Ο πλουσιότερος βρετανός, Jim Ratcliffe θέλει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe, ιδιοκτήτης της γαλλικής Νις, θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γράφει: Esquire Editors 19 Ιανουαρίου 2023

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe, ιδιοκτήτης της γαλλικής Νις μέσω του πετροχημικού ομίλου Ineos, ανακοίνωσε ότι είναι επίσημα υποψήφιος για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. "Είμαστε επίσημα εγγεγραμμένοι στη διαδικασία", δήλωσε εκπρόσωπος του επιχειρηματία, τον οποίο επικαλούνται οι Times. Ο Ratcliffe είναι ο πρώτος πιθανός αγοραστής που εμφανίζεται δημόσια για το συγκεκριμένο asset.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι επίσημα προς πώληση από τον Νοέμβριο. Η αμερικανική οικογένεια Glazer, ιδιοκτήτρια του συλλόγου των "Κόκκινων Διαβόλων", είχε δημιουργήσει την έκπληξη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Cristiano Ronaldo.

Και τώρα τι;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποτίμηση 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου είναι εισηγμένος ο σύλλογος. Οι πρώτες επίσημες προσφορές για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών αναμένονται τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τα μέρη θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην εμπορική τράπεζα που εκτελεί την πώληση για την οικογένεια Glazer. Αυτό γίνεται επειδή πρέπει να εγγραφούν για να δουν εμπιστευτικά οικονομικά έγγραφα και να δεσμευτούν να αναλάβουν τη δέουσα επιμέλεια πριν από μια πιθανή εξαγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος είχε κάνει προσφορά για την Τσέλσι πέρυσι, αλλά εκδήλωσε το ενδιαφέρον του πολύ αργά, πέραν της προκαθορισμένης ημερομηνίας σε μια διαδικασία που ανέδειξε νικήτρια την κοινοπραξία της οποίας ηγήθηκε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Todd Boehly.

Η Ineos είναι ήδη πολύ ενεργή στον κόσμο του αθλητισμού, από την ποδηλασία μέχρι το ράγκμπι, την ιστιοπλοΐα, τη Formula 1 και το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, μια προσφορά από τον Ratcliffe θα εγείρει ερωτήματα για το μέλλον της Νις, του γαλλικού συλλόγου που επίσης ανήκει στην Ineos, αν και πιστεύεται ότι ο όμιλος έχει εξετάσει διαφορετικά μοντέλα ιδιοκτησίας.

Οι κανόνες της UEFA ορίζουν ότι οι σύλλογοι υπό τον ίδιο ιδιοκτήτη δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εν τω μεταξύ, ο Ratcliffe, ο οποίος αναφέρεται από το Forbes ως ο πλουσιότερος Βρετανός, έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του νωρίς, καθώς προσπαθεί να αποφύγει να χάσει την ευκαιρία να αγοράσει τη Μάντσεστερ.

Οι Glazers φέρονται να είναι ανοιχτοί να εξετάσουν προσφορές για μειοψηφικό μερίδιο στον σύλλογο, αλλά μια πλήρης πώληση θεωρείται ως πιο πιθανό αποτέλεσμα, και αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Οι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ έχουν γίνει ολοένα και πιο αντιδημοφιλείς στους οπαδούς με τα χρόνια, με πολλές διαμαρτυρίες που έγιναν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατεύθυνση που οδήγησε ο σύλλογος.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος