5 τρόποι για να μένεις σε τέλεια μέρη χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο

Δε χρειάζεται να είσαι ιδιοκτήτης ή influencer για να μην εξανεμίζεται κάθε μήνα ο μισός σου μισθός στο ενοίκιο.

Δεν είσαι ο μόνος που στο τέλος κάθε μήνα τα βάζεις κάτω για να κάνεις τον λογαριασμό και διαπιστώνεις ότι η ανθρώπινη ζωή στην πόλη κοστίζει πολύ, πάρα πολύ. Το πιο μεγάλο κόστος, βέβαια, το σχεδόν αβάσταχτο, δεν έχει να κάνει με τις αυξήσεις στα τρόφιμα ή την ενέργεια, συνεπώς δεν σχετίζεται με το τι τρως ή με το πώς κρατάς το σπίτι σου δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Έχει να κάνει με το ενοίκιο που πληρώνεις καθώς το πιο πιθανό είναι να δίνεις γι' αυτό παραπάνω από το 50% του μηνιάτικού σου. 

Πώς δεν θα πληρώνεις ενοίκιο

Ναι, υπάρχουν τρόποι να μην πληρώνεις ενοίκιο ή να το πληρώνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις (ωραίο κι αυτό). Τους πιο ευφυείς από δαύτους, σε μορφή tips, τους συγκέντρωσε το site Creditdonkey και εμείς δεν έχουμε παρά να τους αναλύσουμε έναν προς έναν.

Όλες οι λύσεις είναι εδώ

Καταρχήν, μπορείς να υπενοικιάζεις, π.χ. μέσω της πλατφόρμας Airbnb, ένα τμήμα του σπιτιού σου, για σύντομα χρονικά διαστήματα. Μοιραζόμενος το ωραίο σου διαμέρισμα για μία εβδομάδα με κάποιον άλλο, μπορείς να συγκεντρώσεις τόσα χρήματα όσα δίνεις εσύ όλο τον μήνα στον σπιτονοικοκύρη σου.

> Διάβασε ακόμα: Κι όμως, ο φθηνότερος προορισμός διακοπών βρίσκεται στην Κίνα

Ο δεύτερος τρόπος που σου επιτρέπει να μένεις σε ένα ωραίο σπίτι χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο είναι το πρόγραμμα au pair. Αυτό, σου επιτρέπει να πας να μείνεις με μια οικογένεια, στο εξωτερικό. Εκεί, θα σου παρέχεται στέγη, τροφή και ένα χρηματικό επίδομα με αντάλλαγμα την ανάληψη κάποιων δουλειών του σπιτιού ή τη φροντίδα των παιδιών της οικογένειας. Βέβαια, μιλάμε για ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής, με περιορισμούς.

> Διάβασε ακόμα: Πλωτά σπίτια για παντοτινές διακοπές

Το να κάνεις house sitting, κάτι σαν το baby sitting αλλά χωρίς παιδιά, είναι κι αυτό μια λύση, καθώς μπορείς απλώς να φροντίζεις τα φυτά ενός σπιτιού ή να ασχολείσαι με τα κατοικίδια των ιδιοκτητών του όσο αυτοί λείπουν για διακοπές (αν το σπίτι είναι στην πόλη) ή δεν είναι διακοπές (αν μιλάμε για το εξοχικό τους).

5 τρόποι για να μένεις σε τέλεια μέρη χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο iStock

Αν το ψάξεις, μπορείς να βρεις και μια δουλειά που, ανάμεσα στα άλλα της προνόμια, να σου πληρώνει η επιχείρηση το ενοίκιό σου (κάτι το οποίο συμβαίνει πιο συχνά απ' ό,τι νομίζεις, ειδικά σε περιπτώσεις που καλείσαι να να καλύψεις μια θέση εκτός έδρας).

Τέλος, υπάρχουν και τα τροχόσπιτα. Κάνεις τα κουμάντα σου και αγοράζεις ένα για να μείνεις αλλά και για να ταξιδεύεις ανά τον κόσμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.