Eurovision 2025: Ακούστε τα 12 τραγούδια του ελληνικού τελικού
Η επιλογή του τελικού τραγουδιού θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο Christmas Theater, ενώ ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από τις 13 έως τις 17 Μαΐου.
Μετά τη Μαρίνα Σάττι, ποιος; Σύντομα θα μας λυθεί η απορία ποιος θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision, γιατί ο ελληνικός τελικός κοντοζυγώνει (30/01). Eκεί θα διαγωνιστούν τα 12 τραγούδια που επέλεξε η Κριτική Επιτροπή, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που απηύθυνε η ΕΡΤ σε ερμηνευτές και δημιουργούς να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή τους -όπως και των τριών εφεδρικών για παν ενδεχόμενο- από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έγινε μετά από ακρόαση των αρχείων ήχου χωρίς να γνωρίζουν τα ονόματα των συμμετεχόντων δημιουργών και ερμηνευτών.
Τα 12 τραγούδια μόλις έγιναν διαθέσιμα λοιπόν, προς ακρόαση σε ERTFLIX, ERTεcho και YouTube κι εμείς στα παραθέτουμε για να μη χρειαστεί να τα ψάξεις:
Τα 12 υποψήφια τραγούδια
Lost My Way - Andy Nicolas
Sirens - BARBZ (Barbara Argyrou)
Vále - Evangelia
Unhurt Me - Ναυσικά Γαβριλάκη
Odyssey - Ελένη & Μαρία Ντίνα (Dinamiss)
Free Love - Θάνος Λάμπρου
Elevator (Up and Down) - RIKKI
Παράδεισος - Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης
High Road - Georgina Kalais, John Vlaseros
Play It! - Xannova Xan
Αστερομάτα - Klavdia
Γη μου - Κώστας Αγέρης
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς γεννήθηκε το θρυλικό δίδυμο Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese
Από το πρώτο τους φιλμ μέχρι τις πιο πρόσφατες δουλειές τους, η δημιουργική σχέση DiCaprio και Scorsese αποτελεί μία από τις πιο σταθερές στο σύγχρονο σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςEurovision 2026: Αυτά είναι τα τραγούδια των 2 ημιτελικών
Αυτά είναι τα 28 τραγούδια που συμμετέχουν στον ελληνικό προκριματικό της Eurovision 2026. Δείτε πώς χωρίζονται σε Α’ και Β’ Ημιτελικό και ποια διεκδικούν την πρόκριση.
Το τέλος του Game of Thrones που δεν έχει ειπωθεί ακόμη
Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, ο George R. R. Martin μιλά για το διαφορετικό τέλος που ετοιμάζει στα βιβλία του Game of Thrones.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλες οι αλλαγές που θα γίνουν στο φετινό MasterChef (βίντεο)
Μεταξύ άλλων, μία κακή ομαδική δοκιμασία θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους καλύτερους παίκτες γιατί πολύ απλά σε κάποια στιγμή θα επιβιώσει μόνο η μία ομάδα, ενώ τα μέλη της αντίπαλης θα αποχωρήσουν. Περισσότερα όμως, δες εντός.
Αυτός είναι ο καλύτερος rock ντράμερ, σύμφωνα με τον Dave Grohl
Ο Dave Grohl θεωρείται από πολλούς ο τελευταίος αυθεντικός rockstar. Μια ματιά στην πορεία, το παίξιμο και τις επιρροές που τον έκαναν σύμβολο μιας γενιάς.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΑυτήν την ταινία ζήλεψε ο Γιώργος Λάνθιμος
Ποια ταινία κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του Γιώργου Λάνθιμου; Όσα είπε για το ύφος, τον ρυθμό και την αίσθησή της.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης