Με το Roku Gin αισθάνεσαι 'Alive With The Best Of Every Season'
Το premium ιαπωνικό, Roku Gin μάς "αποκαλύφθηκε" σε μία ξεχωριστή βραδιά γεμάτη αρώματα και γεύσεις Ιαπωνίας, ταξιδεύοντάς μας στις 4 εποχές του χρόνου.
Το Roku Gin γιόρτασε το τέλος της άνοιξης, σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Matsuhisa Athens, ενώ παράλληλα μας μύησε και στις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το αρωματικό, ιαπωνικό, Roku Gin, να αφουγκραστούν τις ιδιαίτερες νότες του μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο food-pairing, αλλά και να γευτούν δροσερά cocktails, απολαμβάνοντας τη θέα δίπλα στη θάλασσα. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν το World Gin Day όπου το Roku Gin γιορτάζει μαζί με όλους όσους έχουν ξεχωρίσει το gin, ως το αγαπημένο τους ποτό.

Roku στα ιαπωνικά σημαίνει έξι, όσα και τα ιαπωνικά βότανα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του. Η συγκομιδή τους γίνεται στην ακμή της ωριμότητάς τους και με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα, για να μπορέσουν να αποδώσουν το μέγιστο των αρωμάτων και γεύσεων. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά, σύμφωνα με τις ιδιότητές τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη γεύση τους.
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του αριθμού 6, το μπουκάλι είναι εξαγωνικό και στην κάθε πλευρά του έχει ανάγλυφο ένα από τα έξι ιαπωνικά βοτανικά στοιχεία. Η ετικέτα του είναι τυπωμένη σε washi paper, το οποίο είναι παραδοσιακό ιαπωνικό χειροποίητο χαρτί αναγνωρισμένο από την UNESCO ως ICH (Intangible Cultural Heritage).

Την Άνοιξη στην Ιαπωνία μαζεύουν το Sakura flower (άνθη κερασιάς) και το Sakura Leaf (φύλλα κερασιάς). Το Καλοκαίρι γίνεται η συγκομιδή του Sencha Tea και του Gyokuro Tea (είδη πράσινου τσαγιού). Το Φθινόπωρο συλλέγουν το Sansho pepper (πιπέρι με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών), ενώ τον Χειμώνα μαζεύουν το φρούτο Υuzu (σπάνιο εσπεριδοειδές) και χρησιμοποιούν τις φλούδες του. Aυτά, μαζί με επιπλέον 8 παραδοσιακά βότανα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή Gin, αναμειγνύονται αρμονικά και δημιουργούν το Roku Gin. Η υφή του είναι απαλή και μεταξένια, με γεμάτο σώμα. Οι γεύσεις του είναι εκλεπτυσμένες και ισορροπούν ανάμεσα σε πολυεπίπεδες νότες εσπεριδοειδών, βοτάνων και ανθών, οδηγώντας σε ένα πιπεράτο τελείωμα με μακρά και πολυδιάστατη επίγευση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι κατέφθασαν δοκιμάζοντας γι’ αρχή μια παραλλαγή του κλασικού gin & tonic ως welcome drink, συνδυασμένο με περγαμόντο. Η Χριστίνα Βελισκάκη, Marketing Manager της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε, καλωσόρισε τους καλεσμένους εκφράζοντας τo πάθος της εταιρείας για το συγκεκριμένο brand, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Πάνος Μπάρλος, CEO της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε, τους υποδέχτηκε με μία σύντομη ομιλία, αναφερόμενος στους λόγους που κάνουν το Roku Gin ένα τόσο ξεχωριστό απόσταγμα.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Στέλιος Μαγουλάς, Spirits Manager της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε, όπου παρουσίασε την ιστορία του brand και της ιαπωνικής φιλοσοφίας που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του Roku Gin, ενώ οδήγησε τους καλεσμένους σε ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι γευσιγνωσίας μέσα από τις 4 εποχές του χρόνου. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μία επίδειξη ιαπωνικής καλλιγραφίας από την καλλιγράφο Mizuki Imamura San, αφιερωμένη στο Roku.
Η βραδιά συνεχίστηκε στην εντυπωσιακή βεράντα του Matsuhisa, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ιαπωνικά εδέσματα και αρωματικά cocktails με Roku Gin, σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό που σε ταξίδευε στην Ιαπωνία. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το Sakura tree, το εντυπωσιακό ροζ δέντρο με τα άνθη κερασιάς που ανθίζει την Άνοιξη στην Ιαπωνία και αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της ιαπωνικής αισθητικής.
Πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η καλλιτέχνιδα Mizuki Imamura, όπου στον πάγκο "What makes you feel alive?” δημιουργούσε όμορφα ιαπωνικά memorabilia, με μια inspiring λέξη γραμμένη σε washi paper, ολοκληρώνοντας έτσι μια βραδιά 100% αφιερωμένη στη μαγεία της Ιαπωνίας.
Το Roku Gin μας ταξιδεύει στα αρώματα και στις γεύσεις της Ιαπωνίας, αποτυπώνοντας την ακμή της κάθε εποχής σ’ ένα ισορροπημένο και γευστικό σύνολο. Μας προσκαλεί ν’ αγκαλιάσουμε τη φύση, τη ζωντάνια των εποχών και να νιώσουμε "Alive with the best of every season”!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"
Μια αξέχαστη βραδιά στο Saskeptism Festival με τον Saske, κορυφαίους καλλιτέχνες και Bacardi & Cola να δίνουν τον παλμό. Ρυθμός, αυθεντικότητα και high energy σε μια εμπειρία "10 με Τόνο".
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη Κοντομηνα