Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στους Milwaukee Bucks

Ο Greek Freak υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμφώνησε να παραμείνει παίκτης των Milwaukee Bucks μέχρι το 2026, υπογράφοντας μάλιστα νέο supermax συμβόλαιο $228.200.240 -το οποίο τυγχάνει να είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Greek Freak θα έχει έτσι την ευκαιρία να δουλέψει ακόμη περισσότερο το project που χτίστηκε επάνω του στο Ουισκόνσιν, χωρίς πια να τον απασχολεί το μέλλον του σε κάποια άλλη, πιθανότατα εμπορικότερη ή και καλύτερη ομάδα. Γιατί όμως πήρε αυτή την απόφαση.

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και δεν σχετίζονται απαραίτητα με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. 

Στο σπίτι του

Η συνήθως φυσιολογική ροή των πραγμάτων στο ΝΒΑ θέλει τους πιο ταλαντούχους παίκτες της λίγκας να κοιτούν μετά από λίγο καιρό προς κάποιες πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Εκείνες προς τις πιο λαμπερές πόλεις και τις ομάδες-διεκδικήτριες. Αυτό δεν ισχύει για τον back-to-back MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος, που επέλεξε να αγνοήσει τις Σειρήνες και πιθανότατα τις επαφές με άλλα franchises. Μερικά από αυτά θα του προσέφεραν ένα καλύτερο lifestyle. Άλλα, τη δυνατότητα να συνυπάρξει με άλλους superstars και να διεκδικήσει ευκολότερα έναν τίτλο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks)

Καμία ομάδα όμως δεν του προσφέρει αυτό που του δίνουν οι Bucks: Ένα πραγματικό σπίτι, πέρα προφανώς από ένα ονειρικό συμβόλαιο. Ο Γιάννης ζει από 18 ετών στο Μιλγουόκι, νιώθει τρομερά άνετα εκεί και έχει δεθεί με τον κόσμο.

Στα χνάρια των μύθων

Αν αυτό σου ακούγεται κλισέ και κάπως παρωχημένο για τον λαμπερό κόσμο του ΝΒΑ, σκέψου το εξής: Ακόμη και ο LeBron James γύρισε για παρεμφερείς λόγους στο Κλίβελαντ. Ή την περίπτωση του Kevin Durant, που μετά τα back-to-back πρωταθλήματα με τους Warriors, διάλεξε να συνεχίσει στο Μπρούκλιν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks)

Για να το πάμε ακόμη πιο πίσω, θυμήσου τις περιπτώσεις των Tim Duncan, Kobe Bryant και Dirk Nowitzki. Όλοι τους προτίμησαν να περάσουν σε μία ομάδα την καριέρα τους και επιβραβεύτηκαν γι' αυτό με τίτλους, σαν πρωταγωνιστές. Πάνω σε αυτά τα χνάρια θέλει να βαδίσει και ο Γιάννης, με τους Bucks να το γνωρίζουν καλά και να χειρίζονται ακριβώς με τον τρόπο που έπρεπε την υπόθεση. 

Θεωρητικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μία επιλογή που δεν σχετίζεται μόνο με αγωνιστικά κριτήρια και ακολούθησε την καρδιά του. Μένει να δούμε αν αυτό αρκεί για να τον οδηγήσει σε ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα. Άπαντες του το ευχόμαστε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος