Ο Roberto Carlos λανσάρει δικό του κρυπτονόμισμα

Τι ακριβώς είναι το $RC3ς.

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής φαίνεται πως συμφωνεί πλήρως με την επιχειρηματική αντίληψη που όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές αναπτύσσουν, σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και NFTs. O Roberto Carlos κυκλοφόρησε λοιπόν ένα νέο κρυπτονόμισμα που ονομάζεται $RC3 και μπορεί κανείς να συνδιαλλαγεί με αυτό μέσω της πλατφόρμας Rally.

Πρόκειται φυσικά για μία ακόμη κίνηση που επιβεβαιώνει τη σχέση των σπορ με τη νέα τεχνολογικο-οικονομική προσέγγιση των πραγμάτων, με τον πρώην παίκτη της Ίντερ και της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ωστόσο ο πρώτος που δημιουργεί καθαρά δικό του κρυπτονόμισμα.

Για ποιο λόγο

Εκτός από το ότι είναι ένα επενδυτικό όχημα, ο Roberto Carlos έχει υποσχεθεί ότι οι θαυμαστές του θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα για merchandise και giveaways, NFT drops και άλλα οφέλη και εμπειρίες.

Ο Roberto Carlos λανσάρει δικό του κρυπτονόμισμαGetty Images

"Έχω αναπτύξει εδώ και καιρό ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα και είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ πια να κάνω αυτό το άλμα με το $RC3. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να χτίσω απίστευτες σχέσεις με πολλούς ανθρώπους. Το $RC3 αντιπροσωπεύει ένα νέο τρόπο για να περάσει αυτή η σύνδεση στο επόμενο επίπεδο" ανέφερε ο ίδιος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε δήλωσή του στο GOAL.

Ποδοσφαιριστές που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα και NFTs

Σε οργανωτικό επίπεδο, πολλοί σύλλογοι ή ακόμη και εθνικές ομάδες έχουν συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Socios για να προωθήσουν NFTs. Η Ίντερ για παράδειγμα έχει την Socios σαν βασικό χορηγό στη φανέλα της. Έχουν δημιουργηθεί ακόμη fantasy football πλατφόρμες, όπως το Sorare.

> Διάβασε ακόμη: Ο LeBron James, η Paris Hilton και οι digital creators που αλλάζουν το παιχνίδι των NFTs

Επιπροσθέτως, πρόσφατα, η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα της Premier League που εντάχθηκε στο Metaverse, μετά την τριετή συμφωνία με τη Sony, η οποία μάλιστα θα τη βοηθήσει στην κατασκευή ενός virtual Etihad Stadium.

Από τον χορό δεν έχουν μείνει απέξω και ποδοσφαιριστές. Ο Kieran Gibbs που πλέον αγωνίζεται στην Inter Miami του David Beckham, εισπράττει μέρος του συμβολαίου του σε κρυπτονομίσματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kieran Gibbs (@kierangibbs)

Άλλοι έχουν εμπλακεί με πολλούς τρόπους με τα NFTs: Ο Mesut Ozil έχει εξαγοράσει μέρος της μεξικανικής ομάδας Νεκάξα μέσω NFT, ενώ ο πρώην αρχηγός της Τσέλσι εμπορεύεται εικόνες στα social media.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος