Μετά το Better Call Saul, το τηλεοπτικό χάος

Έπειτα από 6 υπέροχες σεζόν το Better Call Saul έριξε αυλαία και πλέον ψάχνουμε με τα... κιάλια την επόμενη τηλεοπτική επιτυχία.

Αυτό ήταν λοιπόν. Το ατμοσφαιρικό Better Call Saul του Vince Gilligan και του Peter Gould έριξε την αυλαία. Έξι σεζόν μετά το ντεμπούτο του Bob Odenkirk στο ρόλο του πρωταγωνιστή, η σειρά είναι δίχως αμφιβολία η πιο επιτυχημένη spin off σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης. Είναι η σειρά που έκανε εκατομμύρια κόσμου να την κατατάξουν ως καλύτερη και από την αρχική και που μας γνώρισε για τα καλά δεκάδες ηθοποιούς και συγγραφείς. 

Λίγοι ήταν αυτοί που το 2015 περίμεναν ότι η Rhea Seehorn θα μπορούσε να ταιριάξει τόσο καλά με τον Bob Odenkirk και θα αποτελούσαν από κοινού το κορυφαίο τηλεοπτικό ζευγάρι για τουλάχιστον τα τελευταία έξι χρόνια. Το 2022, στα 50 της, η Rhea Seehorn είναι πια υποψήφια για Βραβείο Emmy, έχοντας ήδη σηκώσει βραβεία στα Satellite και στα Saturn Awards. 

> Διάβασε ακόμη: Η επιστροφή του Breaking Bad και η αληθινή ιστορία

Ο Bob Odenkirk ο άλλοτε δαιμόνιος και άλλοτε αφελής δικηγόρος, που γνωρίσαμε στο Breaking Bad σαν Saul Goodman, εμφανίστηκε σαν Jimmy McGill και σόκαρε το τηλεοπτικό κοινό από την πρώτη κιόλας μέρα. Γραφιάς, παραγωγός και ηθοποιός ο Odenkirk έκανε τα πάντα στο τηλεοπτικό υπερθέαμα των Gould και Gilligan. Υπήρξε για επτά χρόνια ο τέλειος αντιήρωας για να ρίξει φως στο Breaking Bad και ενώ φέτος βρέθηκε στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες, κατάφερε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα και να αφήσει το καλύτερο για το τέλος. 

Τι δήλωσε ο ίδιος ο Bob Odenkirk

"Όλοι με ρωτούσαν πώς νιώθω που αποχαιρετώ τον Saul Goodman και το Better Call Saul. Δεν είμαι καλός στο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση γιατί ειλικρινά είναι δύσκολο να κοιτάξω πολύ προσεκτικά αυτή την εμπειρία και ακόμα πιο δύσκολο αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι πάρα πολλές οι συγκινητικές στιγμές, ταιριάζουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και παραμένει μυστήριο το πώς συνέβη όλο αυτό. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία γιατί καταλήξαμε να είμαστε ίσως το πιο αγαπημένο σόου πολλών ανθρώπων, ενώ θα μπορούσατε να μας "μισήσετε” που απλώς προσπαθήσαμε να κάνουμε μία σειρά, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία και ελπίζουμε ότι την αξιοποιήσαμε στο έπακρο".

Μετά το Better Call Saul, τι;

Η αλήθεια είναι ότι το Better Call Saul αποτέλεσε μία από τις καλύτερες παραγωγές που προβλήθηκαν στο Netflix τα τελευταία χρόνια και γενικότερα στην τηλεόραση. Οι τελευταίες σπουδαίες σειρές πολλών ετών ολοκληρώθηκαν φέτος (Peaky Blinders) ή βρίσκονται προς το τέλος τους (Stranger Things, House of Cards κ.α.) και πλέον το μέλλον μας φέρνει ολοένα και περισσότερες mini series. Πάντως αν ο Vince Gilligan και ο Peter Gould μας διαβάζουν, εμείς είμαστε εδώ για να τους προτείνουμε κι άλλα spin off αριστουργήματα. Πχ. Μια σειρά για τον ρόλο του Giancarlo Esposito.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος