London dry gin, το απόλυτο ποτό του home bar

Τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό και πώς θα το απολαύσεις σε τρεις θαυμάσιες G&T προτάσεις.

Ένα από τα πιο fun μέρη κάθε σπιτιού κατά τη διάρκεια μίας έκτακτης συνθήκης όπως η καραντίνα, είναι ασφαλώς το home bar, για τους σωστούς κάθε φορά λόγους. Ποιοι είναι αυτοί; Να ανακαλύψεις τα μυστικά που κρύβει κάθε αξιόλογο spirit και ασφαλώς να απολαύσεις τη μοναδική του γεύση, πάντοτε μέσω της υπεύθυνης και ορθής κατανάλωσης. To London dry gin είναι μία κατηγορία ποτού που δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα σπιτικό μπαρ, περικλείοντας μέσα της τα μυστικά ενός συναρπαστικού spirit που δεν γνωρίζει γεωγραφικούς ή γευστικούς περιορισμούς. 

Μιλώντας για το London dry gin δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε ένα gin που κατάγεται από το Λονδίνο, καθώς ο όρος αναφέρεται αποκλειστικά, πλέον, στη διαδικασία παραγωγής του. Η επίσημη νομοθεσία για αυτό, που θεσπίστηκε το 2008, αναφέρει πως για να συμπεριληφθεί ένα απόσταγμα στην κατηγορία θα πρέπει να αποστάζεται σε συνεχόμενη στήλη για τουλάχιστον 40% ABV, να επιτρέπεται σε αυτό μόνο η προσθήκη φυσικών συστατικών (κατά κύριο λόγο βοτάνων) στην απόσταξη και μετά το πέρας αυτής να επιτρέπεται μόνο η προσθήκη νερού και (ελάχιστης) ζάχαρης. Παρότι το gin θεωρείται κάτι σαν το "εθνικό ποτό" της Αγγλίας, οι απαρχές του βρίσκονται στην Ολλανδία και βασίζονται στο genever, που ανακαλύφθηκε από τους Βρετανούς τον 17ο αιώνα, κατά την διάρκεια της Ολλανδικής Επανάστασης. Φυσικά, μετέφεραν την τεχνογνωσία στο Νησί, εκεί όπου περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, το gin ήρθε να συναντήσει την εφεύρεση του Coffey still (η συνεχόμενη στήλη απόσταξης για την οποία διάβασες προηγουμένως), κυρίως σε αποστακτήρια της βρετανικής μητρόπολης. Το dry gin ξεκίνησε να γίνεται μόδα, να γνωρίζει πρωτοφανή επίπεδο δημοφιλίας, να χρησιμοποιείται σε cocktails και να αποτελεί το αγαπημένο ποτό της αριστοκρατίας. 

London dry gin, το απόλυτο ποτό του home bar

Το ιδιαίτερο Bulldog London Dry Gin είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους και πιο απολαυστικούς εκπροσώπους της κατηγορίας και ανήκει σίγουρα στα ποτά που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την κάθε στιγμή, κάνοντάς την λαμπερή, ακόμη και όταν πρέπει να βρίσκεσαι κατ' αποκλειστικότητα στο σπίτι. "Shine in your own light" είναι άλλωστε και το απόλυτα ταιριαστό motto του. Το Bulldog London Dry Gin είναι εμπλουτισμένο με 12 βότανα από όλο τον κόσμο και "φιλοξενείται" εντός μίας μοντέρνας και ασυνήθιστης φιάλης μαύρου χρώματος, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του. 

Ο ολόφρεσκος χαρακτήρας του και το ιδιαίτερο γευστικό προφίλ του, επιτρέπουν στο Bulldog London Dry Gin να σερβιριστεί με 3 ξεχωριστούς τρόπους Bulldog & Tonic (50ml Bulldog London Dry Gin + 150ml Schweppes Tonic). Για τον πρώτο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι τρία κομμένα blackberries περασμένα σε οδοντογλυφίδα. Μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή γαρνιρίσματος περιλαμβάνει μία φέτα γκρέιπφρουτ. Τέλος, υπάρχει και η πρόταση που θέλει το Bulldog London Dry Gin να συμβαδίζει με μία φέτα lime. ‘Οποια εκδοχή και να επιλέξεις, μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις το Bulldog & Tonic σου με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Απολαύστε Yπεύθυνα.

BULLDOG GIN 1
BULLDOG GIN 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr