Οι απρόσμενοι πρωταγωνιστές των προημιτελικών του Μουντιάλ

8 παίκτες που λίγοι περίμεναν ότι θα ξεχώριζαν στο φετινό Μουντιάλ: Από τον Gakpo στον Tchouameni.

Μπορεί ο Mbappe να επιβεβαιώνει όλα όσα περιμέναμε από αυτόν και ο Messi να κάνει το Μουντιάλ της ζωής του, ωστόσο όπως και σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι και στο Κατάρ έχουν εμφανιστεί πολλοί ανέλπιστοι ήρωες για τις ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά. Παρακάτω παρουσιάζουμε έναν παίκτη από κάθε ομάδα, που μάθαμε για τα καλά στα γήπεδα της Μέσης Ανατολής. 

Cody Gakpo (Ολλανδία)

Γεννημένος το 1999 το Αιντχόφεν ο Cody Gakpo είναι γέννημα θρέμμα της τοπικής PSV και σε αυτό το Μουντιάλ λαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη από τον Louis Van Gaal. Μπορεί να αγωνιστεί και στις 3 θέσεις της επίθεσης και στους Οράνιε βρίσκεται στο αριστερό άκρο. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ολλανδίας με 3 γκολ ενώ έχει και τις περισσότερες σέντρες στο τουρνουά.

Παράλληλα, είναι ο παίκτης που ενώνει τις γραμμές καλύτερα από κάθε άλλον, αφού ως ο άνθρωπος που παίρνει τις περισσότερες μπάλες από την άμυνα, γυρίζει συχνά πολύ κάτω από τη μεσαία γραμμή για να κάνει παιχνίδι. Ο Cody Gakpo στα 23 του έχει δει τη χρηματιστηριακή του αξία να ανεβαίνει επικίνδυνα και ήδη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της. 

Julian Alvarez (Αργεντινή)

Στην Μάντσεστερ Σίτι, αν και μένει στη σκιά του Erling Haaland, έχει προλάβει να σκοράρει 7 φορές μέχρι να φύγει για το Κατάρ. Στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχει εκτοπίσει τον κακό μέχρι στιγμής Lautaro Martinez από την ενδεκάδα και έχει πάρει τη φανέλα με το Νο. 9 σπίτι του. Είναι από τους βασικούς λόγους που η Αλμπισελέστε κατάφερε να φτάσει ως τα προημιτελικά και με δύο γκολ είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας, πίσω μόνο από τον Messi. 

Dominik Livakovic (Κροατία)

Ο τερματοφύλακας της Χρβάτσκα, αγωνίζεται στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και δεν έχει φύγει ποτέ εκτός Κροατίας, αλλά οι εμφανίσεις του στο Κατάρ και κυρίως το παιχνίδι του με αντίπαλο την Ιαπωνία, δεν αποκλείεται να τον κάνουν να μεταναστεύσει. Στην φάση των 16 έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε την Κροατία στους 8. 

Richarlison (Βραζιλία)

ΟΚ, όλοι γνωρίζαμε τον επιθετικό της Τότεναμ και πριν από το Μουντιάλ, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι θα ξεχωρίσει τόσο πολύ σε μια ομάδα γεμάτη από σταρ. Ο τραυματισμός του Neymar και του Gabriel Jesus έφερε στη Βραζιλία την ανάγκη για νέους πρωταγωνιστές. Ο 25χρονος έχει πετύχει τρία τέρματα και κόντρα στη Σερβία έβαλε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Sofyan Amrabat (Μαρόκο)

Είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός χαφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η σπουδαία πορεία του Μαρόκου φέρει την υπογραφή του. Έχει τρέξει περισσότερα από 48 χιλιόμετρα στα 4 παιχνίδια και μαρκάρει κυριολεκτικά παντού. Ήδη ο μάνατζερ του αποκάλυψε ότι οι προτάσεις από την Premier League έχουν πάρει φωτιά και η Φιορεντίνα χαμογελά.

Gonçalo Ramos (Πορτογαλία)

Ήρθε στο Κατάρ ως ένας από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στην Ευρώπη, έχοντας πετύχει ήδη 17 γκολ με την Μπενφίκα. Στο μυαλό του Fernando Santos, ο Ramos ήταν η τέλεια αλλαγή του Cristiano Ronaldo, ωστόσο ένα πειθαρχικό παράπτωμα του πορτογάλου GOAT, τον έφερε στην κορυφή της επίθεσης κόντρα στην Ελβετία. Ο 21χρονος σέντερ φορ έβαλε το μοναδικό χατ-τρικ της διοργάνωσης και έφτασε στην δεύτερη θέση των σκόρερ. Κόντρα στο Μαρόκο περιμένουμε να δούμε αν θα ξεκινήσει και πάλι ή αν ο Ronaldo θα βρει τη θέση του. 

Jude Bellingham (Αγγλία)

Στα 17 του πέρυσι ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας που έφτασε στον τελικό του EURO, λίγοι ωστόσο περίμεναν την έκρηξή του, τόσο σύντομα. Βασικός και αναντικατάστατος φέτος στην Ντόρτμουντ, ο Bellingham βρέθηκε στο Κατάρ να διεκδικεί και να παίρνει θέση βασικού. Έχει τα περισσότερα σπριντ και είναι πρωταγωνιστής τόσο στο επιθετικό χτίσιμο, όσο και στην αμυντική λειτουργία των Λιονταριών. Έχει πετύχει ένα γκολ και μία ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήδη στο Νησί σφάζονται για την απόκτησή του. 

Aurelien Tchouameni (Γαλλία)

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι σπαταλούσε 80 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, όλοι φαντάστηκαν ότι πρόκειται για την τέλεια κίνηση για το μέλλον της μεσαίας της γραμμής καθώς ο Casemiro έχει αποχωρήσει και οι Kross και Modric βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους. Ο 22χρονος μέσος είναι ό,τι πιο φρέσκο θα δεις στο Κατάρ και πρόκειται για κάτι που συμβαίνει τώρα, όχι σε μερικά χρόνια. Η απουσία του Pogba του έδωσε περισσότερο χώρο στο γαλλικό κέντρο και ο ίδιος δείχνει την ποιότητά του, όντας ο πρώτος στα τρεξίματα και στις πάσες ανάμεσα σε όλη τη γαλλική ομάδα. Κόντρα στην Αγγλία το απόγευμα του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον Jude Bellingham σε μια μάχη βγαλμένη από την επόμενη δεκαετία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος