
Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Η Άννα Κορακάκη ξαναγράφει την ιστορία της σκοποβολής
Έντεκα μέρες μέχρι το Παρίσι και η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής ετοιμάζεται για νέους στόχους.
Η Άννα Κορακάκη αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες και αφοσιωμένες αθλήτριες στον χώρο της σκοποβολής. Έχει καταφέρει να κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και να αφήσει το στίγμα της στον αθλητικό χάρτη. Με τα βλέμματα στραμμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η Άννα προετοιμάζεται εντατικά για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να μας χαρίσει νέες συγκινήσεις.
Γεννημένη στις 8 Απριλίου 1996 στη Δράμα, η Άννα ξεχώρισε από μικρή ηλικία για τις αθλητικές της επιδόσεις και την αφοσίωσή της στο άθλημα της σκοποβολής. Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κέρδισε δύο μετάλλια: χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και χάλκινο μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι.
Ήταν η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση μετά το 1912. Οι επιτυχίες της όμως δε σταμάτησαν εκεί. Η Άννα συνέχισε να αγωνίζεται και να κερδίζει τίτλους σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι είναι μια αθλήτρια με ανεπτυγμένο ταλέντο και ακλόνητη αποφασιστικότητα.
Έχει καταρρίψει αρκετά εθνικά και διεθνή ρεκόρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, με τις επιδόσεις της να την έχουν φέρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στη σκοποβολή, ενώ έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις για τα επιτεύγματά της. Πρόσφατα τιμήθηκε με την ένταξή της στην Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός με τον βαθμό της Ανθυποσμηναγού. "Αποχαιρετώ τον Μάρτη με περηφάνια, χαρά, συγκίνηση και ανακούφιση", εξομολογήθηκε στο instagram.
Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα των προπονήσεών της, η Άννα καταφέρνει να ισορροπήσει τις αθλητικές της υποχρεώσεις με τις ακαδημαϊκές της σπουδές. Η 28χρονη πρωταθλήτρια Σπουδάζει στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συμμετέχει ενεργά στα κοινά βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.
Η συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Γιατί η Εθνική Ελλάδος τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία μετά από 12 χρόνια και πάει για μετάλλιο
Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ πέτυχε ιστορική νίκη επί της Ισπανίας στο EuroBasket 2025, έπειτα από 4.483 μέρες. Ο ρόλος του Γιάννη, οι νέες λύσεις, ο Σπανούλης και η προοπτική για διάκριση.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΜηπώς Alcaraz και Sinner δεν είναι τόσο φίλοι όσο φαίνεται;
Δύο νεαροί πρωταθλητές αλλάζουν τον χώρο του τένις με το ταλέντο και τη σταθερότητά τους. Μια νέα εποχή γεμάτη για το άθλημα είναι προ των πυλών από 2 γεννημένους νικητές.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟι 10 μεταγραφές ποδοσφαίρου που αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη
Από Ίσακ στη Λίβερπουλ μέχρι Όσιμεν στη Γαλατασαράι, δες τις 10 κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού 2025 που διαμόρφωσαν ξανά τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΓιατί το US Open έχει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του τένις
Το US Open 2025 έρχεται με νέα ρεκόρ και πολλές αλλαγές που επηρεάζουν όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τους θεατές. Δες πώς το τουρνουά εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΚακή εμφάνιση για την Εθνική-Ήττα από τη Βοσνία χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Η Εθνική χωρίς τον Αντετοκούνμπο έχασε από τη Βοσνία με 80-77 στο EuroBasket 2025, έχοντας αδυναμίες στα ριμπάουντ και στην επίθεση. Επόμενος αντίπαλος η Ισπανία την Πέμπτη.
Πρόωρο τέλος για τον Bogdan Bogdanovic από το Eurobasket 2025
Ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Πορτογαλία εν τέλει του κόστισε τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Τι έδειξαν οι εξετάσεις και ποιος αναλαμβάνει στη θέση του;
Γραφει Νικη Κοντομηνα