Η αξία της νέας European Super League σε αριθμούς

H αποχώρηση των αγγλικών ομάδων έφερε σημαντικές ανακατατάξεις.

Γράφει: Esquire Editors 21 Απριλίου 2021

Πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να έχουν τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε σχέση με την ποδοσφαιρική αξία των 12 ομάδων που προχώρησαν στην ίδρυση της European Super League προκαλώντας "εμφύλιο” στον ποδοσφαιρικό κόσμο; Σύμφωνα με στοιχεία του Transfermarkt που καταγράφει την αξία πρωταθλημάτων, ομάδων και παικτών, η Super League αξίζει - ποδοσφαιρικά - κάτι λιγότερο από 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αξία της νέας European Super League σε αριθμούς

Στον πίνακα γίνεται σύγκριση μεταξύ της συνολικής αξίας των πρωταθλημάτων της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ιταλίας με αυτήν της Super League. 

Προσθέτοντας την αξία των 12 ομάδων, μόνο η Premier League των 8,575 δισ. ευρώ πλησιάζει τα 8,889 δισ. ευρώ της Super League.

Αναλυτικά στοιχεία

Οι 12 ομάδες που υπογράφουν μέχρι στιγμής είναι η Ρεάλ Μαδρίτης (745,5 εκατ. ευρώ), η Μπαρτσελόνα (823 εκατ. ευρώ), η Ατλέτικο Μαδρίτης (748 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (718 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Σίτι (1,03 δισ. ευρώ), η Λίβερπουλ (1,01 δισ. ευρώ), η Τσέλσι (779,8 εκατ. ευρώ), η Αρσεναλ (549,1 εκατ. ευρώ), η Τότεναμ (680,8 εκατ. ευρώ), η Γιουβέντους (678,1 εκατ. ευρώ), η Μίλαν (508,8 εκατ. ευρώ) και η Ιντερ (618,3 εκατ. ευρώ). Σε αυτές θα προστεθούν ακόμη τρεις και θα υπάρχει περιθώριο να μπουν ακόμα πέντε ώστε η διοργάνωση να απαριθμεί σύνολο 20 ομίλους.

Στοιχεία για την οικονομική αξία της European Super League

Αυτό σημαίνει πως η αξία του νέου πρωταθλήματος θα ξεπεράσει τα αντίστοιχα εθνικά, παρότι ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Μπάγερν Μονάχου αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. 

Η αξία των παικτών των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα είναι διπλάσια από εκείνη της Serie A, της Bundesliga και της ισπανικής Liga. Είναι τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη γαλλική Ligue 1. 

Μέσα στις 12 ομάδες της Super League βρίσκονται και έξι οι οποίες συγκαταλέγονται στη λίστα του Forbes με τις πιο πολύτιμες ομάδες στον κόσμο για το 2020. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Αρσεναλ είναι στη λίστα με τις 50 κορυφαίες αθλητικές ομάδες του πλανήτη βάσει συνολικής αποτίμησης. 

Η Ρεάλ είναι στην 6η θέση με οικονομική αξία 4,24 δισ. δολάρια, η Μπαρτσελόνα στην 8η θέση με 4.,02 δισ. δολάρια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 10η θέση με 3,81 δισ. δολάρια, η Μάντσεστερ Σίτι στην 34η θέση με 2,69 δισ. δολάρια, η Τσέλσι στην 37η θέση με 2,58 δισ. δολάρια και η Αρσεναλ στην 47η θέση με 2,27 δισ. δολάρια.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος