπερβολή". Παράγεται από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, έχει βελούδινη στρογγυλή γεύση με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του περιλαμβάνει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, της φράουλας και του βατόμουρου. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Μέτρον Άριστον

Παπαντώνη

Παράλληλα με το Μηδέν Άγαν κυκλοφορεί και το Μέτρον Άριστον εσοδείας 2021. Είναι ένα ιδιαίτερο λευκό, ξηρό που παράγεται από το συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%). Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Οίνο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με απαλά χρώματα λεμονιού και πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρέιπφρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Το γεμάτο σώμα του χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Το όνομα του, Μέτρον Άριστον, προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου και εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Παπαντώνη

Εστιάζοντας σε δυο μόνο ετικέτες την παραγωγή κρασιού, ο κεντρικός στόχος της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι η παρασκευή όσο των δυνατόν καλύτερων κρασιών με απόλυτη προσήλωση στη σημασία των ονομάτων τους, τα οποία αντανακλούν τις ηθικές αξίες της οικογένειας Παπαντώνη. Άλλωστε ο Αντώνης Παπαντώνης, ο άνθρωπος πίσω από το κρασί, ξεκίνησε να ασχολείται με την αμπελουργία με στόχο να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.


Πληροφορίες

www.papantonis.gr
Email: info@papantonis.gr
Τηλ: 2751023620

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr