Το ιστορικό λάθος του Christopher Nolan στο Oppenheimer

Μία λεπτομέρεια που δεν πέρασε απαρατήρητη από έναν αετομάτη φαν της ταινίας.

Λίγες ημέρες πριν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση πως το Oppenheimer γυρίστηκε σε λιγότερο από 2 μήνες, κάτι αρκετά εντυπωσιακό για το επίπεδο και την ποιότητα μίας τέτοιας ταινίας. Ωστόσο, αν και δε θέλουμε να είμαστε αυτοί οι τύποι, μήπως αυτό το τόσο μικρό χρονικό διάστημα γυρισμάτων ευνόησε την ύπαρξη απρόσεκτων λαθών;

Ένας πιο πονηρεμένος φαν από εμάς (γνωστός ως AndrewRCraig στο Twitter), το εντόπισε. Ήταν ένα και μοναδικό λάθος, είχε ιστορικό χαρακτήρα και έλαβε χώρα σε μία αρκετά αξιομνημόνευτη σκηνή της ταινίας.


Συγκεκριμένα, το λάθος έχει γίνει στη νικητήρια ομιλία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που εκφωνεί ο J. Robert Oppenheimer, που υποδύεται ο Cillian Murphy. Κατά τη διάρκεια της σκηνής, διάφορες αμερικανικές σημαίες ανεμίζουν από κατοίκους του Λος Άλαμος, οι οποίες διαθέτουν λανθασμένο αριθμό αστεριών.

Οι σημαίες στην ταινία έχουν 50 αστέρια (κάτι που θα ήταν λογικό στη σύγχρονη εποχή), αλλά στην εποχή στην οποία διαδραματίζεται το Oppenheimer (1945), η σημαία θα έπρεπε να έχει μόνο 48 αστέρια. Το 49ο και το 50ο αστέρι προστέθηκαν μόλις το 1959 και το 1960 αντίστοιχα για να τιμήσουν την ένταξη της Αλάσκας και της Χαβάης στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Δεδομένου το πόσο καλή ταινία είναι, ένα τέτοιο λάθος (που απορούμε πως κάποιος μπόρεσε να το παρατηρήσει), μπορεί να συγχωρεθεί. Ακόμη και ο Christopher Nolan έχει δικαίωμα στα λάθη, βρε αδερφέ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ποια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;

Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Πρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy

Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Σταματήστε ό,τι κάνετε: Οι Radiohead ανακοίνωσαν περιοδεία, την πρώτη μετά από 7 χρόνια αποχής

Να μας συγχωρήσει κύριος Yorke για την προπολεμική φωτογραφία, αλλά αυτός κι η παρέα του μας είχαν συνδέσει με Κάιρο από το 2018 και μετά, οπότε πάλι καλά να λένε. Αναμένουμε νέο υλικό τώρα που ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για να δημοσιεύουμε αναλόγως.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Όσα γνωρίζουμε για το sequel του The Thursday Murder Club στο Netflix

Για εμάς, δε θα έπρεπε να είναι ταινία, αλλά σειρά. Όπως και να έχει, επειδή το Netflix αποφασίζει και όχι εμείς, τουλάχιστον ας μας εγγυηθεί κάποιος ότι στη συνέχεια της ταινίας, θα ξαναδούμε τον Lucifer....εεε τον Tom Ellis εννοούμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μόλις ακούσαμε -και κολλήσαμε με- τα 2 ολοκαίνουργια τραγούδια των Spoon

Το καλοκαίρι υπήρξε πάρα πολύ παραγωγική περίοδος για τους Spoon, οι οποίοι, μετά το σοβαρό come back τους το 2022 έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής αγρανάπαυσης, μοιάζουν ασταμάτητοι.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Ο Nicolas Cage υποδύεται τον Ιωσήφ στην ταινία ‘βιβλικού τρόμου’, The Carpenter's Son

Ο Nicolas Cage γίνεται Ιωσήφ και μας οδηγεί σε μια σκοτεινή ιστορία βιβλικού τρόμου. Το The Carpenter’s Son φέρνει την οικογένεια του Χριστού αντιμέτωπη με υπερφυσικές δυνάμεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης