Μην εκνευρίζετε τον Μίλτο Τεντόγλου

"Μπορώ να πηδήξω 8.40 όποτε θέλω" είπε. Και το έκανε.

Esquire Team
Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 16 Φεβρουαρίου 2023

"Δε με νοιάζει ένα άλμα στα 8.40μ., μπορώ να πηδήξω τόσο όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα ώστε να "επιτρέπεται"". Αυτά δήλωνε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Τεντόγλου μέσω ανάρτησής του στο Instagram, απευθυνόμενος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, το πρωί της Τετάρτης. 

Τι είχε συμβεί 

Η World Athletics είχε ακυρώσει την επίδοση που έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορούν της Πολωνίας εξαιτίας του χρώματος -όπως φαίνεται- του παπουτσιού που φορούσε. Ήταν 8.40μ. και ήταν η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2023. Ο Τεντόγλου φορούσε στην Πολωνία το Ambition 2 της Adidas, στην limited edition του Black Panther

Στο μεταξύ, αμέσως μετά το post του κέρδισε μεγάλο κύμα υποστήριξης από fans και την αθλητική κοινότητα (έγινε μάλιστα το τρίτο δημοφιλέστερο post του στο Instagram), όμως το καλύτερο το φύλαγε για το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στο meeting του Λιεβέν στη Γαλλία ο έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος από ποτέ γιατί ένιωσε την αδικία. 

Πώς διόρθωσε την αδικία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8.41μ., σημειώνοντας ξανά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Για την ακρίβεια ο Τεντόγλου στο Λιεβέν βελτίωσε άλλες δύο φορές την καλύτερη φετινή επίδοση παγκοσμίως, τα 8.28μ. του Αμερικανού, Jeremy Davies. Ξεκίνησε τον αγώνα του με 8.32μ., ανέβηκε στα 8.37μ., πριν έρθουν τα 8.41μ. Τα δυο τελευταία άλματα ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποφάσισε να μην τα εκτελέσει καν. 

"Έλληνες είστε οι μεγαλύτερες παιχτούρες σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τα epic σχόλια. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από αυτό που έγινε σήμερα. Τόσοι πολλοί σπουδαίοι αθλητές με στήριξαν άμεσα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ. Είστε σαν οικογένεια για εμάς". Αυτό ήταν το story στο Instagram του απόλυτου troller του Παγκόσμιου Αθλητισμού, Μίλτου Τεντόγλου. Νωρίτερα είχε χαμογελάσει ειρωνικά με την επίδοσή του. Τα 8,40μ. μπορούσε να τα κάνει όποτε ήθελε και πράγματι λίγες ώρες μετά τα ξεπέρασε για 1 εκατοστό. Λες και πήδαγε στο ύψος και απλά ανέβασε έναν πόντο τον πήχη. 

Μην εκνευρίζετε τον Μίλτο Τεντόγλου

Το Twitter φυσικά τον αποθέωσε στέλνοντάς το στο Νο.1 των trends και ο Μίλτος Τεντόγλου φαίνεται να βρήκε άλλο ένα κίνητρο για την δύσκολη χρονιά που έρχεται. 


 

 

Μίλτο, υποκλινόμαστε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.