Τι στο καλό συνέβη στον Leroy Sané;

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League και όλα τα βλέμματα στρέφονται προς ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο.

Χθες το βράδυ, στο Παρκ ντε Πρενς του Παρισιού, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να κερδίσει με 0-1 την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά αυτό δεν αρκούσε για να εξασφαλίσει στους Πρωταθλητές Ευρώπης την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League - αυτό θα μπορούσε να γίνει αν κάποιος εκ των Kingsley Coman, Thomas Müller και Leroy Sané έκανε λίγο καλύτερα τη δουλειά του. Στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα βρεθούν οι Παριζιάνοι του Maurizio Pochettino, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το 3-2 με το οποίο είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι, στη Βαυαρία.

Με αυτόν το τρόπο, θα μπορούσε να πει κάποιος πως η Παρί πήρε εκδίκηση για τον τελικό του περασμένου Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Μπάγερν δεν σκορπά πια τον τρόμο στους αντιπάλους της. 

Ένα step-up που δεν έγινε

Η εικόνα της ομάδας του Hansi Flick δεν ήταν ακριβώς κακή αλλά δεν ήταν και τρομερή, κάτι που μάλλον απαιτούνταν για να γίνει η ανατροπή μετά την έκβαση του προηγούμενου ματς. Ο Robert Lewandowski δεν μπορούσε να βοηθήσει, ούτε ο Serge Gnabry. Και οι δύο τους βρίσκονταν εκτός μάχης.

Εύλογα, οι άνθρωποι και οι φίλοι των Βαυαρών περίμεναν από κάποιον πολύ συγκεκριμένο παίκτη να κάνει τη διαφορά, ίσως για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του από την Μάντσεστερ Σίτι. Για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, ο Leroy Sané φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ναι, το ίδιο ισχύει και για άλλα σημαντικά γρανάζια όπως οι Alphonso Davies και Joshua Kimmich αλλά αυτοί δεν παίζουν μπροστά - εκεί δηλαδή που μεταφέρεται περισσότερο η δράση όταν κυνηγάς το σκορ.

Ο 25χρονος εξτρέμ που γοήτευε κάθε ποδοσφαιρόφιλο με τη γαλάζια φανέλα της ομάδας του Pep Guardiola μοιάζει εντελώς αναποτελεσματικός με την κόκκινη -και σαφώς πολύ πιο βαριά- της Μπάγερν. Στην Bundesliga έχει να βρει δίχτυα εδώ και ένα τρίμηνο ενώ και στο Champions League δεν θα έλεγε ακριβώς κάποιος ότι βγάζει μάτια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leroy Sané (@leroysane)

Όταν το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση της ομάδας του Μονάχου εκταμίευε περίπου 60 εκατ. Ευρώ για την απόκτησή του, πίστευε πως ολοκλήρωνε με τον ιδανικότερο τρόπο μία υπερπλήρη επιθετική γραμμή και έβρισκε ακόμη ένα σημείο αναφοράς για σημαντικές βραδιές όπως η χθεσινή, στην προσπάθεια να κατακτηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions League. Και κάπου εκεί προκύπτει το πρόβλημα. Ο Sané δεν ήταν κακός χθες. Ήταν όμως άκρως αναποτελεσματικός και, σε αυτό το επίπεδο, κάτι τέτοιο κοστίζει.

Η απαραίτητη στήριξη

Ο τραυματισμός του περασμένου Οκτωβρίου θα μπορούσε να αποτελέσει δικαιολογία για τις μάλλον αδιάφορες εμφανίσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, αλλά όχι για τις τωρινές. Χαρακτηριστικό ήταν και το παιχνίδι του Μονάχου απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου ο Sané είχε ολοκληρώσει μόλις μία key pass - λιγότερες ακόμη και από τον κεντρικό αμυντικό Jerome Boateng, ο οποίος έπαιξε το μισό ματς πριν τραυματιστεί και αντικατασταθεί.

"Ο Leroy είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίχως αμφιβολία μπορεί να κάνει τη διαφορά, ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Τα πάει καλά τις τελευταίες εβδομάδες και είμαι ικανοποιημένος μαζί του" δήλωνε λίγες ημέρες πριν ο Flick, πιθανότατα μη έχοντας κάποια άλλη επιλογή. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει ακόμη.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί flop η περίπτωση του Sané; Δύσκολα. Δεν πρέπει να ξεχνά ότι δεν έπαιξε καθόλου πέρυσι λόγω τραυματισμού. Το τελευταίο είναι ένα γεγονός που πυροδοτεί ακόμη και τώρα άλλα όπως τα προβλήματα φυσικής κατάστασης και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Γενικότερα η Μπάγερν, όπως και κάθε άλλος τεράστιος σύλλογος, γνωρίζει πώς να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές στους οποίους πιστεύει, όσο αποκαρδιωτική κι αν είναι ένα διάστημα η εικόνα τους. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Leroy Sané, μέχρι αυτός να ξαναγίνει ο αέρινος επιθετικός που προσπερνούσε τους πάντες επί μία τετραετία στην Premier League.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.