Το μυστικό για τα εντυπωσιακά στημένα της Αγγλίας στο Μουντιάλ; Τo NFL

Τακτικές αμερικάνικου football εφαρμόζουν τα Λιοντάρια.

Και ξαφνικά, το #itscominghome των αθεράπευτα ρομαντικών Άγγλων αποκτά σάρκα και οστά, παύοντας να αποτελεί ένα κακό ανέκδοτο. Σίγουρα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, ίσα ίσα τώρα αρχίζουν οι πραγματικές δοκιμασίες για τα Λιοντάρια, όμως η πρόκριση στους οχτώ επί της Κολομβίας -και ιδιαίτερα το γεγονός πώς αυτό έγινε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι- τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν για κάτι πραγματικά σπουδαίο, ύστερα από το αραχνιασμένο Μουντιάλ του 1966.

Πώς όμως έγινε αυτή η μικρή μεταστροφή (ελπίζουμε όχι μέχρι την επόμενη καταστροφή) στο παιχνίδι τους; "Τόσο η Γερμανία όσο και η Ισπανία παίζουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο, αν όμως κάποιος δει πόσα στημένα έχουν σκοράρει, τότε θα καταλάβει πώς σίγουρα αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας τους" δήλωσε ο Gareth Southgate στο BBC, αναφερόμενος φυσικά στις επιτυχίες αυτών των Εθνικών τα τελευταία χρόνια κι όχι στο φετινό τους στραπάτσο.

Μέχρι εδώ όλα ακούγονται φυσιολογικά με τον προπονητή της Αγγλίας να έχει διαπιστώσει μια καλή πρακτική που θέλει να φέρει στους κόλπους της ομάδας του. Εκεί που τα πράγματα όμως μπερδεύουν και η ιστορία αποκτά περισσότερο ζουμί, είναι ο τρόπος που αποφάσισαν οι φλεγματικοί και ιδιόρρυθμοι Άγγλοι να βελτιώσουν τις στημένες φάσεις τους.

Πάντα πρέπει να προσπαθείς να φέρεις νέες ιδέες στην ομάδα

Ο Gareth Southgate αποκάλυψε πώς βρέθηκε σε δύο Super Bowl του NFL, και τα παρακολούθησε τους Seatle Seahawks μαζί με τον βοηθό του Allan Russel με σκοπό να μάθει τις τακτικές τους από το αμερικάνικο football. "Πάντα πρέπει να προσπαθείς να φέρεις νέες ιδέες στην ομάδα, και γενικά να βάλεις όποιο καινούργιο στοιχείο μπορείς ώστε να αυξήσεις την απόδοσή της" συμπλήρωσε ο νικητής του χθεσινού Κολομβία-Αγγλία.

Σίγουρα ακούγεται από οξύμωρο μέχρι παρανοϊκό όλο αυτό, ο Harry Kane όμως επιβεβαιώνει πώς οι συμβουλές του Russell μετά τη μαθητεία του στο NFL, έφεραν μεγάλα αποτελέσματα στα στημένα, αφού η Αγγλία και σκοράρει περισσότερο από ότι συνήθως, και είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μυστικό για τα εντυπωσιακά στημένα της Αγγλίας στο Μουντιάλ; Τo NFL

"Ο Allan είναι ένα σημαντικό κομμάτι του προπονητικού team, ιδιαίτερα για τη σημασία που δίνει στην λεπτομέρεια. Δε θα είχαμε καμία επιτυχία σε αυτό το τουρνουά αν κάθε τμήμα της ομάδας δε δούλευε άψογα" ήρθε να δηλώσει ο Gareth Southgate σε μια έκρηξη μετριοφροσύνης και διάθεσης να μοιράσει εύσημα. Ελπίζουμε μόνο όλη αυτή η ευδιαθεσία να συνεχιστεί για τα Λιοντάρια και να μην κοπεί απότομα στα προημιτελικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος