Το βράδυ της Δευτέρας, οι Los Angeles Lakers επικράτησαν με 122-114 των New Orleans Pelicans, με τον LeBron James να τίθεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με το next best thing του ΝΒΑ που ονομάζεται Zion Williamson. Μετά το παιχνίδι, ο LeBron έκανε κάποιες διαφορετικές δηλώσεις, αναφερόμενος κυρίως στην ευθύνη του να μεταβιβάσει τη φλόγα στους μελλοντικούς σταρ του πρωταθλήματος. Αναφέρθηκε λοιπόν σε εκείνους τους νέους παίκτες που πιστεύει πως θα κυριαρχήσουν στο πρωτάθλημα τα χρόνια που έρχονται. Τους παρακάτω.

Luka Doncic - Dallas Mavericks

Ο ηγέτης των Dallas Mavericks εξελίσσεται σταδιακά σε σταρ πρώτου μεγέθους στην μόλις δεύτερη σεζόν του στον μαγικό κόσμο. Στα 21 του χρόνια ο Σλοβένος πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης γράφει κατά μέσο όρο 28,5 π., 9,3 ρ. και 8,8 ασ. Ναι, καλά το σκέφτηκες, αριθμούς για MVP της κανονικής περιόδου. Ο James έχει αναφερθεί αρκετές φορές στον Doncic κατά το παρελθόν. "Δύο από τους καλύτερούς μου φίλους από το high school παίζουν στην Ευρώπη και μου έχουν πει πολλά γι' αυτόν. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης" είχε πει λίγες εβδομάδες μετά το draft του 2018 o Βασιλιάς, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε τονίσει πως θα ήθελε πολύ κάποια στιγμή να παίξει μαζί του. Η κορυφαία πάντως ατάκα του για τον Doncic ήρθε μέσω Instagram, όταν ο γκαρντ των Mavs έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε triple double με 40 πόντους. Το λιτό και περιεκτικό "He's one bad motherfucker".

Jayson Tatum - Boston Celtics

Πολλοί βλέπουν στο πρόσωπο του 22χρονου γκαρντ των Boston Celtics όχι μόνο το μέλλον της ομάδας αλλά και του ίδιου του ΝΒΑ. Την άποψή τους έρχονται να ενισχύσουν τα στατιστικά: 23,5 π., 7,1 ρ. και 2,9 ασ. ανά παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική αριθμοί. Ο LeBron τον θεωρεί έναν από τους επόμενους most dominant players της λίγκας, διόλου άδικα. Μετά το πρόσφατο ντέρμπι των Lakers με τους Celtics και τους 41 πόντους του Tatum, ο σταρ των Λιμνάνθρωπων δεν μάσησε τα λόγια του: "Αυτό το παιδί είναι πραγματικό πρόβλημα για οποιονδήποτε σταθεί απέναντί του. Είναι πραγματικά ξεχωριστός και γι' αυτό έγινε και All-Star. Κάνει φανταστική χρονιά". Κάποια από τα λεγόμενά του να επανέλαβε και μέσω post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με μία φωτογραφία των δυο τους από το εν λόγω παιχνίδι.

Ja Morant - Memphis Grizzlies

Χρειάστηκαν μόλις μερικοί μήνες για να καταλάβουν όλοι πως η περίπτωση του πρώην παίκτη των Murray State Racers είναι ιδιαίτερη. O 20χρονος γκαρντ των Grizzlies δικαιούται δίχως αμφιβολία το βραβείο του Rookie της χρονιάς (17,6 π., 3,4 ρ., 7 ασ.), αφήνοντας άπειρες υποσχέσεις για το μέλλον. H άποψη του LeBron είναι πως πρόκειται "για ένα πραγματικά ξεχωριστό παιδί. Το Μέμφις έχει βρει έναν σπουδαίο παίκτη στο πρόσωπό του. Ο ουρανός είναι το όριο γι' αυτόν". Η παντελής έλλειψη φόβου που διακρίνει τον Morant μέχρι στιγμής θυμίζει σε πολλούς το αντίστοιχο attitude που έδειχνε κατά την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ ο Allen Iverson, 24 χρόνια πριν, με τους Philadelphia 76ers. 

Trae Young - Atlanta Hawks

O πλέι μέικερ των Atlanta Hawks είναι το αντίπαλο δέος στον Luka Doncic, με τον οποίο τον συνδέουν αρκετά: Ήταν στο ίδιο draft, συνδέονται μέσω ανταλλαγής σε αυτό (ο Young επιλέχθηκε στο νο.5 από τους Mavericks και μετά έγινε ανταλλαγή), παίζουν στην ίδια θέση και πέρυσι αναμετρήθηκαν για το βραβείο του κορυφαίου πρωτοεμφανιζόμενου. Μάλιστα, τα αμερικανικά media έκαναν λόγο για την "απάντηση της Ανατολής στον Luka Doncic". Φέτος, ο 21χρονος γκαρντ γράφει 29,6 π., 4,3 ρ. και 9,3 ασ., οπότε δικαιολογημένα βρίσκεται στο ραντάρ του LBJ: "Θεωρώ ότι το παιχνίδι μας μοιάζει αρκετά, κι ας μην έχουν παρατηρήσει πολλοί κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρα ξεχωριστός".

Zion Williamson - New Orleans Pelicans

Το νο.1 του draft του 2019 και σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του ΝΒΑ τη φετινή σεζόν άργησε να κάνει το ντεμπούτο του στη λίγκα λόγω τραυματισμού. Αμέσως μόλις πάτησε παρκέ όμως φρόντισε να επιβεβαιώσει και με το παραπάνω όλα όσα είχαν ειπωθεί (αλλά και όλοι είχαμε δει σε high school και κολέγιο) γι' αυτόν. Ο Zion Williamson έχει αγωνιστεί σε μόλις 17 παιχνίδια αλλά σε αυτά έχει προλάβει να παρουσιάσει 24 π., 6,8 ρ. και 2,2 ασ., με μέσο όρο αξιολόγησης (PER) σχεδόν 25 μονάδες σε 29,5 λεπτά/ματς. "Αυτό το παιδί έχει κάτι μοναδικό. Σε κάθε παιχνίδι που παίζει θα έχει τις ευκαιρίες να μας εκπλήσσει κάθε φορά και πιο πολύ. Κάθε ματς θα είναι γι' αυτόν μία εμπειρία μάθησης. Είμαι βέβαιος ότι θα γράψει ιστορία" είπε μετά τη μεταξύ τους μονομαχία ο James.


Διάβασε ακόμη για τη νύχτα που ο Tim Duncan έγινε προπονητής, τον Steph Curry που επιστρέφει και το επικό rivalry Lakers-Celtics.


φωτογραφίες ©Getty Images