Η Ευρώπη μπορεί να στερέψει από μπύρα τους επόμενους μήνες

Η Αγγλία είναι η πρώτη που δέχτηκε το ύπουλο χτύπημα.

Κάθε τέσσερα χρόνια το δόγμα πίτσα-μπύρα-μπάλα βρίσκεται στο επίκεντρο, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή. Ναι, το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη αντρική γιορτή του κόσμου - μπορεί να στερέψει ακόμα και τις κάνουλες, όπως κατάφεραν οι επικοί Σουηδοί φίλαθλοι στη Ρωσία. Δυστυχώς, όμως, ακόμα και η εγκράτεια δεν μπορεί να αποτρέψει τη συμφορά που μας έχει βρει: ετοιμαστείτε για μεγάλες ελλείψεις σε μπύρα αυτό το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν είναι διψασμένοι φίλαθλοι που έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, αλλά το λάθος timing των μεγάλων εργοστασίων παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα. Εκτός από τον λυκίσκο και το κριθάρι, το διοξείδιο του άνθρακα είναι το απαραίτητο συστατικό που δίνει τις απολαυστικές μπουρμπουλήθρες που τόσο αγαπάμε στην μπύρα. Χωρίς αυτό δεν γίνεται σωστά η δουλειά. Όπως όλα δείχνουν όμως, για κάποιον παρανοϊκό λόγο, οι εταιρείες παραγωγής αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή την χειρότερη δυνατή στιγμή: λίγο πριν το Μουντιάλ.

Η Αγγλία, μια χώρα γνωστή για την υπερβολική κατανάλωσή της, φαίνεται ότι θα δεχθεί πρώτα το χτύπημα. Η εταιρεία χονδρεμπορίου τροφίμων Booker εξέδωσε μια αυστηρή οδηγία προς τα μπαρ και τα εστιατόρια: θα υπάρξει όριο στην κατανάλωση που δικαιούνται ανά πελάτη. Ήδη υπάρχουν φωνές στη Βρετανία που κάνουν λόγο για μέρες που θα θυμίσουν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ευρώπη μπορεί να στερέψει από μπύρα τους επόμενους μήνες

Στο ίδιο μοτίβο η Heineken ενημέρωσε το πελατολόγιό της για πιθανές ελλείψεις, ενώ η Wetherspoon, η μεγαλύτερη pub στην Βρετανία ήδη έχει αποσύρει κάποιες μπύρες από τον κατάλογό της. Τέλος, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την Ελλάδα, καλό θα ήταν όμως να μην πιστέψουμε όπως το 2009 ότι η κρίση είναι κάτι που δεν θα μας ακουμπήσει. Ας μην την πατήσουμε και με τη μπύρα όπως έγινε και με την οικονομία της χώρας.

Από: Εsquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.