
Κι αν η γραβάτα είναι η νέα χρυσή καδένα;
Φέτος θα φορέσεις τη γραβάτα, με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.
Το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα, οι Κροάτες ιππείς δημιούργησαν την αρχέγονη γραβάτα και κατά την άφιξή τους στη Γαλλία, την προώθησαν ως ένα σύμβολο κύρους. Στη συνέχεια, εμβληματικές μορφές της ιστορίας, όπως ο Λουδοβίκος XV και ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης την υιοθέτησαν στην καθημερινότητά τους, καθιερώνοντάς τη ως ένα απαραίτητο αξεσουάρ.
Fast forward στο σήμερα, και η γραβάτα παραμένει ένα must κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας, αν και σίγουρα η όψη της δε θυμίζει σε τίποτα, εκείνη που κοσμούσε τον λαιμό των αριστοκρατών μιας άλλης εποχής.
Όλα αυτά δε στα λέμε για να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση του "τι εστί γραβάτα", αλλά γιατί οι σύγχρονες τάσεις την έχουν φέρει, δυναμικά, στο προσκήνιο, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, απ' ότι είχαμε συνηθίσει.

Μέχρι τώρα, προαπαιτούμενο της ύπαρξης κάποιας γραβάτας στο look ήταν το κοστούμι. Πλέον, η μόδα μας παρακινεί να ξεχάσουμε τέτοιους άτυπους κανόνες και να είμαστε πιο δημιουργικοί στον τρόπο που θα την εντάξουμε στην εμφάνισή μας.

Με απλά λόγια, αυτό το κομψό αξεσουάρ δε θα σε συνοδεύει, πλέον, μόνο σε γάμους, βαπτίσεις και επίσημα meetings, αλλά και στη βόλτα σου στο πάρκο, στην έξοδο με την παρέα σου και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς.

Και κάπως έτσι, η γραβάτα έχει γίνει το πιο hot κομμάτι του ανδρικού street style (μετά το φανελάκι). Με ένα λευκό πουκάμισο, ένα αμάνικο, πλεκτό γιλέκο, τύπου Chandler Bing από τα Φιλαράκια και μία βερμούδα σε baggy εφαρμογή και έχεις δημιουργήσει, ίσως, το πιο στιλιστικά ενημερωμένο outfit της πόλης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
MODIVO Back to Office: Επιστροφή στο γραφείο με urban style
Η MODIVO αποδεικνύει ότι το γραφείο δεν είναι περιορισμός αλλά ένας χώρος όπου το στυλ μπορεί να γίνει προέκταση της προσωπικότητάς μας.
Ο όμιλος LH Group – Παπαϊωάννου ως αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο
Ο Όμιλος LH Group – Παπαϊωάννου ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή του παγκοσμίου φήμης ιταλικού brand Paul & Shark για Ελλάδα και Κύπρο.
The Lineup | Η νέα καμπάνια της Diesel υμνεί την αντισυμβατικότητα
Η Diesel παρουσιάζει την πιο εναλλακτική "συμμορία" της μόδας.
Η BOSS Eyewear παρουσιάζει τη συλλογή Ανδρικών Γυαλιών Φθινόπωρο/Χειμώνας 2025
Η νέα συλλογή ανδρικών γυαλιών ηλίου και οράσεως εμπλουτίζεται από τολμηρά σχέδια, κατασκευασμένα από καινοτόμα, βιώσιμα υλικά.
Στη νέα κολεξιόν της Falconeri θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για το φθινόπωρο
Το Alps Getaway, το νέο FW25 editorial, αποπνέει την κομψότητα μιας απόδρασης προαναγγέλλοντας παράλληλα, πως το φθινόπωρο είναι προ των πυλών.
Από την άμμο στο παρκέ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης φωτογραφίζεται φέρνοντας πίσω την πρώτη έκδοση HeatGear® - Baselayer της Under Armour.
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρωταγωνιστεί στη νέα παρουσίαση της Under Armour, με concept έμπνευσης και συμβολισμού που αναδεικνύει τη συλλογή Baselayer και τις αξίες του αθλητισμού.