Οι καλοκαιρινές ιστορίες του Νεκτάριου Κυρκόπουλου

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος μιλά για τη σπουδαία πορεία του στον χώρο του modeling, το στυλ του σήμερα και τους στόχους του αύριο.

Το international male model Νεκτάριος Κυρκόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Πριν από δεκαεπτά χρόνια, ενώ ήταν στη Μύκονο και έκανε διακοπές, τον ανακάλυψε τυχαία ένας scouter από τη Νέα Υόρκη. Πλέον, έχει χαράξει μία τόσο σπουδαία διεθνή καριέρα στον χώρο του modeling που ακόμα και ο ίδιος αδυνατεί να πιστέψει τα όσα έχει καταφέρει.

Φωτογραφίες: Nectario
Βοηθός: Αντωνία Κούνια
Styling: Νατάσα Λιονάκη
Grooming: Κατερίνα Σούση

Πώς είναι να εργάζεσαι τόσα χρόνια ως μοντέλο στο εξωτερικό, με αυτήν την τεράστια καριέρα στις αγορές της Ινδίας και της Κίνας; Το modeling είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μου. Μόνο όταν αποστασιοποιούμαι από όλο αυτό, καταλαβαίνω το πόσο σημαντικά είναι τα πράγματα που έχω πετύχει, τα οποία, όσο down-to-earth και αν είμαι, είναι από μόνα τους πολλά. Και να σκεφτείς πως όταν με ανακάλυψε ένας scouter από τη Νέα Υόρκη στη Μύκονο, εγώ δεν ήθελα καν να ασχοληθώ με το modeling.

Οι καλοκαιρινές ιστορίες του Νεκτάριου Κυρκόπουλου

Οι απολαβές όμως ήταν καλές και η μία δουλειά άρχισε να φέρνει την άλλη. Όταν άρχισαν να με βλέπουν σε διάφορους καταλόγους, άρχισα κι εγώ να λέω τι επάγγελμα κάνω, μέχρι τότε δεν έλεγα καν ότι είμαι μοντέλο. Μένω, όμως, σε όσα έχω αποκομίσει μέσα από τα ταξίδια για αυτό το επάγγελμα, την επαφή με άλλες κουλτούρες και άλλους λαούς, τα πράγματα που έχω βιώσει, έχω δει και έχω ζήσει. Αυτά είναι τα σημαντικά και δεν αγοράζονται με χρήματα, παρότι και εκείνα ήρθαν μέσα από τη δουλειά.

Ποια είναι η δυσκολότερη στιγμή που έχεις ζήσει στον χώρο του modeling και πότε αισθάνθηκες πραγματικά τυχερός που κάνεις αυτή τη δουλειά; Τυχερός και ευλογημένος νιώθω κάθε πρωί που ξυπνάω. Το λέω και το πιστεύω. Έχω περάσει πολύ ωραία μέχρι τώρα και δούλευα πάντα full-time. Πραγματικά δύσκολη στιγμή δεν έχω αντιμετωπίσει, ίσως γιατί γνωρίζω πώς να "ελίσσομαι" σε "περίεργες" καταστάσεις και να παραμένω προσιτός, βατός και με πολλή θετική ενέργεια. Έχω αντιμετωπίσει μόνο πρακτικές δυσκολίες, π.χ. με τη βίζα μου, γιατί ζω μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ESQUIRE 5

Τα θετικά που έχω πάρει από αυτό το επάγγελμα είναι πολλά. Έκανα σημαντικές φιλίες ανά τον κόσμο. Έχω κολλητούς φίλους που λατρεύω στην Ινδία, στο Κέιπ Τάουν, στη Σεούλ, στη Σλοβενία. Παίρνω θετική ενέργεια και αγάπη από ανθρώπους που ξέρω ότι με νοιάζονται επί της ουσίας. Τώρα, όσον αφορά τα ωραία ξενοδοχεία, τα αεροπορικά ταξίδια στην πρώτη θέση, το ότι βρέθηκα στα καλύτερα resorts του κόσμου, όλα αυτά δεν με απασχολούν. Ο κολλητός μου είχε έρθει στη Σαγκάη και είχε εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από το αεροδρόμιο.

Εγώ, που κατά κάποιον τρόπο ζω μέσα σε αυτό, δεν το βλέπω καν, δεν με αφορά. Επίσης, είμαι Έλληνας 100% και φυσιολάτρης. Οι ιδανικές διακοπές για μένα είναι σε μία απομονωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Όλα τα άλλα με εντυπωσιάζουν μόνο τεχνικά και σχεδιαστικά. Ένα ωραίο φωτεινό σπίτι και ένα πολύ καλό αμάξι μπορεί να με εξυπηρετούν στην καθημερινότητά μου, αλλά δεν με εντυπωσιάζουν ως ιδέα. Τα έχω απομυθοποιήσει. Κοιτάω τα πράγματα πιο ουσιαστικά και αυτό προσπαθώ να περάσω και στα ανίψια μου. Στα ταξίδια που πηγαίνουμε μαζί, τους λέω ότι σήμερα μπορεί να μείνουμε σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, αλλά αύριο ίσως πάμε σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Πρέπει με όλα να είναι χαρούμενα.


