Τι περιμένουμε στην πρεμιέρα του Champions League

To Champions League για τη σεζόν 2020/21 ξεκινά και αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις.

Η αυλαία του Champions League για τη σεζόν 2020/21 ανοίγει απόψε και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αναμένει με ενδιαφέρον την εκκίνηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε μία εντελώς διαφορετική χρονιά και σε συνέχεια του φινάλε της αμέσως προηγούμενης, που ολοκληρώθηκε μόλις πριν μερικές εβδομάδες. Το Esquire εστιάζει σε κάποια πολύ ιδιαίτερα σημεία για αυτή την πρώτη εβδομάδα.

Ο Andrea Pirlo εναντίον του πρώτου του προπονητή

Τι περιμένουμε στην πρεμιέρα του Champions League

Πίσω στο 1995, ο Mircea Lucescu καθόταν στον πάγκο της Μπρέσια. Εκείνη την εποχή έβλεπε στο πρόσωπο ενός 16χρονου μέσου έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Andrea Pirlo έκανε υπό τις οδηγίες του ντεμπούτο στη Serie A. 25 χρόνια μετά, θα βρίσκονται σε αντίπαλους πάγκους στο ματς του Κιέβου ανάμεσα σε Ντινάμο και Γιουβέντους.

Ντεμπούτο για ένα σπάνιο ταλέντο

Η Ρεν αντιμετωπίζει την Κράσνονταρ σε ένα ματς που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα λιγότερα λαμπερά αυτού του διημέρου. Αλλά υπάρχει σε αυτό ο Eduardo Camavinga. Όπως και ο Pirlo, έτσι και ο διεθνής Γάλλος μέσος έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στα 16 του, ενώ συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της εμφάνισής του με τους Τρικολόρ στον αγώνα  εναντίον της Ουκρανίας για το Nations League. Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει και στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Messi ίσως γεφυρώσει το χάσμα

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2020-21 4

Με τον Cristiano Ronaldo εκτός μάχης λόγω κορονοϊού, ο Lionel Messi έχει μία μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την απόσταση των 15 γκολ που τον χωρίζουν με τον Πορτογάλο σταρ της Γιουβέντους στη λίστα των σκόρερ της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Φερεντσβάρος στο Καμπ Νου και ο Αργεντινός θα έχει σίγουρα αρκετές ευκαιρίες για μία πρεμιέρα με αρκετά τέρματα. Για την ιστορία, ο Messi είχε κάνει ντεμπούτο με την εθνική Αργεντινής τον Αύγουστο του 2005 σε ένα φιλικό απέναντι στην Ουγγαρία. Αποβλήθηκε μόλις 2' μετά την είσοδό του στο ματς.

Οι παλιές αγάπες του Mathieu Valbuena

Μετά την κλήρωση της φετινής διοργάνωσης, άπαντες στον Ολυμπιακό στράφηκαν προς τον Mathieu Valbuena. Ο Γάλλος μεσεοπιθετικός των Πρωταθλητών Ελλάδας είναι αρκετά δεμένος με την επερχόμενη αντίπαλο της ομάδας του, την Τετάρτη, στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης. "Εγώ και η Μαρσέιγ θα είμαστε για πάντοτε δεμένοι" ανέφερε μέσω Twitter, έχοντας περάσει 8 χρόνια ως παίκτης των Μασαλών. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει πως δεν θέλει να τους κερδίσει. 

Κάθε φορά, πρώτη φορά για τον Sergio Ramos

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2020-21 3

Η Matchday 1 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ημέρα της Μαρμότας για τον Sergio Ramos. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει για 16η συνεχή σεζόν ως βασικός στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Σαχτάρ. Ο ίδιος απλά αρκείται να πει πως "κάνεις κάθε φορά reset και ξεκινάς από το μηδέν. Το αντιμετωπίζεις σαν μία καθαρά καινούρια πρόκληση".

Lewandowski ή Suárez;

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2020-21 5

Η κάτοχος του τροπαίου Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης του Diego Simeone στο μάλλον πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής. Εκτός των άλλων, τα φώτα θα στραφούν στους strikers των δύο ομάδων, Robert Lewandowski και Luis Suárez, που τυγχάνει να είναι και δύο από τους κορυφαίους του πλανήτη στη θέση τους. 

Συνάντηση γιγάντων στο Άμστερνταμ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2020-21 2

Το ματς που ίσως κλέψει το ενδιαφέρον από την αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση είναι εκείνο του Άγιαξ με τη Λίβερπουλ. Δύο από τις σημαντικότερες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έρχονται μόλις για τρίτη φορά face to face: Για το Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1966/67, ο Άγιαξ είχε κερδίσει με 5-1 στο Άμστερνταμ (με χατ τρικ του Johan Cruyff) και απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Άνφιλντ. Ίσως αυτή τη φορά να είναι η στιγμή των Κόκκινων του Μέρσεϊσαϊντ να επικρατήσουν.

Η δύσκολη πρεμιέρα της Μίντιλαντ

4 ομάδες κάνουν ντεμπούτο στο Champions League αυτή την εβδομάδα: Η Μπασάκσεχίρ, η Κράσνονταρ, η Ρεν και η Μίντιλαντ. Οι Δανοί θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα και θα προσπαθήσουν απλά να απολαύσουν το όνειρο. Βέβαια με αντίπαλο την θαυμάσια ομάδα του Gian Piero Gasperini, το τελευταίο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.