Ίσως έχουμε επικό cast στο Dune: Part Two

Ποιος μένει και ποιος φεύγει στη συνέχεια του έπους του Denis Villeneuve.

Με ή χωρίς Όσκαρ, το Dune έχει προδιαγεγραμμένη πορεία. Το δεύτερο μέρος του είναι ήδη στα σκαριά και ο Denis Villeneuve θα πρέπει να αποφανθεί για το cast που θα καλύψει τους νέους βασικούς ρόλους της ταινίας. Ωστόσο, όσο οι fans του έπους επιστημονικής φαντασίας ήδη φτιάχνουν τα δικά τους σενάρια για τους ηθοποιούς που θα καλύψουν τους ρόλους, ο σκηνοθέτης συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. 

Όσο λοιπόν οι φήμες φουντώνουν, εμείς ρίχνουμε μία ματιά στις πιθανές συμμετοχές και εκφράζουμε καθαρά και ξάστερα τις προτιμήσεις μας. Denis Villeneuve ακούει; 

>Διάβασε ακόμη: Αδικίες και εκπλήξεις στις υποψηφιότητες των Όσκαρ

Feyd-Rautha Harkonnen

Ο Feyd-Rautha Harkonnen είναι ο σαδιστής και δολοπλόκος ανιψιός του βαρόνου Vladimir Harkonnen, καθώς και ο αντίπαλος του Paul Atreides. Ύπουλος και φιλόδοξος, ο Feyd ανυπομονεί να κληρονομήσει τον τίτλο του θείου του, αλλά ο βαρόνος έχει μεγαλύτερα σχέδια, σκοπεύοντας να χρίσει τον ανιψιό του ως αυτοκράτορα. Ως ενδεχόμενοι ηγέτες αντιμαχόμενων οίκων, ο Feyd και ο Paul γίνονται άσπονδοι αντίπαλοι, που εισέρχονται σε μοιραία πορεία σύγκρουσης. Το ρόλο του Feyd πρέπει να αναλάβει ένας ηθοποιός ικανός να αναμετρηθεί με τον Timothée Chalamet, και που θα πείθει ως τρομακτικός κακοποιός.

Το κουτσομπολίστικο blog DeuxMoi προκάλεσε αίσθηση όταν πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι μεταξύ των υποψηφίων είναι οι Harry Styles, Tom Holland και Robert Pattinson ανταγωνίζονται για τον ίδιο ρόλο. Για εμάς, καλύτερος από όλους είναι ο νυν Batman Pattinson, ενώ ταιριαστός επίσης φαίνεται και ο πρωταγωνιστής του Eternals, Barry Keoghan, που έχει ήδη αφήσει μερικά υπονοούμενα για τη συμμετοχή του στην ταινία μέσω Twitter.

Princess Irulan

Στο Dune του Frank Herbert, συναντάμε την πριγκίπισσα Irulan μέσα από τα μάτια του Paul: "Η προσοχή του Paul έπεσε επιτέλους σε μία ψηλή ξανθιά γυναίκα, με πράσινα μάτια, ένα πρόσωπο αριστοκρατικής ομορφιάς, κλασικό σε αλαζονεία, ανέγγιχτο από τα δάκρυα, πραγματικά αήττητο". Ένας πολιτικός γάμος με την κόρη του αυτοκράτορα επιτρέπει στον Paul να εξασφαλίσει τη θέση του ως ηγεμόνα του Γνωστού Σύμπαντος, αν και ουσιαστικά αναγκάζεται να καταπνίξει την αγάπη του για την Chani, την παλλακίδα του Fremen.

Οι φήμες για το ρόλο της Irulan περιστρέφονται γύρω από τις Florence Pugh και Anya Taylor-Joy, οι οποίες ταιριάζουν οπτικά με αυτό που περιγράφει ο Herbert. Βέβαια, αυτό είναι το πιο ασήμαντο επιχείρημα, αφού το Dune του Villeneuve έτσι κι αλλιώς δεν ακολούθησε πιστά το βιβλίο, αλλάζοντας φύλο σε κάποιους ρόλους. Αν το δίλημμα είναι Pugh εναντίον Taylor-Joy, μάλλον κλίνουμε προς τη δεύτερη λόγω έμφυτης κομψότητας και ασύγκριτα ιδιαίτερης ομορφιάς. 

>Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Timothée Chalamet από τη χειρότερη στην καλύτερη

Emperor Shaddam Corrino IV

Οι μηχανορραφίες του Αυτοκράτορα είναι αυτές που θέτουν σε κίνηση τη δράση του Dune - είναι η ζήλια του για τον Δούκα Leto Atreides και η ύπουλη συνωμοσία του με τον Οίκο Harkonnen που βάζει τον Paul Atreides στο μονοπάτι του πεπρωμένου. Δεν υπάρχει φημολογούμενος επικρατέστερος υποψήφιος εδώ, παρά μόνο συζητήσεις των fans που από ό,τι φαίνεται αναφέρουν συχνότερα τα ονόματα των Mads Mikkelsen, Michael Fassbender και Benicio del Toro. Ο ρόλος απαιτεί κάποιον που να μπορεί να υποδυθεί έναν πονηρό, υπερήφανο άνδρα, ο οποίος θα οδηγηθεί σε μία ολέθρια πτώση. Ακούγεται σα μία δουλειά ωραιότατη για τον Mikkelsen.

Alia Atreides

Στο Dune βλέπουμε για λίγο τη μικρή Alia Atreides κατά τη διάρκεια ενός εκ των προφητικών οραμάτων του Paul, οπότε το δεύτερο μέρος επιφυλάσσει περισσότερο χρόνο στην αδελφή του Paul. Εξαιτίας της έκθεσής της στο Νερό της Ζωής ενώ βρισκόταν στη μήτρα, η Alia γεννιέται ως μία ολοκληρωμένη Αιδεσιμότατη Μητέρα, καθιστώντας την έναν ψυχικά προικισμένο ενήλικα στο σώμα ενός παιδιού. Ο ρόλος ενός παιδιού ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για το Χόλιγουντ και στην προκειμένη περίπτωση η φήμη που κυκλοφορεί για τον ηθοποιό που θα αναλάβει το voice over είναι κάτι παραπάνω από αναπάντεχη. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος