Τα true crime shows του 2020

Μακάβριες δολοφονίες, απάτες εκατομμυρίων και διάσημες δίκες θα βρεθούν και πάλι στο τηλεοπτικό μικροσκόπιο.

Μας ικανοποιεί η απόδοση δικαιοσύνης ή μήπως έχουμε κάποια μακάβρια φαντασίωση με το έγκλημα; Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε ισχύει το πρώτο είτε το δεύτερο είτε και οι δύο συνθήκες μαζί, τα crime shows (σειρές και ντοκιμαντέρ) ζουν μεγάλες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Από το True Detective και το Mindhunter μέχρι τις white collar απάτες της Elizabeth Holmes στο The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, έχουμε παρακολουθήσει μερικές αριστουργηματικές στιγμές τηλεόρασης. Παραγωγές που πάτησαν πάνω σε γνωστές εγκληματικές υποθέσεις για να αφηγηθούν, να αναλύσουν και, τελικά, να αναρωτηθούν για το πώς και το γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος φτάνει μέχρι το έγκλημα.

Αν έχεις δει ό,τι true crime show κυκλοφορεί εκεί έξω και παρόλα αυτά διψάς για ακόμη περισσότερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις, το 2020 θα είναι όπως όλα δείχνουν μία πολύ καλή χρονιά για σένα. Πολλά και δυνατά true crime shows βρίσκονται προ των πυλών. Αυτά είναι εκείνα που αναμένεται να ξεχωρίσουν τη νέα χρονιά.

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Άγνωστος στους Ευρωπαίους, πασίγνωστος στις Η.Π.Α. Ο Aaron Hernandez υπήρξε ένα τρομερά υποσχόμενος παίκτης του american football, ένας αθλητής με συμβόλαιο 40 εκ. δολαρίων και μία πολύ σημαντική επένδυση για την ομάδα του, τους New England Patriots. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος απασχόλησε τις Η.Π.Α για όλους τους λάθος λόγους: Βρέθηκε μπλεγμένος στις δολοφονίες τριών ανθρώπων. Εκείνο, όμως, που τρομάζει τελικά είναι ότι όσο περισσότερο αναζητά την αλήθεια το ντοκιμαντέρ τόσο περισσότερο εγείρονται ερωτήματα για την υποκρισία του επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και, γενικότερα, της κοινωνίας. 

Ted Bundy: Falling for a Killer

To 2019 η περίπτωση του ίσως διασημότερο serial killer όλων των εποχών εξετάστηκε τόσο στο ντοκιμαντέρ του Netflix Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes όσο και στην ταινία Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Φέτος, το Amazon Prime επιστρέφει στην ιστορία του Ted Bundy από διαφορετική οπτική γωνία: Η Elizabeth Kloepfer Kendall, που διατηρούσε σχέση μαζί του, και η κόρη της, Molly, αφηγούνται τις εμπειρίες τους από τον μανιακό δολοφόνο που αιχμαλώτισε το συλλογικό ασυνείδητο των Η.Π.Α με τις μακάβριες πράξεις και το γοητευτικό του χαμόγελο.

For Life

O Ιsaac Wright, Jr. καταδικάστηκε άδικα το 1991 σε ισόβια κάθειρξη ως "βαρόνος των ναρκωτικών", όντας ο πρώτος άνθρωπος που καταδικαζόταν τότε με βάση εκείνον τον νέο νόμο. Όσο καιρό βρισκόταν στη φυλακή, αφού πρώτα κατάφερε να πάρει πτυχίο στη νομική επιστήμη, στη συνέχεια βοήθησε περισσότερους από 20 συγκρατούμενούς του με τις εφέσεις τους. Το For Life είναι μία νέα δραματική σειρά του ABC που παρακολουθεί τα έργα και τις ημέρες του Isaac Wright, Jr. ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι βλέπουμε το όνομα του 50 Cent στους παραγωγούς.

American Crime Story: Impeachment

Impeachment, μία λέξη που ακούμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες, μετά την παραπομπή προς καθαίρεση του Πλανητάρχη Donald Trump. Πότε, όμως, ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε ως πλανήτης την συγκεκριμένη λέξη; Το δίκτυο FX επισκέπτεται ξανά το 1998 και την περιβόητη υπόθεση της Monica Lewinsky (με την Beanie Feldstein να αναλαμβάνει τον ρόλο), η οποία οδήγησε τον Bill Clinton μέχρι το impeachment για το αδίκημα της ψευδορκίας. Δεν υπάρχει ακόμη trailer, υπάρχει όμως ο λόγος του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α από εκείνη την εποχή.

The Barking Murders

Τα true crime shows του 2020

"Ο δολοφόνος του Grindr", έτσι έμεινε γνωστός ο Stephen Port, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον βιασμό και τον φόνο τεσσάρων διαφορετικών αντρών ανάμεσα στο 2014 και 2015. Ο serial killer και κατά συρροήν βιαστής έβρισκε τα θύματά του μέσα από dating sites ενώ η νέα σειρά του BBC One επιλέγει να πει την ιστορία του μέσα από την οπτική γωνία των οικογενειών των θυμάτων καθώς αυτές προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στους γιους και τους αδελφούς τους.

Dr. Death

Jamie Dornan Dr. Death

O Christopher Duntsch ήταν ένας επιτυχημένος νευροχειρούργος στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λόγος, όμως, που έγινε διάσημος σε όλη την Αμερική ήταν για την φρικιαστική του συνήθεια να αφήνει παράλυτους ή και νεκρούς τους ασθενείς του. Το νέο show του NBC με τους Alec Baldwin, Jamie Dornan και Cristian Slater, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο podcast, φιλοδοξεί να ρίξει φως στην μακάβρια υπόθεση. 

Inventing Anna

Inventing Anna

H Αnna Delvey (κατά κόσμον Anna Sorokin) ήταν μία γυναίκα που κατάφερε να εξαπατήσει τους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, παίζοντας τον ρόλο μίας ζάπλουτης Γερμανίδας κληρονόμου. H νέα σειρά του Netflix με την Julia Garner στον πρωταγωνιστικό ρόλο αφηγείται την ιστορία που ξεσκέπασε το New York Magazine.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.