Mία γλυκιά νότα για τις γιορτές με το Gancia Brachetto D’Acqui

Η ιδανική επιλογή κεράσματος.

Γράφει: Esquire Editors 12 Δεκεμβρίου 2023

H πιο γιορτινή περίοδος του χρόνου καταφθάνει και μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους!

Το Gancia Brachetto D’Acqui είναι η ιδανική επιλογή κεράσματος, είτε πρόκειται για χαλαρή συνάντηση φίλων είτε για το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι. Γλυκό και ήπιο, με φρουτένια και λουλουδάτα αρώματα, μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και σπιτικά γλυκά, και φυσικά συνιστά μία εξαιρετική επιλογή δώρου στα γιορτινά καλέσματα.

Μοιραστείτε ένα ποτήρι Gancia Brachetto D’Acqui με τους αγαπημένους σας και αφεθείτε στην πιο γλυκιά και εορταστική απόλαυση!

Mία γλυκιά νότα για τις γιορτές με το Gancia Brachetto D’AcquiGancia

Για το Gancia Brachetto D’Acqui

Το Gancia Brachetto D’Acqui είναι ένας γλυκός, ερυθρός, αφρώδης οίνος, που παράγεται αποκλειστικά από την ποικιλία Brachetto σε D.O.C.G.,  με λαμπερό ρουμπινί χρώμα μέτριας έντασης και λεπτές, επίμονες φυσαλίδες. Στη μύτη φινετσάτο με χαρακτηριστικά ανθικά αρώματα και νότες τριαντάφυλλου και ώριμου φρούτου. Γλυκό, ήπιο, με εντυπωσιακά αρώματα στο στόμα, φρέσκο, με ευχάριστη, λουλουδάτη επίγευση.

Είναι εξαιρετικό απεριτίφ, συνοδεύει όλων των ειδών τα φρούτα και τις φρουτοσαλάτες αλλά παραδοσιακά συνοδεύει το επιδόρπιο στο τέλος ενός γεύματος, από μπισκοτάκια και γλυκά σνακ μέχρι σπιτικά κέικ και τάρτες. Σερβίρεται παγωμένο στους 6o C - 8ο C.

Για τον οίκο Gancia

Ο οίκος Gancia, με έτος ίδρυσης το 1850 από τον Carlo Gancia, ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου Ιταλικού αφρώδη οίνου, πριν καν συσταθεί το μοντέρνο Ιταλικό κράτος.

Οι αμπελώνες της Gancia βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής του Piemonte και έχουν έκταση 2.000 εκταρίων.

Τα ιστορικά υπόγεια Κελάρια του Οίκου Gancia αποκαλούμενα και ως "Underground Cathedrals”, κέρδισαν αυτό το όνομα, λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής τους. Είναι σκαμμένα σε ηφαιστειακό υπέδαφος για την διατήρηση μίας μόνιμα σταθερής θερμοκρασίας 12-14Ο C, ώστε ο οίνος να ωριμάσει κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες.

Η Unesco, για την μοναδικότητα τους, προέβη στον χαρακτηρισμό τους ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες