Περιοχή στη Σαρδηνία πληρώνει αδρά για να μετακομίσεις εκεί

Μιλάμε για μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ιταλίας, οπότε μάλλον δεν πρέπει να χάσεις την προσφορά.

Όλοι θέλουμε ένα σπίτι στη Σαρδηνία, καθώς το νησί είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο και η παρθένα του ομορφιά είναι το κάτι άλλο. Παρόλα αυτά, το πιο πιθανό είναι να μας κρατάει πίσω η σκέψη του ότι τα ακίνητα εκεί είναι πανάκριβα. Κι όμως. Η πραγματικότητα έρχεται να μας διαψεύσει.

Η απόφαση του τοπικού συμβουλίου

Αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού σε κάποιες μικρές κωμοπόλεις, το τοπικό συμβούλιο του νησιού αποφάσισε να διαθέσει ένα γενναιόδωρο ποσό σε όσους αποφασίσουν να μετακομίσουν σε δήμους που έχουν λιγότερους από 3.000 κατοίκους.

Εν ολίγοις, αν πάντα ήθελες να αποκτήσεις ένα σπίτι στην Σαρδηνία, τώρα είναι η ώρα. Κι αυτό γιατί μιλάμε για διάθεση, συνολικά, 45 εκατομμυρίων Ευρώ, για την αγορά ή την ανακαίνιση πρώτης οικίας σε μικρούς δήμους.

Περιοχή στη Σαρδηνία πληρώνει αδρά για να μετακομίσεις εκείGetty Images

Οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με τοπική ιταλική εφημερίδα, η οικονομική βοήθεια απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη δηλώσει ως μόνιμο τόπο κατοικίας τους μια μικρή πόλη στη Σαρδηνία και σε όσους μεταφέρουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους εκεί, μέσα σε 18 μήνες από την αγορά του σπιτιού ή από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών.

> Διάβασε ακόμα: 5 τρόποι για να μένεις σε τέλεια μέρη χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο

Ο δήμος από τον οποίο θα μεταφερθούν, τέλος, δεν γίνεται να αποτελεί μικρό δήμο της Σαρδηνίας. Κοινώς, αν ο τόπος που μένεις τώρα είναι μεγάλος δήμος, η συμβολή του κράτους είναι δεδομένη, αν και παραμένει ασαφές το πότε θα πάρεις στα χέρια σου τα χρήματα, όπως και το αν, δεν θέλουμε να σου το χαλάσουμε, έχουν δικαίωμα σε αυτό το όνειρο οι πολίτες τρίτων χωρών.

> Διάβασε ακόμα: Οι μαγικές παραλίες της Ιθάκης

Κάτι τελευταίο. Η κρατική συμβολή μπορεί να φτάσει έως και το 50% του ποσού αγοράς του σπιτιού αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα 15.000 Ευρώ.

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