Mία γλυκιά νότα για τις γιορτές με το Gancia Brachetto D’Acqui

Η ιδανική επιλογή κεράσματος.

Γράφει: Esquire Editors 12 Δεκεμβρίου 2023

H πιο γιορτινή περίοδος του χρόνου καταφθάνει και μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους!

Το Gancia Brachetto D’Acqui είναι η ιδανική επιλογή κεράσματος, είτε πρόκειται για χαλαρή συνάντηση φίλων είτε για το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι. Γλυκό και ήπιο, με φρουτένια και λουλουδάτα αρώματα, μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και σπιτικά γλυκά, και φυσικά συνιστά μία εξαιρετική επιλογή δώρου στα γιορτινά καλέσματα.

Μοιραστείτε ένα ποτήρι Gancia Brachetto D’Acqui με τους αγαπημένους σας και αφεθείτε στην πιο γλυκιά και εορταστική απόλαυση!

Mία γλυκιά νότα για τις γιορτές με το Gancia Brachetto D’AcquiGancia

Για το Gancia Brachetto D’Acqui

Το Gancia Brachetto D’Acqui είναι ένας γλυκός, ερυθρός, αφρώδης οίνος, που παράγεται αποκλειστικά από την ποικιλία Brachetto σε D.O.C.G.,  με λαμπερό ρουμπινί χρώμα μέτριας έντασης και λεπτές, επίμονες φυσαλίδες. Στη μύτη φινετσάτο με χαρακτηριστικά ανθικά αρώματα και νότες τριαντάφυλλου και ώριμου φρούτου. Γλυκό, ήπιο, με εντυπωσιακά αρώματα στο στόμα, φρέσκο, με ευχάριστη, λουλουδάτη επίγευση.

Είναι εξαιρετικό απεριτίφ, συνοδεύει όλων των ειδών τα φρούτα και τις φρουτοσαλάτες αλλά παραδοσιακά συνοδεύει το επιδόρπιο στο τέλος ενός γεύματος, από μπισκοτάκια και γλυκά σνακ μέχρι σπιτικά κέικ και τάρτες. Σερβίρεται παγωμένο στους 6o C - 8ο C.

Για τον οίκο Gancia

Ο οίκος Gancia, με έτος ίδρυσης το 1850 από τον Carlo Gancia, ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου Ιταλικού αφρώδη οίνου, πριν καν συσταθεί το μοντέρνο Ιταλικό κράτος.

Οι αμπελώνες της Gancia βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής του Piemonte και έχουν έκταση 2.000 εκταρίων.

Τα ιστορικά υπόγεια Κελάρια του Οίκου Gancia αποκαλούμενα και ως "Underground Cathedrals”, κέρδισαν αυτό το όνομα, λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής τους. Είναι σκαμμένα σε ηφαιστειακό υπέδαφος για την διατήρηση μίας μόνιμα σταθερής θερμοκρασίας 12-14Ο C, ώστε ο οίνος να ωριμάσει κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες.

Η Unesco, για την μοναδικότητα τους, προέβη στον χαρακτηρισμό τους ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.