Το πρόγραμμά μου είναι πολύ ρευστό και συνεχώς προκύπτουν νέα projects που με κάνουν πάρα πολύ περήφανο και σε κανένα από αυτά δεν μπορώ να πω όχι.


Έχει το αντρικό modeling ημερομηνία λήξης; Θέλεις να "συνταξιοδοτηθείς" από αυτή τη δουλειά ή είναι στα σχέδιά σου το να κάνεις ένα πέρασμα π.χ. στον κινηματογράφο, την παρουσίαση ή τη φωτογραφία, όπως πολλοί συνάδελφοί σου; Ξέρεις κάτι; Πιστεύω ότι αν είσαι υγιής και προσέχεις τον εαυτό σου, η ζωή μόνη της θα σε πάει εκεί που πρέπει. Όταν ξεκίνησα, δεν φανταζόμουν ότι μετά από τόσα χρόνια θα είμαι ακόμα εδώ. Την ημερομηνία λήξης μόνο εμείς μπορούμε να τη βάλουμε σε αυτό που κάνουμε.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ESQUIRE 4

Το αποδεικνύει και η δική μου καριέρα αυτό, που είμαι ακόμα εδώ, κάνω όμορφα, δημιουργικά πράγματα και έχω πάρα πολλά σχέδια για το μέλλον, π.χ. ετοιμάζω τη δική μου σειρά με προϊόντα περιποίησης για άντρες. Όταν ξεκινούσα, ήμουν 23 ετών και μου έλεγαν ότι έχω ημερομηνία λήξης. Δεκαεπτά χρόνια μετά, είμαι όχι μόνο στην πρώτη γραμμή αλλά και πολύ καλύτερα από τότε.

Πώς θα περιέγραφες το προσωπικό σου στυλ; Ντύνομαι ανάλογα με την περίσταση, με το τι επιβάλλεται την εκάστοτε στιγμή. Τελευταία, επειδή ασχολούμαι πολύ με τη γυμναστική, διαπιστώνω ότι έχω αποκτήσει ένα στυλ cool, easy και athletic. Κάτι το οποίο είναι και μία τάση – βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλους σχεδιαστές και οίκους να παρουσιάζουν αθλητικές φόρμες. Στην ντουλάπα μου, επίσης, έχω δύο κομμάτια που αγαπώ ιδιαίτερα και τα συνδυάζω με τα πάντα. Ένα Dsquared2 τζιν τζάκετ που το έχω αγοράσει πριν από δεκαπέντε χρόνια κι ένα δερμάτινο John Varvatos. Το τζάκετ της Dsquared2, μάλιστα, επειδή θέλω να το φοράω συνέχεια, με κρατάει και στο σωστό shape, το έχω σαν "μεζούρα".

Τι καθορίζει το στυλ του άντρα του σήμερα; Το πιο βασικό είναι το να φροντίζει τον εαυτό του και την υγεία του. Το σώμα του, το πρόσωπό του, την επιδερμίδα του. Το "πρωτογενές υλικό". Να έχει έναν καλό κομμωτή και αν έχει κοντά μαλλιά, να έχει καθαρό αυχένα. Να είναι ενυδατωμένος, να πίνει πολύ νερό. Ο άντρας δεν χρειάζεται να κάνει υπερβολές, δεν χρειάζεται "πολλά", αρκεί να δείχνει "καθαρός" και να έχει καλή ενέργεια. Αν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις, ένα T-shirt ή ένα λευκό καλοσιδερωμένο πουκάμισο γράφουν πάνω του φανταστικά.

