Οι Ιάπωνες καθάρισαν τα αποδυτήρια και άφησαν ευχαριστήριο σημείωμα μετά τον αποκλεισμό τους στο Μουντιάλ

Σε αυτούς τους ανθρώπους θα νοικιάζαμε το σπίτι μας στο Airbnb.

Στο ματς Βέλγιο-Ιαπωνία όλος κόσμος περίμενε ότι η δεύτερη ομάδα θα γίνει σάκος του μποξ. Τελικά, χρειάστηκε ένα μικρό βελγικό θαύμα, μπόλικη τύχη και μια αντεπίθεση για σεμινάριο για να πέσουν οι Ιάπωνες στο καναβάτσο στο 94ο λεπτό από το γκολ του Nacer Chadli. Και μπορεί να αποκλείστηκαν είναι όμως σίγουρα ηθικοί νικητές του τουρνουά, τόσο μέσα όσο και έξω από το χορτάρι.

Πριν αποχωρίσουν από το στάδιο, με τα πόδια και το μυαλό βαριά από τον αποκλεισμό, φρόντισαν να καθαρίσουν ευλαβικά τα αποδυτήρια λες και είναι συνεργείο καθαρισμού, ενώ δεν ξέχασαν να αφήσουν και ένα σημείωμα με τη λέξη "ευχαριστώ" στα Ρωσικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού τέτοια επίπεδα ποδοσφαιρικού πολιτισμού δεν τα βλέπει κανείς κάθε μέρα. Οι εκδηλώσεις θαυμασμού φυσικά δεν έχουν σταματήσει από τη στιγμή που αναρτήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία.

"Είστε το καλύτερο παράδειγμα σε αυτήν την διοργάνωση" σχολίασε ένας χρήστης. "Οι καλύτεροι πρεσβευτές, τόσο η ομάδα όσο και οι οπαδοί" συμπλήρωσε ένας άλλος.

Οι Ιάπωνες καθάρισαν τα αποδυτήρια και άφησαν ευχαριστήριο σημείωμα μετά τον αποκλεισμό τους στο Μουντιάλ
Ιάπωνες fair play 2

Και αυτό το τελευταίο σχόλιο έχει να κάνει με την ταύτιση οπαδών και ποδοσφαιρικής ομάδας στον τομέα των καλών τρόπων, αφού είδαμε τους Ιάπωνες φιλάθλους να καθαρίζουν τις εξέδρες και στις νίκες -απέναντι στην Κολομβία- αλλά και στις πικρές ήττες όπως ήταν ο αποκλεισμός από Βέλγιο.

Δεν έχουμε κάτι άλλο να συμπληρώσουμε. Μας κέρδισαν πραγματικά με τη στάση τους. Τρομεροί τύποι αυτοί οι Ιάπωνες τελικά.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear