Το κροκοδειλάκι της Lacoste έχει τη δική του ιστορία

Με αφορμή την 25η επέτειο από τον θάνατο του κορυφαίου René Lacoste, διηγούμαστε την ιστορία ενός από τα πιο διάσημα fashion logos της ιστορίας.

Stan SmithSergio TacchiniFred Perry, René Lacoste. Τέσσερις σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, αλλά και της μόδας. Τέσσερις άντρες που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στα γήπεδα του τένις, επαναπροσδιόρισαν το άθλημα, καθώς και τη σχέση αυτού με το αντρικό στυλ. Ο τελευταίος έφυγε από τη ζωή μία ημέρα σαν κι αυτή, στις 12 Οκτωβρίου του 1996.

Τρεις δεκαετίες πριν, συγκεκριμένα το 1933 είχε ιδρύσει την Lacoste, ίσως το πιο διάσημο tennis brand στον κόσμο, με το εξίσου διάσημο logo: το πράσινο κροκοδειλάκι. Ποια είναι άραγε η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του;

> Διάβασε ακόμη: Stan Smith: Ο άνθρωπος που έγινε παπούτσι

Το στοίχημα

Βρισκόμαστε στη Βοστόνη το 1923. Ο René Lacoste περπάτα σε κεντρικό δρόμο της πόλης με τον αρχηγό της ομάδας Alan Muhr, λίγο πριν τον απογευματινό τους αγώνα. Την προσοχή του προσελκύει μία κομψή τσάντα φτιαγμένη από δέρμα κροκόδειλου. "Αν κάνεις τα πάντα για να κερδίσουμε, θα σου την κάνω δώρο", του λέει ο Muhr και ο Lacoste αποδέχεται το στοίχημα και την πρόκληση.

> Διάβασε ακόμη: Το νέο polo της Lacoste αγγίζει την τελειότητα

Στον αγώνα τελικά ηττείται. Όμως, ο δημοσιογράφος της Boston Evening Transcript, George Carens έχοντας ακούσει τη στιχομυθία των δύο αντρών, αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρό του: "Ο νεαρός Lacoste δεν κατάφερε να κερδίσει τον κροκό χαρτοφύλακα, πάλεψε όμως σαν κροκόδειλος".  Το κροκόδειλος έγινε αμέσως το παρατσούκλι του στο γήπεδο.

Ο αρχικός σχεδιασμός του κροκόδειλου

Το κροκοδειλάκι της Lacoste έχει τη δική του ιστορία
Σχέδιο του Robert George © RR

Πολύ πριν ιδρύσει τη δική του εταιρεία ένδυσης και υπόδησης για το τένις, ο René Lacoste -και αφού όλοι τον αποκαλούσαν πλέον κροκόδειλο- ζήτησε από τον καλό του φίλο και illustrator, Robert George να σχεδιάσει έναν πράσινο κροκόδειλο και να τον ράψει στην τσέπη του λευκού σακακιού που φορούσε πριν από κάθε αγώνα. 

ΡΕΝΕ ΛΑΚΟΣΤ
O "κροκόδειλος" René Lacoste με το λευκό κοστούμι και τις ρακέτες ανά χείρας τον Ιούνιο του 1927 στο Wimbledon ©Getty Images

Δεκαετίες μετά, το κροκοδειλάκι που "φορούσε" μόνο εκείνος, έγινε το πιο γνωστό και επιτυχημένο logo στην ιστορία της μόδας. 


Κεντρική φωτογραφία ©Getty Images

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα