Όταν η φύση συναντά την αισθητική και το κορυφαίο σκωτσέζικο ουίσκι

Το The Macallan και οι αδελφές Stella και Mary McCartney παρουσιάζουν τη νέα σειρά The Harmony Collection Amber Meadow.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Δεκεμβρίου 2023

Πίσω στο 1824, σε ένα οροπέδιο πάνω από τον ποταμό Spey στη βορειοανατολική Σκωτία, το The Macallan γινόταν πραγματικότητα. Σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά την ίδρυσή του, εξακολουθεί να δημιουργεί με καινοτομία και ασύγκριτη δεξιοτεχνία κάθε μία φιάλη single malt ουίσκι, αναδεικνύοντας τη μαεστρία του brand και των ανθρώπων του. Σε αυτούς του, περίπου, δύο αιώνες όμως μένει πιστό και σε κάτι ακόμη: Τη σύνδεσή του με τη φύση. 

Ακριβώς από αυτό το connection εμπνέεται η The Macallan Harmony Collection III, η περιορισμένης κυκλοφορίας, ετήσια εμφιάλωση, που καθρεφτίζει την αειθαλή εξέλιξη, πρωτοπορία και δημιουργική νοοτροπία του brand. 

Όταν η φύση συναντά την αισθητική και το κορυφαίο σκωτσέζικο ουίσκι

Κάθε κυκλοφορία αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, μία χαρακτηριστική και καινοτόμο συσκευασία, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για μία νέα ζωή στα οργανικά υποπροϊόντα που έχουν "ολοκληρώσει" τη συνηθισμένη τους πορεία. Καινοτόμες τεχνικές "αναγεννούν" υλικά.

Περνώντας στην τρίτη εμφιάλωσή της, η The Harmony Collection ενώνει τις δυνάμεις της με τις αδερφές Stella και Mary McCartney και μαζί εξυμνούν την εντυπωσιακή φύση της Σκωτίας - που συνδέει όλες τις γενιές που έχουν περάσει από αυτήν.

Η σύνδεση γίνεται ακόμη πιο βαθιά αν αναλογιστεί κανείς πως οι ετικέτες και οι συσκευασίες της εμφιάλωσης, έχουν κατασκευαστεί αξιοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενα χόρτα από λιβάδια. Αγκαλιάζουν λοιπόν με τον τρόπο τους την ανακύκλωση φυσικών υλικών και συμβάλλουν με τον τρόπο τους σε μία φυσική συνέχεια των πόρων και μετά το τέλος της "ζωής" τους.

The Macallan The Harmony Collection Amber Meadow 1

Τα λιβάδια και τα αρώματα της Σκωτίας αποτέλεσαν τον ιδανικότερο καμβά για τη Macallan Whisky Mastery ομάδα, ώστε να δημιουργήσει δύο νέες ιδιαίτερες και μοναδικές εμφιαλώσεις, χρησιμοποιώντας τα κλασικά δρύινα βαρέλια sherry The Macallan, σε συνδυασμό με βαρέλια bourbon.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η συσκευασία κάθε προϊόντος απεικονίζει το εμβληματικό αποστακτήριο του The Macallan Estate, φωτογραφημένο από την Mary McCartney.

The Macallan The Harmony Collection Amber Meadow 9

Το νέο The Macallan Harmony Collection Amber Meadow παραπέμπει χρωματικά σε ένα καλοκαιρινό δειλινό, ενώ η μύτη του βγάζει αρώματα από πορτοκάλι και λεμόνι, αγιόκλημα, βανίλια, καρύδα και κριθάρι.

Στο στόμα, γίνονται εύκολα και με γοητευτικό τρόπο κατανοητές νότες και νύξεις από πλούσια δρυ, λεμόνι, πεπόνι, κλασικό scone, αμύγδαλο και πράσινο τσάι. Όσο για το τελείωμα, αυτό είναι πλούσιο, γλυκό, μακρύ και περίπλοκο.

"Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψει κανείς με το νέο single malt από την The Macallan Harmony Collection Amber Meadow. Είναι ένα single malt με έντονες νότες από τα θερμά λιβάδια και από τα ώριμα χωράφια κριθαριού, με ένα έντονο τελείωμα από άρωμα εσπεριδοειδών", όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Whisky Maker του The Macallan, Steven Bremner.  

H Brand Ambassador του The Macallan, Άννα Μεταξά, από την πλευρά της, έδωσε την καταλληλότερη πάσα για μία πραγματικά ιδιαίτερη νύχτα, με αφορμή τη βαθιά αγάπη και τις θύμησες των αδερφών McCartney για τη σκωτσέζικη ύπαιθρο: "Με αυτή τη βραδιά έχουμε την ευκαιρία και εμείς να θυμηθούμε τις δικές μας αγαπημένες αναμνήσεις και μαζί να δημιουργήσουμε καινούριες".

The Macallan The Harmony Collection Amber Meadow 10

Ακριβώς τέτοια νύχτα λοιπόν ήταν η 12η Δεκεμβρίου, όταν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 10am Lofts, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λανσαρίσματος της νέας σειράς The Macallan Harmony Collection III, σε συνεργασία με τις αδερφές Stella και Mary McCartney.

The Macallan The Harmony Collection Amber Meadow 4
The Macallan The Harmony Collection Amber Meadow 6

Εκεί, διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της μόδας, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι του Τύπου γνώρισαν και δοκίμασαν το The Macallan Harmony Collection Amber Meadow, αντλώντας κάτι από τη σπουδαία κουλτούρα του brand.

The Macallan The Harmony Collection Amber Meadow 7


Info

Το The Macallan Harmony Collection Amber Meadow είναι ήδη διαθέσιμο από το Δεκέμβριο του 2023 στην ελληνική αγορά. 

Παράλληλα, στην ίδια σειρά θα κυκλοφορήσει το The Harmony Collection Green Meadow, αποκλειστικά για το Global Travel Retail, από τον Φεβρουάριο 2024.

www.themacallan.com/en/stella-and-mary-mccartney 

Απολαύστε Υπεύθυνα.

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr