Το ντεμπούτο της Εθνικής Ελλάδος στο νέο της σπίτι

Η επίσημη αγαπημένη αντιμετωπίζει απόψε σε φιλικό αγώνα τη Λιθουανία και εντός βρίσκεις τις λεπτομέρειες.

Λίγα 24ωρα μετά από την πρώτη επιτυχημένη εμφάνισή της στα προκριματικά του EURO 2024 κόντρα στο Γιβραλτάρ, η Εθνική Ελλάδος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και αγωνίζεται απόψε για πρώτη φορά στη νέα της έδρα. Η OPAP Arena θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά παιχνίδι της Εθνικής απόψε στις 19:00. Αντίπαλος θα είναι η Λιθουανία και μπορεί το παιχνίδι να είναι φιλικό, ωστόσο μόνο και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί το ντεμπούτο της Εθνικής στη Νέα Φιλαδέλφεια, του δίνει ιστορική σημασία. 

Το ντεμπούτο της Εθνικής Ελλάδος στο νέο της σπίτι

Η Ελλάδα με αντίπαλο το Γιβραλτάρ συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις που σημειώνει επί των ημερών του Gustavo Poyet και επικράτησε με 0-3 στο Φάρο της Πορτογαλίας. Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στις τάξεις της ομάδας, ενώ ντεμπούτο έκανε με τη γαλανόλευκη και το wonder-kid του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε δίχως στραβοπάτημα και καθώς τα προκριματικά συνεχίζονται (Μάλτα - Ιταλία 0-2, Αγγλία - Ουκρανία 2-0, Λουξεμβούργο - Πορτογαλία 0-6 κ.α.), οι διεθνείς μας έχουν την ευκαιρία για ξεκούραση. 

Οι παίκτες του Poyet πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τώρα ανυπομονούν να το "γνωρίσουν" και σε αγωνιστικές συνθήκες. Στη Συνέντευξη Τύπου για το φιλικό με την Λιθουανία ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος, καθώς έχει ζητήσει από τους παίκτες τους να αφομοιώσουν μία winning mentality, άρα ψάχνει τις νίκες ακόμη και στα φιλικά. "Δεν είναι φιλανθρωπία εδώ, θέλουμε νίκες, ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση" δήλωσε.

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα κόντρα στη Λιθουανία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται ξανά κάτω από τα δοκάρια, αν και γίνονται σκέψεις και για τον φορμαρισμένο Πασχαλάκη. Κεντρικοί αμυντικοί θα είναι πιθανότατα οι Χατζηδιάκος και Μαυροπάνος, ενώ στο αριστερό άκρο θα βρεθεί ένας εκ των Γιαννούλη και Τσιμίκα. Δεξιά ο Λάζαρος Ρότα θα πάρει μάλλον φανέλα βασικού από τον εξαιρετικό Baldock. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να δούμε και πάλι τον Μανώλη Σιώπη μαζί με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Κώστα Φορτούνη. Στα πλάνα του Poyet βρίσκονται επίσης και οι Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας και Κωνσταντέλιας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλίδης θα πάρει λογικά τη θέση του Γιώργου Γιακουμάκη. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.