Πώς διατηρείς τη φυσική σου κατάσταση; Φροντίζω να αθλούμαι και έχω έναν personal trainer που με παρακινεί να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχει φοβερές γνώσεις, είναι επαγγελματίας και την περίοδο των lockdowns δουλέψαμε μαζί, ίσως και πιο πολύ απ’ ό,τι πριν. Στο κομμάτι του personal training και της διατροφής με βοηθάει πάρα πολύ και η Πηγή Δεβετζή, η Ολυμπιονίκης του τριπλούν, που είναι φίλη μου.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ESQUIRE 3

Ακολουθώ μία πολύ συγκεκριμένη δίαιτα, από την οποία μόνο σε περιόδους διακοπών μπορεί να παρεκκλίνω λίγο. Το να έχει κάποιος personal trainer ίσως να είναι μία "ακριβή παροχή", αλλά για μένα είναι απαραίτητο το να δουλεύεις με έναν ειδικό στα πάντα, πιστεύω στην εξειδίκευση του καθενός. Προσωπικά, μετά από τόσα χρόνια γυμναστικής, αν πάω να γυμναστώ μόνος μου μπορεί και να λουφάρω, θέλω την πίεση, το να έχω κάποιον να με πουσάρει. Επίσης, παίζω τένις και κάνω πολύ ποδήλατο, δεν το χρησιμοποιώ μόνο ως μέσο άθλησης, αλλά και ως κύριο μέσο μεταφοράς.

Ποιες είναι οι δικές σου αξίες και εκείνες που εκτιμάς στους άλλους ανθρώπους; Προέρχομαι από μία οικογένεια συντηρητική, πολύ σωστή, με αξίες. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία, ελληνικής και αργότερα ξένης λογοτεχνίας, πολύ βασικά για έναν άνθρωπο. Κάποιες θεατρικές παραστάσεις τις έχω δει σχεδόν με το ζόρι για να έχω άποψη. Στον στρατό ήμουν δόκιμος όταν η θητεία ενός δόκιμου ήταν είκοσι τρεις μήνες. Θα έλεγα ότι είμαι άλλης γενιάς, άλλης σχολής.

Αξία για εμένα στη ζωή έχει το να είσαι τίμιος, να είσαι ειλικρινής, να είσαι συνεπής. Να είσαι περήφανος, να είσαι πιστός στον λόγο σου, να τεκμηριώνεις την άποψή σου, να μη μιλάς άσχημα για τους άλλους. Αυτές τις αξίες δεν τις διαπραγματεύομαι και πιστεύω ότι τις έχουν και οι φίλοι μου, τα ανίψια μου, όποιος με περιβάλλει. Με κάτι λιγότερο από αυτό δεν θέλω, δεν πρέπει και δεν μπορώ να συμβιβαστώ. Σε αυτά είμαι πολύ αυστηρός.


Αξία για εμένα στη ζωή έχει το να είσαι τίμιος, να είσαι ειλικρινής, να είσαι συνεπής. Να είσαι περήφανος, να είσαι πιστός στον λόγο σου, να τεκμηριώνεις την άποψή σου, να μη μιλάς άσχημα για τους άλλους.


Ποια είναι τα τρία ωραιότερα μέρη του κόσμου στα οποία έχεις βρεθεί με τη δουλειά σου; Η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ελλάδα. Ούτε με τεράστια διαφορά δεν μπορώ να βάλω άλλη χώρα κάτω από την Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ η Ικαρία, η Φολέγανδρος και η Μύκονος, η τελευταία όχι μόνο για λόγους party, διασκέδασης και good service, αλλά και επειδή δούλευα εκεί πολλά χρόνια. Έχω ωραίες αναμνήσεις, η Μύκονος ήταν οι πρώτες μου εμπειρίες, το μεγάλωμά μου, η μετεφηβική μου ηλικία.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ESQUIRE 2

Νωρίτερα, μου είπες ότι ετοιμάζεις μία δική σου σειρά αντρικής περιποίησης. Έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον; Αν και θα ήθελα να ευχαριστηθώ το ελληνικό καλοκαίρι, να χαλαρώσω λίγο στη θάλασσα και να μην ασχολούμαι με δουλειά, μόνο για ξεκούραση δεν με βλέπω. Είχα κανονίσει να πάω στη Σαντορίνη, στις αρχές του Ιουλίου, αλλά προέκυψε μία φωτογράφηση στο Μιλάνο. Επίσης, έχω ένα editorial που θα γίνει στη Βιέννη. Εξακολουθώ να διατηρώ το σπίτι μου στη Σαγκάη, έχω πολλές ανοιχτές πόρτες στο Κέιπ Τάουν, στην Κωνσταντινούπολη, την Ινδία και θέλω να δω τι θα γίνει με όλα αυτά. Εκ των πραγμάτων, το πρόγραμμά μου είναι πολύ ρευστό και συνεχώς προκύπτουν νέα projects που με κάνουν πάρα πολύ περήφανο και σε κανένα από αυτά δεν μπορώ να πω όχι.

 

ESQUIRE COVER ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πουκάμισο και παντελόνι από κοστούμι Sand, Eponymo E>More.

* Η συνέντευξη του Νεκτάριου Κυρκόπουλου δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος του Esquire Καλοκαίρι 2021. Ακολουθεί βίντεο από το backstage της φωτογράφισής του.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.