Bartlomiej Dragowski, o πράσινος Power Ranger του Παναθηναϊκού

Βάσει της θητείας του στην Έμπολι, έπρεπε να περιμένουμε τις επικές αποκρούσεις του.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Φεβρουαρίου 2024

Ο Bartlomiej Dragowski αναδείχθηκε ως o απόλυτος ήρωας για τον Παναθηναϊκό στον χθεσινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές.

Η χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, ανέδειξε την απόλυτη ευφυΐα του τερματοφύλακα, ο οποίος χάραξε το όνομά του στα χρονικά με τρεις θαυματουργές αποκρούσεις πέναλτι.

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν για τους πράσινους, ο πολωνός γκολκίπερ θα μείνει στη μνήμη μας για χρόνια και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε τερματοφύλακα που αντιμετωπίζει πέναλτι στη χώρα.

Λίγα λόγια για τον τερματοφύλακα-Κέρβερο

Ο Πολωνός Bartlomiej Dragowski γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1997. Έκανε το ντεμπούτο του στην Γιαγκιελόνια Μπιαουίστοκ στην Εκστρακλάσα, την κορυφαία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία στην Πολωνία, σε ηλικία 16 ετών. Τον Αύγουστο του 2014 κατάφερε και κέρδισε τη φανέλα βασικού, βάσει της απόδοσής του, και τη διατήρησε. Εκείνη τη σεζόν, την πρώτη του πλήρη σεζόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ονομάστηκε Καλύτερος Τερματοφύλακας, Ρούκι της Χρονιάς και ψηφίστηκε τρίτος καλύτερος παίκτης συνολικά.

Στις 4 Ιουλίου 2016, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ιταλική Φιορεντίνα, όμως παρέμεινε τρίτη επιλογή, ενώ στην πορεία τραυματίστηκε στο γόνατο και έμεινε εκτός δράσης για μήνες. Όταν όμως πήγε στην Έμπολι ως δανεικός το 2019, έγινε πρωτοσέλιδο, καθώς κράτησε το μηδέν έχοντας κάνει 17 αποκρούσεις στον αγώνα της Σέριε Α με την Αταλάντα στις 15 Απριλίου - ένα νέο ρεκόρ πρωταθλήματος. Συνολικά δέχτηκε 47 σουτ, εκ των οποίων τα 18 ήταν εύστοχα. Συνεπώς, βάσει ιστορικού, δεν έπρεπε να ξαφνιαστούμε στον χθεσινό αγώνα. 

Στις 10 Αυγούστου 2022, ο Dragowski εντάχθηκε στην Σπέτσια Κάλτσιο 1906, με τριετές συμβόλαιο και στις 19 Ιανουαρίου 2024 δόθηκε δανεικός στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει επιλογή αγοράς, κάτι που αναμενόμενα πλέον οι φίλαθλοι ζητούν διακαώς.

Αν αναρωτιέσαι για τις υπεράνθρωπες ικανότητές του, τα παρακάτω βίντεο είναι άκρως διαφωτιστικά:

"Μας έσωσες"

Στη συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι, ο Andraz Sporar ήταν ένας από τους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού που αστόχησαν.

O σλοβένος επιθετικός του Παναθηναϊκού, εκτέλεσε πρώτος, για να τον αποκρούσει ο Kotarski. Ωστόσο, ο Dragowski με τις αποκρούσεις του απάλυνε το άγχος του Sporar, αλλά και των Λημνιού και Araujo.

Τα πέναλτι έληξαν με 6-5 και μετά το τέλος του αγώνα, ο Sporar έκανε στον λογαριασμό του στο Instagram μια επική ανάρτηση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον συμπαίκτη του για την απόδοσή του.

"Dragowski, σε ευχαριστώ που με έσωσες. Πάμε, ΠΑΟ", έγραψε ο Sporar.

Bartlomiej Dragowski, o πράσινος Power Ranger του ΠαναθηναϊκούInstagram / @andraz.sporar

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr